Στα πλαίσια του προγράμματος αγωγής υγείας « Το αλφαβητάρι της ζωής :ταξιδεύω στη ζωή και μαθαίνω να είμαι υγιής και ασφαλής » οι μαθητές της ομάδας στις 30 Μαρτίου 2017 επισκέφθηκαν το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. στη Θεσσαλονίκη στο οποίο έγινε ενημέρωση και βιωματική εκπαίδευση . για θέματα που σχετίζονται με την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, την σύλληψη και την αντισύλληψη, τις ιογενείς ηπατίτιδες ,τη φυματίωση, την HIV λοίμωξη και τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα
Για το πολιτιστικό πρόγραμμα «Το Google Art Project ως εργαλείο διδασκαλίας και μάθησης » Οι μαθητές της ομάδας επισκέφθηκαν τον βυζαντινό ναό Ροτόντα, τον αρχαιολογικό χώρο Καμάρας,τα βυζαντινά τείχη και τον πολιούχο της πόλης Άγιο Δημήτριο και ξεναγήθηκαν στην κρύπτη. Περιηγήθηκαν στην Άνω Πόλη που διασώθηκε από την πυρκαγιά του 1917 και το Επταπύργιο.
Στις 31 Μαρτίου 2017, οι μαθητές επισκέφθηκαν το μοναδικό στην Ελλάδα μουσείο φωτογραφίας με σκοπό να προσεγγίσουν τις διαφορετικές χρήσεις και εφαρμογές της φωτογραφίας. (ντοκουμέντο, τεκμήριο, καλλιτεχνικό έργο, διαφήμιση ). Κατόπι περιηγήθηκαν στο μουσείο κινηματογράφου όπου εκεί παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Στα χνάρια του Lumiere». Οι μαθητές αξιοποιώντας τα μηχανήματα παλαιότερα και σύγχρονα που βρίσκονται στους χώρους του μουσείου, ανακάλυψαν τις τεχνολογικές εξελίξεις όπως αυτές πραγματοποιήθηκαν διαχρονικά. Στο στούντιο προσέγγισαν την γλώσσα του κινηματογράφου και εξοικειώθηκαν με τις βασικές κινηματογραφικές έννοιες όπως το κάδρο, οι γωνίες κ.τ.λ.
Επόμενη επίσκεψη ήταν στο Λευκό Πύργο και στη νέα μόνιμη έκθεση που είναι αφιερωμένη στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Ένα γοητευτικό ταξίδι στο χρόνο. Οι πληροφορίες παρουσιάζονται μέσα από εφαρμογές εικόνας και ήχου, με τη μορφή προβολών, παρουσιάσεων, βίντεο και διαφανειών, ηχητικών ντοκουμέντων και πολυμεσικών εφαρμογών σε οθόνες αφής σε συνδυασμό με αρχαία αντικείμενα που εκτίθενται.
Οι μαθητές/τριες και οι υπεύθυνες καθηγήτριες Τσούγκρα Μαρία ΠΕ 18 -33 βρεφονηπιοκόμος και Μάντζιου Ασπασία ΠΕ 18-33 βρεφονηπιοκόμος ευχαριστούν το ταξιδιωτικό γραφείο Art of Ttavel και ιδιαίτερα την κ. Τελκή Μίνα για την άψογη οργάνωση της εκδρομής.