Διδακτική Επίσκεψη στη Βιονηχανία «ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ Α.Ε».

DSC_1190Την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015 οι μαθητές των τμημάτων ΒΗΛ και ΓΗΛ (Τεχνικοί Ηλεκτρολογικών Συστημάτων Εγκαταστάσεων και Δικτύων) επισ κέφθηκαν, στην περιοχή της Σούρπης, τη βιομηχανική μονάδα ¨ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ Α.Ε.¨ η οποία δραστηριοποιείται στους τομείς άλεσης σιτηρών, συσκευασίας και εμπορίας αλεύρων.

DSC_1218Στόχος της επίσκεψης ήταν η επαφή των μαθητών με συστήματα βιομηχανικών
αυτοματισμών με χρήση προγραμματιζόμενων λογικών ελεγκτών (PLC).

Η ξενάγηση στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις έγινε από τον διευθυντή του εργοστασίου κ. Κοζανίτη Λεωνίδα και τον ηλεκτρολόγο μηχανικό κ. Μπόνο Ιωάννη.

DSC_1202Οι μαθητές παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ξενάγηση στα σχετικά με την ειδικότητά τους τμήματα. Στην αίθουσα ελέγχου και ηλεκτρικών πινάκων οι υπεύθυνοι εξήγησαν τον τρόπο ελέγχου όλων των γραμμών παραγωγής του εργοστασίου με τη χρήση ειδικών λογισμικών προγραμμάτων και ηλεκτρονικών υπολογιστών.

DSC_1209Στο τμήμα μικροσυσκευασίας οι μαθητές ενημερώθηκαν για τη λειτουργία των μηχανών που συσκευάζουν με ασφάλεια όλα τα άλευρα σε πακέτα, τα οποία τελικά παλετοποιούνται με τη χρήση σύγχρονων ρομποτικών συστημάτων.

DSC_1197Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συνοδεία των καθηγητών Πριάγγελου Χρήστου, Πούλου Χρήστου, Ραυτόπουλου Στέφανου, Σαλάτα-Μπουρτζή Ελένης, Τοπαλίδη Μαρίας και Φλώρου Αποστολίας.

Επιτυχία Μαθητή μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα BUDOKAI στην Ισπανία

Ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑ.Λ. ΑΛΜΥΡΟΥ κος Καπράνας Γεώργιος, ο Σύλλογος Διδασκόντων και όλοι οι μαθητές του σχολείου μας συγχαίρουν το μαθητή της Β’ τάξης Ζάχο Ηλία για την επιτυχία του, να κερδίσει την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Budokai, που έγινε στην Ισπανία και του εύχονται ακόμη περισσότερες επιτυχίες στη ζωή του.

2015-11-18 zaxos

Επέτειος Εξέργεσης του Πολυτεχνείου

2015-11-17 Πολυτεχνείο 01 Σήμερα Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης, στο αμφιθέατρο του σχολείου μας, εκδήλωση για την 42η επέτειο από την εξέγερση των φοιτητών κατά της χούντας των συνταγματαρχών το Νοέμβρη του 1973.

Το θέμα της εκδήλωσης πάρθηκε από στίχους του ποιήματος του Γιάννη Ρίτσου:
«… εδώ δεν είναι εγώ πάνω από σένα ή εσύ πάνω από μένα,
εδώ ΕΙΝΑΙ να ‘ναι ο καθένας
πάνω από τον εαυτό του.»

2015-11-17 Πολυτεχνείο 02Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ανάγνωση από τον Διευθυντή του σχολείου μας κο Καπράνα Γεώργιο του μηνύματος του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κου Νικου Φίλη για την σημερινή επέτειο.

Στη συνέχεια οι μαθητές παρουσίασαν ποιήματα και αφηγήματα σχετικά με τα γεγονότα του Νοέμβρη του 1973.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι μαθητές/τριες: Κουρεμάδη Φ., Μπουκόρου Κ., Φουντούκη Ε., Μπαγλατζή Β., Μπέρτσας Σ., Δεληκώστας Γ., Μπογδανίδη Γ., Ξανθοπούλου Ε., Ζιγγιρίδη Α., Γιάννη Ν., Ζαντιώτη Θ., Μπούτλας Α., Κεχαγιά Σ., Τσακνής Σ., Κλειδά Σ., Κόνι Ζ. Πάπα Φ. Κουφογιάννης Α., Νάτζιου Η., Μακρή Κ., Δήμα Γ., Σερέτη Σ., και Γεωργαντζή Ε.

2015-11-17 Πολυτεχνείο 03Την εκδήλωση προετοίμασαν και συντόνισαν οι εκπαιδευτικοί: Μπαλαμπούτη Ε., Τσούγκρα Μ., Κοτζαγιώτου Α. και Βαλαμούτης Κ.

Αλατοστράτα

2015-11-03_02

Τρίτη 3/11/2015 πραγματοποιήθηκε στην αποθήκη της Αλατοστράτας η συνάντηση μαθητών, εκπαιδευτικών και άλλων φορέων της ευρύτερης περιοχής με σκοπό τη γνωριμία και την ενημέρωση σχετικά με τις δράσεις των ειδικών εκπαιδευτικών μονάδων του Ε.Α.Κ.Κ.Ν. Κασσαβέτειας και του Ι.Α.Α.Α. Βόλου.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από Ι.Α.Α.Α..Βόλου ? Ειδικό Δημοτικό Σχολείο & Παράρτημα 7ου Γυμνασίου Ι.Α.Α.Α.Βόλου, σε συνεργασία με τη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Μαγνησίας, το γραφείο Σχολικών Συμβούλων και το Παράρτημα του Γυμνασίου Ν.Αγχιάλου Ε.Α.Κ.Κ.Ν. Κασσαβέτειας.
2015-11-03_01Γύρω στις 11:00 π.μ. έφτασαν τα πρώτα λεωφορεία. Στη δράση συμμετείχαν τα σχολεία, ΓΕ.Λ. Αλμυρού, ΕΠΑ.Λ. Αλμυρού, Γυμνάσιο – Λ.Τ. Σούρπης και ΓΕ.Λ. Νέας Αγχιάλου με μαθητές από τις μεγαλύτερες τάξεις συνοδευόμενοι από τους διευθυντές και τους καθηγητές τους. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο πρόεδρος της Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Μαγνησίας και η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση των δράσεων των σχολικών μονάδων Ι.Α.Α.Α. Βόλου και Ε.Α.Α.Κ.Ν. Κασσαβέτειας. Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος του «Φάρου του Κόσμου», όπως ονομάζεται το Κέντρο Προστασίας Ανηλίκων Ρομ της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Θεσσαλονίκης, παρουσίασε το έργο για την εκπαίδευση και προστασία των ανήλικων Ρομ στην περιοχή του Δεντροποτάμου Θεσσαλονίκης (περισσότερες πληροφορίες www.farostoukosmou.gr).
Λίγο μετά ο Νίκος Μεργιαλής, ο Παναγιώτης Μπερλής με του Μουσικούς Ιχνηλάτες, ανταποκρινόμενοι θετικά στο κάλεσμα των διοργανωτών, εμπλούτισαν μουσικά την εκδήλωση. Στη συνέχεια το μικρόφωνο πέρασε σε μαθητές της περιοχής οι οποίοι αυτοσχεδίασαν μουσικά σε ρυθμούς hip hop.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ασφαλή αναχώρηση των μαθητών για τις σχολικές τους μονάδες. Επιστέγασμα στην εκδήλωση αποτέλεσε η ενδιαφέρουσα συζήτηση εκπαιδευτικών και κοινωνικών λειτουργών με την Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κα. Δημητρίου, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ειδικές εκπαιδευτικές μονάδες Ε.Α.Κ.Κ.Ν. Κασσαβέτειας και του Ι.Α.Α.Α. Βόλου.