Αρχείο κατηγορίας Περιβαλλοντικά Προγράμματα

Επίσκεψη στο Κ.Π.Ε. ΚΙΛΚΙΣ

ΔΟΪΡΑΝΗ 2 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΠΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΠΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑΔΟΪΡΑΝΗ 1Στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων, η περιβαλλοντική ομάδα του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αλμυρού που εκπονεί το πρόγραμμα με θέμα «Ζηρέλια – Οι δίδυμες λίμνες» πραγματοποίησε στις 4 και 5 Μαρτίου 2016 εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Κιλκίς.

Την πρώτη μέρα, μετά την άφιξη της ομάδας στο χώρο του Κ.Π.Ε. στο Παλαιό Γυναικόκαστρο , η υπεύθυνη της παιδαγωγικής ομάδας του Κ.Π.Ε. κ. Αρσινόη Παρασκευά, μας ενημέρωσε για την ταυτότητα και τις δράσεις του Κέντρου και μας παρουσίασε το θεωρητικό μέρος του προγράμματος «Η λίμνη Δοϊράνη: βλέπω-δρω-ρωτώ».

Στη συνέχεια, στο πλαίσιο της διαδικασίας βιωματικής προσέγγισης του προγράμματος, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στη λίμνη Δοϊράνη, όπου εκεί το μέλος του Κ.Π.Ε. κ. Χρήστος Χρυσανθόπουλος, μας μίλησε για το οικοσύστημα της λίμνης και μας ξενάγησε στο Μουσείο Λίμνης Δοϊράνης όπου στεγάζονται εκθέματα τα οποία αναδεικνύουν τον πολιτισμό και το περιβάλλον της περιοχής.

ΠΙΚΡΟΛΙΜΝΗ 1Η Λίμνη Δοϊράνη βρίσκεται στα σύνορα Ελλάδας και Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, 75 χιλιόμετρα βόρεια της Θεσσαλονίκης. Μάθαμε ότι έχει επιφάνεια 43,1 τετ. χλμ. .από τα οποία τα 27,3 τετ. χλμ. ανήκουν στην Π.Γ.Δ.Μ. και τα 15,8 τετ. χλμ στην Ελλάδα. Ο υγρότοπος, με την πολυμορφία της βλάστησης και τον πλούτο της πανίδας, συνδυάζεται με τα στοιχεία της πρόσφατης ιστορίας της περιοχής, για να συνθέσουν ένα ιδιαίτερο λιμναίο τοπίο.

ΠΙΚΡΟΛΙΜΝΗ 2Τη δεύτερη μέρα επισκεφτήκαμε την Πικρολίμνη, στο νότιο τμήμα της Περιφερειακής ενότητας Κιλκίς, μια αβαθή λίμνη με μέσο βάθος 1 m και έκταση που κυμαίνεται από 3,7 έως 4,5 τετ. χλμ., ο πυθμένας της οποίας αποτελείται από πηλό με θειούχες ενώσεις και νιτρικά άλατα. Στη λίμνη λειτουργεί πηλοθεραπευτήριο και το καλοκαίρι η πηλοθεραπεία γίνεται εντός στη λίμνης στην ειδικά διαμορφωμένη όχθη. Από εκεί συνεχίσαμε και καταλήξαμε στην πόλη του Κιλκίς όπου ακολούθησε περιήγηση στο εντυπωσιακό σπήλαιο που βρίσκεται στο λόφο του Αγίου Γεωργίου.
Η συμμετοχή της ομάδας στο πρόγραμμα ήταν μια ανεπανάληπτη εμπειρία μιας που μέσα από τη θεωρητική και βιωματική προσέγγιση του θέματος αποκόμισε πολλές γνώσεις και συνέλεξε υπέροχες εικόνες και πολύτιμες στιγμές.

ΣΠΗΛΑΙΟΗ περιβαλλοντική ομάδα αποτελείται από τους εκπαιδευτικούς Φλώρου Αποστολία ΠΕ17.03 (Ηλεκτρολόγος), Φείδα Χαρούλα ΠΕ19 (Πληροφορικής), Ραυτόπουλο Στέφανο ΠΕ17.03 (Ηλεκτρολόγος) και μαθητές από τα τμήματα Β? και Γ? πληροφορικής, Β? και Γ? ηλεκτρολόγων και Α? τάξης.

Επίσκεψη στο Κ.Π.Ε. Μακρινίτσας

20151209_007 Την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015 μια ομάδα 23 μαθητών από το 1Ο ΕΠΑΛ Αλμυρού ,επισκέφτηκε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος που εκπονούν με θέμα «του νερού τα παραμύθια».

20151209_006 20151209_008Η εμπειρία για τα παιδιά ήταν μεγάλη και το ενδιαφέρον τους κρατήθηκε αμείωτο μέχρι το τέλος. Μέσα από την καθοδήγηση των υπευθύνων του κέντρου ,μπόρεσαν να γνωρίσουν την ιστορία της Μακρινίτσας καθώς και πολλά πολιτισμικά και κοινωνικά στοιχεία της περιοχής.
Χωρισμένοι σε δύο ομάδες ανέπτυξαν το αίσθημα της συνεργατικότητας και της υπευθυνότητας αφού ο κάθε μαθητής έπρεπε να διεκπεραιώσει την αποστολή-εργασία που του είχε ανατεθεί. Η επίσκεψή μας ολοκληρώθηκε με έναν περίπατο στα καλντερίμια του χωριού όπου οι μαθητές, βιωματικά πια, μετέτρεψαν το θεωρητικό μέρος σε πρακτικό.
Οι γνώσεις που αποκόμισαν ήταν πολλές και διάφορες. Έκοψαν βότανα αφού έμαθαν την ονομασία τους αλλά κυρίως τη χρησιμότητα τους. Έκαναν ένα μικρό πείραμα για να δούνε το ph του νερού των κρηνών .Μέτρησαν την ηλικία ενός γηραιού πλατάνου. Ζωγράφισαν και έβγαλαν πολλές φωτογραφίες.

Η επιστροφή με το πούλμαν έφερε στους μαθητές από τη μια μεριά μια μικρή μελαγχολία για το τέλος της επίσκεψης αλλά από την άλλη και μια μεγάλη ικανοποίηση για το πλούτο των εμπειριών και των γνώσεων που αποκόμισαν.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ

2015-03-20 298Στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων, η περιβαλλοντική ομάδα του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αλμυρού που εκπονεί το πρόγραμμα με θέμα «Διαδρομές στη Φύση – Οικοτουρισμός» πραγματοποίησε στις 19 και 20 Μαρτίου 2015 εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Γρεβενών.

Την πρώτη μέρα, μετά την άφιξη της ομάδας στο χώρο του Κ.Π.Ε. στα Γρεβενά, έγινε παρουσίαση του θεωρητικού μέρους του προγράμματος «Οικοτουρισμός ? Εναλλακτικές μορφές Τουρισμού» από το μέλος της παιδαγωγικής ομάδας του Κ.Π.Ε. κo Δημήτρη Μπέη.

2015-03-20 260Τη δεύτερη μέρα, στο πλαίσιο της διαδικασίας βιωματικής προσέγγισης του προγράμματος, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο παλιό πέτρινο γεφύρι «Αζίζ Αγά» κοντά στο χωριό Τρίκωμο καθώς και στο μικρότερο γεφύρι «Ζιάκα». Το γεφύρι «Αζίζ Αγά» βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 1000 μέτρων, στους πρόποδες του όρους Όρλιακα και είναι το μεγαλύτερο σε ύψος γεφύρι στη Δυτική Μακεδονία.
2015-03-20 285Στη συνέχεια η ομάδα ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κ.Π.Ε στο χωριό Ζιάκα και ακολούθησε περιήγηση οικοτουριστικού ενδιαφέροντος στο παρακείμενο δάσος, σε ένα εκπληκτικό από φυσική ομορφιά τοπίο, στο οποίο ανακαλύπτει κανείς σπάνια οικοσυστήματα.
2015-03-20 293Η συμμετοχή της ομάδας στο πρόγραμμα ήταν μια ανεπανάληπτη εμπειρία μιας, που μέσα από τη θεωρητική και βιωματική προσέγγιση του θέματος αποκόμισε πολλές γνώσεις και συνέλεξε υπέροχες εικόνες και πολύτιμες στιγμές.

Η περιβαλλοντική ομάδα αποτελείται από τους εκπαιδευτικούς Φείδα Χαρούλα ΠΕ19 (Πληροφορικής), Φλώρου Αποστολία ΠΕ17.03 (Ηλεκτρολόγος), Ραυτόπουλο Στέφανο ΠΕ17.03 (Ηλεκτρολόγος) και μαθητές από τα τμήματα Β? και Γ? πληροφορικής, Β? και Γ? ηλεκτρολόγων, και Α? τάξης.

ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΡΝΑΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

A2Η περιβαλλοντική ομάδα του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αλμυρού που κατά το τρέχον σχολικό έτος εκπονεί πρόγραμμα με τίτλο: ¨Με μέλ(η)μα το μέλι¨ πραγματοποίησε το τριήμερο 12/3/2015 έως 14/3/2015 επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Αρναίας. Κατά την τριήμερη φιλοξενία που της παρείχε το ΚΠΕ στις εγκαταστάσεις του οι μαθητές παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ¨Μέλι, τροφή βασιλισσών¨.

A3Την πρώτη μέρα μετά την άφιξη στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ όπου μας υποδέχθηκαν θερμά οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί και την τακτοποίηση των μαθητών στην εστία, ακολούθησε μεσημεριανό γεύμα και ξενάγηση στον παραδοσιακό οικισμό της Αρναίας. Οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την μακεδονίτικη αρχιτεκτονική των κτιρίων της περιοχής και να επισκεφτούμε δύο απαράμιλλου κάλλους ναούς, του Αγ. Στεφάνου και των Αγ. Αναργύρων.

A4Την δεύτερη μέρα μετά από μία παρουσίαση με προβολή οπτικοακουστικού υλικού από την κ.Μπίνιου Ευαγγελία μέλους του ΚΠΕ Αρναίας αναφορικά με την μέλισσα, το μέλι και τα οφέλη αυτού, αναχωρήσαμε για τον Άγιο Μάμα προκειμένου να επισκεφτούμε το Ινστιτούτο Μελισσοκομικής Έρευνας που βρίσκεται εκεί. Ξεναγηθήκαμε στους χώρους του Ινστιτούτου όπου είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για την εξαγωγή του μελιού και να ενημερωθούμε για τις ασθένειες που μπορεί να πλήξουν το μελίσσι.

Στην συνέχεια φορέσαμε τα ειδικά καπέλα και παρατηρήσαμε από κοντά ένα μελίσσι. Το απόγευμα της ίδιας μέρας επισκεφτήκαμε έναν παραγωγό όπου κάναμε ένα ?ταξίδι? γευσιγνωσίας στον κόσμο του μελιού. Μετά την επιστροφή στο ΚΠΕ κάναμε δραστηριότητες με τη χρήση φύλλων εργασίας και κατασκευή poster.

Την τρίτη μέρα και πριν την αναχώρηση μας, έγινε παρουσίαση των poster και παράδοση του εκπαιδευτικού παιχνιδιού ¨Μελ(ι)μένα taboo¨ που δημιούργησαν οι μαθητές της περιβαλλοντικής ομάδας.

Η επίσκεψη των μαθητών στο Κ.Π.Ε Αρναίας εντάσσεται στις δράσεις που έχει αναπτύξει το 1ο ΕΠΑ.Λ. Αλμυρού ώστε με παράλληλες υποστηρικτικές ενέργειες να εμπλουτίζεται το ημερήσιο πρόγραμμα του σχολείου. Άλλωστε αρωγός στην τυπική εκπαίδευση που πραγματοποιείται μέσα στα πλαίσια του επίσημου εκπαιδευτικού συστήματος είναι και η άτυπη εκπαίδευση και συγκεκριμένα η περιβαλλοντική με στόχο οποιαδήποτε διάχυση πληροφορίας και γνώσης σε όλη τη διάρκεια της ζωής των μαθητών. Η εκπόνηση του περιβαλλοντικού προγράμματος αποσκοπεί στη διαμόρφωση μαθητών με οικολογική συνείδηση που να σκέπτονται, να ενεργούν και να οργανώνουν τις δραστηριότητές τους με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και να αισθάνονται ως τμήμα και στοιχείο του.

A6Η περιβαλλοντική ομάδα αποτελείται από τους εκπαιδευτικούς Αρχοντή Βασιλική ΠΕ06 (Αγγλικής) , Λυκίδη Ευστάθιο ΠΕ17.04 (Ηλεκτρονικός) και Αμπραζογούλα Κωνσταντία ΤΕ.01 (Ηλεκτρονικός) και μαθητές από τα τμήματα Β ηλεκτρονικών, Γ ηλεκτρονικών, Γ οχημάτων, Γ γεωπονίας και Α? τάξης.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟΛΟΓΟΥ κου ΒΕΡΓΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

2015-03-11 03Την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015 στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Περιβαλλοντικής Ομάδας του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού που εκπονεί πρόγραμμα θέμα « Η ιστορία και οι προοπτικές της μεταλλευτικής εξόρυξης στην Ελλάδα και στην περιοχή μου» πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον κο Βέργο Αλέξανδρο, μεταλλειολόγο, με θέμα «Η μεταλλευτική εξόρυξη στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας ? Περιβαλλοντικές επιπτώσεις».

2015-03-11 02Την ομιλία παρακολούθησαν τα μέλη της Περιβαλλοντικής Ομάδας, ο δ/ντης του σχολείου κος Καπράνας Γεώργιος, καθηγητές και εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Παραβρέθηκαν επίσης ο κος Τσουκάλης Ιωάννης εργοδηγός και ο μεταλλειολόγος κος Λώλος Κων/νος από την εταιρία ΑΕΙΦΟΡΟΣ Α.Ε., η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο της ανακύκλωσης μεταλλευτικών προϊόντων.

2015-03-11 01Ο κος Λώλος μίλησε στα παιδιά και τα προσκάλεσε να επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις της εταιρίας.

2015-03-11 04Την ομιλία οργάνωσε ο υπεύθυνος καθηγητής του προγράμματος Μαγκλάρας Αθανάσιος μηχανολόγο σε συνεργασία με τους καθηγητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Βαρδάκη Κων/νο μηχανολόγο, Χατζηπλή Κων/νο μηχανολόγο και Χατζηχαραλάμπους Ζωή μηχανολόγο.

Επίσκεψη Περιβαλλοντικής Ομάδας στον Δήμαρχο κο Εσερίδη

D1 Την Τρίτη 10 Μαρτίου 2015 ομάδα μαθητών του 1ου ΕΠΑ.Λ. ΑΛΜΥΡΟΥ στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος «Ψάχνοντας για πετρέλαιο», συνοδευόμενοι από τις υπεύθυνες καθηγήτριες κα Πισιώτη Αγγελική και κα Λέτσιου Μαρίνα μηχανολόγους εκπαιδευτικούς, πρότειναν στον Δήμαρχο Αλμυρού κ.κ. Εσερίδη, να τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία της πόλης, συμπεριλαμβανομένων και των σχολείων της πόλης, κάδοι συλλογής τηγανέλαιου και άλλων σπορέλαιων.

Μετά τη συλλογή ο Δήμος Αλμυρού μπορεί να τα μεταφέρει στις ειδικές μονάδες μετατροπής τους σε βιοντήζελ και το νέο οικολογικό, εναλλακτικό, ανανεώσιμο προϊόν που προκύπτει, να το αξιοποιήσει ως πηγή ενέργειας για τη θέρμανση υπηρεσιών του Δήμου, σχολείων ή και ευπαθών κοινωνικών ομάδων κτλ, στα πλαίσια της πολιτικής κοινωνικής αλληλεγγύης του. Έτσι και ανακυκλώνουμε και μολύνουμε λιγότερο το περιβάλλον και εξασφαλίζουμε πόρους με χαμηλό κόστος.

D4Ο κος Εσερίδης ευχαρίστησε τους μαθητές για τη πρότασή τους, τόνισε ότι πιστεύει στην κρίση των παιδιών και τόνισε ότι η ανακύκλωση των υλικών είναι βασική προτεραιότητα για την Δημοτική αρχή. Μίλησε για τα προβλήματα της ανακύκλωσης στο Δήμο που οφείλονται κυρίως στην έλλειψη παιδείας και οικολογικής συνείδησης των κατοίκων της περιοχής. Στο θέμα αυτό η βοήθεια των μαθητών αλλά και των σχολείων γενικότερα μπορεί να είναι καθοριστική, ειδικά όσον αφορά τον τομέα της ενημέρωσης.
Ευχαριστούμε τον κο Δήμαρχο για τη φιλοξενία και ελπίζουμε στην κατά το δυνατό συντομότερη υλοποίηση της πρότασής μας.

Δεντροφύτευση έξω από το Δάσος Κουρί

2015-03-04 DSC_5742 Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015 με εξαιρετική ανταπόκριση σχολείων και συλλόγων του Δήμου Αλμυρού η εθελοντική δεντροφύτευση έξω από το Δάσος Κουρί αλλά και ο καθαρισμός των δενδρυλλίων που βρίσκονται μέσα στο δάσος «Κουρί» υπό την επίβλεψη του Δασαρχείου Αλμυρού στην οποία συμμετείχε ολόψυχα το 1ο ΕΠΑ.Λ ΑΛΜΥΡΟΥ.

2015-03-04 k2Μια πρόταση των σχολείων, η οποία βρήκε θετική ανταπόκριση από το Δήμαρχο Αλμυρού κ. Δημήτριο Εσερίδη, καθώς η περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής αποτελεί προτεραιότητα για τη νέα Δημοτική Αρχή. Παιδιά, εκπαιδευτικοί, δημοτικοί άρχοντες έδωσαν το παρόν και φύτεψαν 500 σφεντάμια στο σύνολό τους έξω από το δάσος στην περιοχή «Αλώνια».

2015-03-04 laosΤο δάσος Κουρί απέκτησε και πάλι ζωντάνια, ένα δάσος το οποίο αποτελείται κατά κύριο λόγο από δέντρα χνοώδη δρύ, καταλαμβάνει 1.200 στρέμματα πρόκειται για σπάνιο οικοσύστημα στην Ελλάδα μέσου όρου ηλικίας 160 χρόνων, αλλά στο δάσος απαντώνται επίσης και βελανιδιές.

Υπόσχεση έδωσαν όλοι πως θα συντηρήσουν τη δεντροφύτευση αυτή.

Επίσκεψη μαθητών στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Στυλίδας

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤην Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015 η περιβαλλοντική ομάδα «Παγασητικός Κόλπος» του 1ου ΕΠΑ.Λ Αλμυρού, που αποτελείται από τους μαθητές του τομέα Ηλεκτρολογίας και του τομέα Πληροφορικής, επισκέφθηκαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Στυλίδας
OΟι υπεύθυνοι του ΚΠΕ μας καλωσόρισαν και το πρόγραμμα ξεκίνησε με μια παρουσίαση σχετικά με τον Μαλιακό Κόλπο. Η παρουσίαση έδωσε στους μαθητές μας την ευκαιρία να μιλήσουν και για την δική τους εργασία που αφορά τον Παγασητικό Κόλπο και πως αυτός έχει επηρεαστεί από την ανεξέλεγκτη ανθρώπινη δραστηριότητα.

OΣτη συνέχεια χωριστήκαμε σε δυο ομάδες και
ασχοληθήκαμε εναλλάξ στα εργαστήρια παρατήρησης με στερεοσκόπια, απολιθώματα και πετρώματα. Ακολούθησε, έρευνα πεδίου στην κοντινή παραλία της Αγίας Μαρίνας όπου παρακολουθήσαμε την φόρτωση Βωξίτη από το ορυχείο της περιοχής.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣτην εκπαιδευτική αυτή επίσκεψη τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Βαλαμούτης Κων/νος ΠΕ20- Πληροφορικής, Φλώρου Αποστολία ΠΕ17 ? Ηλεκτρολόγος, Φείδα Χαρίκλεια ΠΕ19- Πληροφορικής και Πριάγγελος Χρήστος ΠΕ17 ? Ηλεκτρολόγος.

Επίσκεψη στο Λατομείο της ΑΓΕΤ στην Κεφάλωση Αλμυρού

2015-02-05 ΑΓΕΤ01Την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού, στο λατομείο της ΑΓΕΤ στην Κεφάλωση Αλμυρού.

Στην επίσκεψη συμμετείχαν:
Μαθητές του Τεχνολογικού Τμήματος 1 της Α? τάξης και της Β΄ τάξης ειδικότητας Μηχανολόγων, οι οποίοι απαρτίζουν Ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που εκπονεί πρόγραμμα με θέμα: «Η ιστορία και οι προοπτικές της μεταλλευτικής εξόρυξης στην Ελλάδα και στην περιοχή μου» με τους μηχανολόγους καθηγητές Μαγκλάρα Αθανάσιο, Χατζηπλή Κων/νο και Χατζηχαραλάμπους Ζωή
Μαθητές της Β? και Γ΄ τάξης Ηλεκτρολόγων με τους ηλεκτρολόγους καθηγητές Πριάγγελο Χρήστο και Φλώρου Αποστολία.

2015-02-05 ΑΓΕΤ02Στο λατομείο της ΑΓΕΤ ενημερώθηκαν και ξεναγήθηκαν από τους κυρίους Τσουρνάβα Γιάννη προϊστάμενο παραγωγής και Τσαμπή Κυριάκο υπεύθυνο εξόρυξης.

Οι μαθητές έμαθαν για την διαδικασία εξόρυξης του ασβεστόλιθου, τις ειδικότητες επαγγελματιών που εργάζονται στο λατομείο καθώς και για την διαδικασία ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου με την αναδάσωση.

2015-02-05 ΑΓΕΤ03Στη συνέχεια περιηγήθηκαν στους χώρους του λατομείου για να δουν και από κοντά τα στάδια εξόρυξης.

Στη συνέχεια είδαν τον πίνακα ελέγχου και υπέγραψαν στο βιβλίο επισκεπτών.

Επίσκεψη Μαθητών του 1 ΕΠΑΛ Αλμυρού στο 6 ΓΕΛ Λάρισας

H Περιβαλλοντική Ομάδα του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού που εκπονεί πρόγραμμα με θέμα «Φτιάχνοντας την αυλή του σχολείου πιο όμορφη και το σχολείο μου προσβάσιμο μαθητές με κινητικά προβλήματα» καθώς και τα τμήματα Φυτικής Παραγωγής (ΒΦΥΤ) και Επιχειρηματικής Γεωργίας (ΓΕΠΧ) πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014 στο 6Ο ΓΕΛ Λάρισας.

DSC02062

Το σχολείο αυτό αποτελεί πρότυπο σχολείο διότι μέσω προγράμματος πραγματοποίησε  μια σειρά παρεμβάσεων που άπτονται και των στόχων αλλά και των εκπαιδευτικών σκοπών  της ομάδας ΠΕ (φύτευση ποικιλίας δέντρων και φυτών στον αύλειο χώρο, δημιουργία παρτεριών και χώρων με γκαζόν, περιμετρική περίφραξη   του σχολείου με καλλωπιστικούς θάμνους και τέλος κατασκευή ραμπών που διευκολύνουν την πρόσβαση σα άτομα με κινητικά προβλήματα.

DSC02065

Στη συνέχεια οι μαθητές επισκέφθηκαν το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας, ένα από τα μεγαλύτερα της αρχαιότητας (12000 θέσεων) και περιηγήθηκαν στην πόλη.DSC02076
Συνοδοί καθηγητές ήταν οι: Βαλκανιώτου Θεοδώρα ΠΕ 1404, Ραχμανίδης Γεώργιος ΠΕ 1404, Χατζηπλής Κων/νος ΠΕ 1706 και Χατζηχαραλάμπους Ζωή ΠΕ 1702