Εκπαιδευτική Επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη με Πολιτιστικό Πρόγραμμα και Αγωγή Υγείας

2017-03-31 ΒΡΕΦ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣτα πλαίσια του προγράμματος αγωγής υγείας « Το αλφαβητάρι της ζωής :ταξιδεύω στη ζωή και μαθαίνω να είμαι υγιής και ασφαλής » οι μαθητές της ομάδας στις 30 Μαρτίου 2017 επισκέφθηκαν το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. στη Θεσσαλονίκη στο οποίο έγινε ενημέρωση και βιωματική εκπαίδευση . για θέματα που σχετίζονται με την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, την σύλληψη και την αντισύλληψη, τις ιογενείς ηπατίτιδες ,τη φυματίωση, την HIV λοίμωξη και τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα

Για το πολιτιστικό πρόγραμμα «Το Google Art Project ως εργαλείο διδασκαλίας και μάθησης » Οι μαθητές της ομάδας επισκέφθηκαν τον βυζαντινό ναό Ροτόντα, τον αρχαιολογικό χώρο Καμάρας,τα βυζαντινά τείχη και τον πολιούχο της πόλης Άγιο Δημήτριο και ξεναγήθηκαν στην κρύπτη. Περιηγήθηκαν στην Άνω Πόλη που διασώθηκε από την πυρκαγιά του 1917 και το Επταπύργιο.

Στις 31 Μαρτίου 2017, οι μαθητές επισκέφθηκαν το μοναδικό στην Ελλάδα μουσείο φωτογραφίας με σκοπό να προσεγγίσουν τις διαφορετικές χρήσεις και εφαρμογές της φωτογραφίας. (ντοκουμέντο, τεκμήριο, καλλιτεχνικό έργο, διαφήμιση ). Κατόπι περιηγήθηκαν στο μουσείο κινηματογράφου όπου εκεί παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Στα χνάρια του Lumiere». Οι μαθητές αξιοποιώντας τα μηχανήματα παλαιότερα και σύγχρονα που βρίσκονται στους χώρους του μουσείου, ανακάλυψαν τις τεχνολογικές εξελίξεις όπως αυτές πραγματοποιήθηκαν διαχρονικά. Στο στούντιο προσέγγισαν την γλώσσα του κινηματογράφου και εξοικειώθηκαν με τις βασικές κινηματογραφικές έννοιες όπως το κάδρο, οι γωνίες κ.τ.λ.

Επόμενη επίσκεψη ήταν στο Λευκό Πύργο και στη νέα μόνιμη έκθεση που είναι αφιερωμένη στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Ένα γοητευτικό ταξίδι στο χρόνο. Οι πληροφορίες παρουσιάζονται μέσα από εφαρμογές εικόνας και ήχου, με τη μορφή προβολών, παρουσιάσεων, βίντεο και διαφανειών, ηχητικών ντοκουμέντων και πολυμεσικών εφαρμογών σε οθόνες αφής σε συνδυασμό με αρχαία αντικείμενα που εκτίθενται.

Οι μαθητές/τριες και οι υπεύθυνες καθηγήτριες Τσούγκρα Μαρία ΠΕ 18 -33 βρεφονηπιοκόμος και Μάντζιου Ασπασία ΠΕ 18-33 βρεφονηπιοκόμος ευχαριστούν το ταξιδιωτικό γραφείο Art of Ttavel και ιδιαίτερα την κ. Τελκή Μίνα για την άψογη οργάνωση της εκδρομής.

Διδακτική Επίσκεψη στην εταιρεία ΜΕΤΑΛΛΟΤΕΧΝΙΚΗ ΑΛΜΥΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΑΜΗΣ ΑΒΕΕ

2017-03-31 TSIAMHS 03 2017-03-31 TSIAMHS 02 2017-03-31 TSIAMHS 01Την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017 τα δύο τμήματα της Β? τάξης του Μηχανολογικού Τομέα του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αλμυρού, πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στην εταιρεία ΜΕΤΑΛΛΟΤΕΧΝΙΚΗ ΑΛΜΥΡΟΥ.

Τους μαθητές και τους συνοδούς καθηγητές υποδέχτηκε ο κύριος Τσιάμης Γιώργος, ο οποίος αρχικά τους μίλησε για τις εμπειρίες του ως απόφοιτος του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αλμυρού και του ΤΕΙ Μηχανολογίας, τα απαραίτητα εφόδια που πρέπει να έχουν για να καταφέρουν να επιτύχουν ως μελλοντικοί μηχανολόγοι καθώς επίσης και για τις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας.

Περιέγραψε τις εργασίες που γίνονται στην εταιρεία του που περιλαμβάνουν

 • Μεταλλικές και μηχανολογικές κατασκευές διαφόρων ειδών
 • Κατασκευές μεταλλικών κτιρίων
 • Πολυώροφα κτίρια- Σύμμεικτες κατασκευές
 • Προκατασκευασμένους μεταφερόμενους οικίσκους
 • Προκατασκευασμένα σπίτια
 • Θαλάμους ψυγείων
 • Ειδικές κατασκευές (Πολυκαρβονικά ? Plexiglass – Στέγαστρα εισόδων)
 • Εργολαβίες έργων

Ανέφερε τις ειδικότητες των εργαζομένων που απασχολούνται στην επιχείρησή του: σχεδιαστές, μηχανολόγους μηχανικούς, ηλεκτροσυγκολλητές , μονταδόρους , χειριστές ανυψωτικών μέσων , εναερίτες , εργοδηγούς παραγωγής και εργοταξίων , στρατζαδόρους , χειριστές εργαλειομηχανών.

Οι μαθητές περιηγήθηκαν στους χώρους της εταιρείας και είδαν σε λειτουργία μηχανήματα όπως:

 • Ηλεκτροκολλήσεις HIG 500A
 • Πριονοκορδέλες με δυνατότητα κοπής δοκαριού μέχρι 1000 mm
 • Μαγνητικά Τρυπάνια
 • Τηλεσκοπικό γερανό 20 τόνων και 26m ύψος
 • Φορτηγά με γερανούς
 • Αυτοκινούμενες σκαλωσιές μέχρι 15 μετρά ύψος
 • Υδραυλικό ψαλίδι λαμαρίνας 16mm πάχος και 3m μήκος
 • Υδραυλική στρατζοπρέσσα CNC 160 ton 3m 10mm λαμαρίνα
 • Παντογράφο κοπής με οξυγόνο και plasma
 • Αυτόματη γραμμή κοπής ? διάτρησης δοκαριών Ζουμποψάλιδο 120 ton.

Συνοδοί καθηγητές ήταν οι Μαγκλάρας Αθανάσιος μηχανολόγος, Χατζηχαραλάμπους Ζωή μηχανολόγος, Χατζηπλής Κων/νος μηχανολόγος και Σακομήτρος Παναγιώτης οχημάτων.

Ευχαριστούμε τον κύριο Τσιάμη Γεώργιο για τη φιλοξενία του.

Διδακτική Επίσκεψη Στο Ηλεκτολογείο Αυτοκινήτων ΜΑΚΡΗΣ

2017-03-29 MAKRHS_01 2017-03-29 MAKRHS_02Την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 οι μαθητές της Β΄ τάξης του Τομέα Μηχανολογίας, στα πλαίσια του εργαστηριακού μαθήματος Βασική Ηλεκτρολογία και Εφαρμογές, επισκέφθηκαν, συνοδεία καθηγητών τους, το Ηλεκτρολογείο Αυτοκινήτων του κ. Μακρή Ευάγγελου στον Αλμυρό.

Βασικός σκοπός της διδακτικής επίσκεψης ήταν, μέσω της βιωματικής προσέγγισης, να κατανοήσουν οι μαθητές τους τρόπους ασφαλούς λειτουργίας ενός ηλεκτρολογείου αυτοκινήτων.

Εκεί, αφού ξεναγήθηκαν στο χώρο από τον κ. Μακρή, παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την αποσυναρμολόγηση και την συναρμολόγηση ενός εναλλακτήρα, στα μέρη του οποίου πραγματοποιήθηκε έλεγχος ο οποίος κατέληξε στην αντικατάσταση των ρουλεμάν του.

Τους μαθητές στην διδακτική επίσκεψη συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Ραυτόπουλος Στέφανος ΠΕ17.03 ηλεκτρολόγος, Φλώρου Αποστολία ΠΕ17.03 ηλεκτρολόγος, Τοπαλίδη Μαρία ΠΕ17.03 ηλεκτρολόγος, και Πούλος Χρήστος ΔΕ ηλεκτροτεχνίτης.

Ευχαριστούμε τον κ Μακρή Ευάγγελο για τη φιλοξενία.

Εορτασμός της 25ης Μαρτίου 1821

Με λαμπρότητα και συγκίνηση πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η εορτή της 25ης Μαρτίου 1821, που είναι αφιερωμένη σε δύο παλιγγενεσίες. Στην παλιγγενεσία του ανθρωπίνου γένους με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και στην παλιγγενεσία του Γένους των Ελλήνων με την Επανάσταση του 1821.

DSC_0155 DSC_0152Η εορτή ξεκίνησε με το κοντάκιο της Εορτής του Ευαγγελισμού «Τη Υπερμάχω» και μετά εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από την εκπαιδευτικό κα Αρχοντή Βασιλική, που κατέληγε με προτροπές προς τους μαθητές μας κι όχι μόνο. Το πρόγραμμα της εορτής ήταν:DSC_0159

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Την εορτή προετοίμασαν οι εκπαιδευτικοί Αρχοντή Βασιλική, και Λυκίδης Ευστάθιος.

Τελικός Πίνακας Μαθητείας 2016-2017

ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ 2016-2017
1ο ΕΠΑΛ- 1ο Ε.Κ ΑΛΜΥΡΟΥ

αα ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ   ΕΤΟΣ  ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
           ΓΕΝΝΗΣΗΣ 
1 ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ Γ.  1992 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΥΡΟΥ
2 ΚΟΚΟΜΕΤΣΙ ΛΟΥΙΣ  1996 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΥΡΟΥ
3 ΜΙΧΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ  1998 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗΣ
4 ΧΑΣΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 1998 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΥΡΟΥ
 
1 ΚΑΠΟΥΡΝΙΩΤΗΣ Γ.  1997 ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΥΤ/ΤΩΝ
                  ΜΑΡΟΣ-ΝΤΟΒΑΣ
2 ΚΑΡΑΙΣΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡ. 1995 ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΥΤ/ΤΩΝ 
                  ΜΑΜΜΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ 
3 ΛΑΜΠΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ  1998 ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΑ 
                  ΣΙΑΜΑΝΙΚΟΥ
4 ΜΑΚΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ   1998 ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΟΧΗΜΑΤΩΝ
                  ΤΣΕΤΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
5 ΜΑΛΛΙΑΡΟΣ ΒΑΣΙΛ.  1996 ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΥΡΟΥ
6 ΞΥΣΤΡΑΣ ΠΕΤΡΟΣ   1998 ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡ. ΑΥΤΟΚ.
                  ΜΑΚΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
7 ΡΕΦΟΥΓΚΙΑΤΙ ΒΑΣ.  1997 ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΟΧΗΜΑΤΩΝ
                  ΑΦΟΙ ΜΟΣΔΡΟΜΟΥ
8 ΡΟΥΣΗΣ ΜΙΧΑΗΛ   1998 ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΥΤ/ΤΩΝ
                  ΜΑΡΟΣ-ΝΤΟΒΑΣ
 
1 ΓΚΡΕΜΙ ΤΟΝΙΛΣΟΝ  1996 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΥΡΟΥ
2 ΚΥΡΙΑΙ ΓΙΩΡΓΟΣ   1996 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΥΡΟΥ
3 ΛΟΥΣΚΑ ΛΟΡΑΛΝΤΑ  1996 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΥΡΟΥ
4 ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΟΥ ΠΑΡΑΣΚ.1994 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΥΡΟΥ
5 ΠΡΙΝΕΑΣ ΟΡΕΣΤΗΣ  1994 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΔΗΜ.ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΥ
6 ΡΑΠΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ   1998 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΥΡΟΥ
7 ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 1997 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΔΗΜ.ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΥ
 
1 ΖΕΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ   1998 ΦΥΤ.ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜ.ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΥ
2 ΚΟΛΕΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 1996 ΦΥΤ. ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΥΡΟΥ
3 ΜΠΑΣΑΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΡ. 1995 ΦΥΤ. ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΥΡΟΥ
4 ΠΑΝΤΑΖΗ ΜΑΡΙΑ   1997 ΦΥΤ. ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΥΡΟΥ
5 ΤΣΑΝΤΗΛΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ 1998 ΦΥΤ. ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΥΡΟΥ
 
ΣΥΝΟΛΟ 24 ΜΑΘΗΤΕΣ

 

 

Ονόματα Μαθητών για τις Θέσεις Μαθητείας

1 ΧΑΣΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ
2 ΚΟΚΟΜΕΤΣΙ ΛΟΥΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ
3 ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ

1 ΜΑΛΛΙΑΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

1 ΡΑΠΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
2 ΛΟΥΣΚΑ ΛΟΡΑΛΝΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
3 ΚΥΡΙΑΙ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
4 ΓΚΡΕΜΙ ΤΟΝΙΛΣΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
5 ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
6 ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
7 ΠΡΙΝΕΑΣ ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

1 ΤΣΑΝΤΗΛΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΦΥΤ. ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
2 ΖΕΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ ΦΥΤ. ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
3 ΠΑΝΤΑΖΗ ΜΑΡΙΑ ΦΥΤ. ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
4 ΚΟΛΕΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΦΥΤ. ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
5 ΜΠΑΣΑΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΡΟΣ ΦΥΤ. ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Ενστάσεις στη Δνση του σχολείου 7 και 8 /3/2017
Ο Τελικός πίνακας θα αναρτηθεί στις 9/3/2017

Επίσκεψη Περιβαλλοντικής ομάδας στη Μαρώνεια Ροδόπης

2017-03-03_01 2017-03-03_02 2017-03-03_03 2017-03-03_04 2017-03-03_05Στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων, η περιβαλλοντική ομάδα του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αλμυρού που εκπονεί το πρόγραμμα με θέμα «Δασικά Μονοπάτια» πραγματοποίησε στις 2 και 3 Μαρτίου 2017 εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Μαρώνειας.

Την πρώτη μέρα, μετά την άφιξη της ομάδας στο χώρο του Κ.Π.Ε., στον Ίμερο Ροδόπης, η υπεύθυνη της παιδαγωγικής ομάδας του Κ.Π.Ε. κ. Μαρία ? Ευθυμία Δούπα, μας ενημέρωσε για την ταυτότητα και τις δράσεις του Κέντρου και μας παρουσίασε το θεω-ρητικό μέρος του προγράμματος «Το Ευρωπαϊκό Ορειβατικό Μονοπάτι Ε6». Το Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Μεγάλων Διαδρομών Ε6 ξεκινάει από την Φινλανδία και διασχίζοντας Δανία – Γερμανία – Τσεχία – Αυστρία – Σλοβενία – από το λιμάνι της Ριέκας φθάνει στην Ηγουμενίτσα και διασχίζει οριζόντια την Ελλάδα μέχρι την Σαμοθράκη όπου και τελειώνει στην κορυφή του όρους Φεγγάρι. Το συνολικό του μήκος είναι και αυτό περίπου 5200 χλμ. ενώ το ελληνικό τμήμα του 1000 χλμ. περίπου. Τα τμήματα έχουν σημανθεί από τους ορειβατικούς συλλόγους της περιοχής.

Στη συνέχεια οι μαθητές συμμετείχαν στη δράση «περιβαλλοντικά παιχνίδια» με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών της παιδαγωγικής ομάδας του Κ.Π.Ε. κ. Δάφνης Κυνδελέρου και κ. Νικόλαου Σαζακλίδη.

Τη δεύτερη μέρα στο πλαίσιο της διαδικασίας βιωματικής προσέγγισης του προγράμματος, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον ιστορικό οικισμό της Μαρώνειας τον οποίο και εξερευνήσαμε μέσα από το παιχνίδι του προσανατολισμού. Ακολούθησε πεζοπορία της ομάδας στο Ευρωπαϊκό ορειβατικό μονοπάτι Ε6.

Η συμμετοχή της ομάδας στο πρόγραμμα ήταν μια ανεπανάληπτη εμπειρία μιας που μέσα από τη θεωρητική και βιωματική προσέγγιση του θέματος αποκόμισε πολλές γνώσεις και συνέλεξε υπέροχες εικόνες και πολύτιμες στιγμές.

Η περιβαλλοντική ομάδα αποτελείται από τους εκπαιδευτικούς: Φείδα Χαρούλα ΠΕ19 (Πληροφορικής), Φλώρου Αποστολία ΠΕ 17.03 (Ηλεκτρολόγος), Ραυτόπουλο Στέφανο ΠΕ 17.03 (Ηλεκτρολόγος) και μαθητές του τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού, του τομέα Πληροφορικής και της Α? τάξης.