Αρχείο κατηγορίας Ανακοινώσεις -Δελτία Τύπου

Πρόγραμμα τριήμερης εκπαιδευτικής επίσκεψης στο Ναύπλιο

Τετάρτη 15/03/2023 :
08:00 Αναχώρηση από το σχολείο.
14:00 Άφιξη στο Ναύπλιο – τακτοποίηση στα ξενοδοχεία
16:00 Επίσκεψη στο κέντρο Ελληνικών σπουδών του Harvard
19:00 Περιήγηση στην πόλη του Ναυπλίου, επίσκεψη στην παλιά Βουλή
20:00 Φαγητό στην πόλη του Ναυπλίου

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023:
10:00 Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο
11:00 Άφιξη στην Επίδαυρο –ξενάγηση
16:00 Επίσκεψη στο Παλαμήδι
21:00 Ελληνική βραδιά

Παρασκευή 17 Απριλίου 2020:

10:00 Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο
11:00 Άφιξη στις Μυκήνες –ξενάγηση
13:00 Στάση στο Λουτράκι για φαγητό
21:00 Άφιξη στον Αλμυρό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ (για την εκδρομή της Τσικνοπέμπτης)

 Ο διευθυντής, ο σύλλογος διδασκόντων του 1ου ΕΠΑ.Λ Αλμυρού και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν τις επιχειρήσεις και τους επιχειρηματίες της περιοχής Αλμυρού- Ευξεινούπολης:

Stretto- Μπραζογούλας Δημήτριος, Βιβλιοπωλείο Σοφίας Βούλγαρη, Φροντιστήριο «Πρίσμα», Χατζηκυριάκος-Γκούσιας Αλουμίνια, Καφέ Brooklyn, Wardrobe-Κατάστημα ρούχων, Καρπέτης Κων/νος-Κρεοπωλείο Ευξεινούπολη, Ντόντης Σπυρίδων-Κρεοπωλείο Αλμυρός, Μπουκώρος Βασίλης-Γυμναστήριο, Στεφανής KAOIL-Πρατήριο καυσίμων-Καυσόξυλα, Colibri καφέ, Μοσχοβόπουλος Αθανάσιος-Περίπτερο, Μάνος Άγγελος-Κουρείο, Μαργαρίτη Ελένη-Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών, Νάκος Ηλίας-Κατάστημα Ηλεκτρικών Ειδών, Εστιατόριο  «Η Ελιά», Γκάτση Αικατερίνη-Αρτοποιείο, Γκάτσης Βασίλειος-Αρτοποιείο, Μαλλιαρός Κων/νος-Αρτοποιείο, Κάβα Ιωνόδη.

για την προσφορά τους στο σχολείο με σουβλάκια, ψωμί, αναψυκτικά, νερά, πλαστικά πιάτα-ποτήρια, βασιλόπιτα μαθητών-εκπαιδευτικών και δώρα για τα φλουριά στους μαθητές που τα βρήκαν.

Τα παραπάνω είδη χρησιμοποιήθηκαν για την αναβίωση του παραδοσιακού εθίμου της Τσικνοπέμπτης καθώς και για την κοπή της πίτας των μαθητών-εκπαιδευτικών στο σχολείο μας.

Ως διευθυντής του  1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού θα ήθελα να εκφράσω τις ιδιαίτερες ευχαριστίες μου στον ακούραστο, εφευρετικό και δημιουργικό σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, γεγονός που αποδεικνύει ότι υπάρχουν τα στέρεα θεμέλια για την προβολή- συνεχή βελτίωση και εξέλιξη αυτού που ονομάζεται στη βιβλιογραφία «έξυπνο σχολείο»

                                                                         Ο Διευθυντής

                                                                       Καπράνας  Γεώργιος

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ»

Ο διευθυντής, ο σύλλογος διδασκόντων και ο σύλλογος γονέων κ κηδεμόνων του 1ου ΕΠΑ.Λ Αλμυρού αισθάνονται την ανάγκη να εκφράσουν τις θερμές τους ευχαριστίες στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης. Η άμεση ανταπόκρισή τους την Πέμπτη 16-2-2023, στην πρόσκλησή μας, για την ενημέρωση εκπαιδευτικών και μαθητών σχετικά με θέματα πρώτων βοηθειών (ΚΑΡΠΑ- χρήση απινιδωτή-αντιμετώπιση πνιγμονής και επιληπτικών κρίσεων), η εμπεριστατωμένη ενημέρωση, το βιωματικό σεμινάριο και συζήτηση που ακολούθησε δείχνουν ότι βρίσκονται κοντά και ενστερνίζονται προβλήματα που απασχολούν όχι μόνο τους μαθητές και τους εμπλεκόμενους στο σχολικό περιβάλλον αλλά και ολόκληρη την κοινωνία.

Από τη διεύθυνση του 1ου ΕΠΑ.Λ Αλμυρού
Καπράνας Γεώργιος
Διευθυντής

Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη συμμετοχή υποψηφίων στις προκαταρκτικές εξετάσεις των Σχολών Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων

 

 Από 01/02/2023 ημέρα Τετάρτη έως και 14/02/2023 ημέρα Τρίτη. Μετά την 14/02/2023 δεν γίνονται δεκτές αιτήσεις συμμετοχής. Η διαδικασία υποβολής της ως άνω Αίτησης – Υπεύθυνης Δήλωσης, καθώς και των απαιτούμενων δικαιολογητικών, θα διεκπεραιώνεται ΕΞ’ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ σύμφωνα με τις οδηγίες που παρέχονται αναλυτικά στο σχετικό έγγραφο (πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο)

Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών (Σχολές Λιμενικού) 

Πατήστε εδώ για να δείτε το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α  (στις τελευταίες σελίδες του εγγράφου)

Το 1ο ΕΠΑΛ Αλμυρού συμμετέχει στον νέο θεσμό των Ομίλων μαθητών

Από το τρέχον Σχολικό έτος και σύμφωνα με την αντίστοιχη οδηγία του ΥΠΑΙΘ, οι εκπαιδευτικοί  (ανά δύο) μπορούν να συγκροτούν Ομίλους μαθητών που θα απασχολούνται πέραν του τυπικού διδακτικού ωραρίου σε θέμα και στόχους που θα επιλέξουν από κοινού και θα εγκρίνεται από τον Διευθυντή.

Στο 1ο ΕΠΑΛ Αλμυρού ήδη σχηματίστηκε Όμιλος μετά από το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών μας για την στήριξη του θεσμού αλλά και των παιδιών που που γράφθηκαν στην ομάδα.

Θεματική ομίλου: Παραδοσιακοί χοροί της Ελλάδας

 Εκπαιδευτικοί παιδαγωγικοί στόχοι και τα προσδοκώμενα οφέλη:

Ø  Οι μαθητές να  αποκτήσουν αυτογνωσία και αυτοπεποίθηση μέσω διαφοροποιημένων κινητικών προτύπων. Να γίνουν οι ίδιοι καθοδηγητές των συμμαθητών τους μοιράζοντας προσωπικές γνώσεις. Να γνωρίσουν μέσω των ελληνικών χορών τις τοπικές παραδόσεις κάθε περιοχής καθώς και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε κοινωνίας.

Ø  Οι μαθητές θα εξοικειωθούν με νέους τρόπους αναζήτησης της γνώσης, θα μάθουν να χρησιμοποιούν εργαλεία επεξεργασίας εικόνας και ήχου. Θα μάθουν να αυτενεργούν και να λειτουργούν ομαδικά για την ολοκλήρωση ενός έργου. Θα αναπτύξουν κριτική σκέψη, την προσωπική ευθύνη και θα αναγνωρίσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των τοπικών κοινωνιών.

Ø  Αναμενόμενα αποτέλεσμα είναι και η ψυχολογική ενδυνάμωση  των μαθητών μέσω της αυτοκριτικής τους και την ανακάλυψη νέων ικανοτήτων τους.

 

Τάξεις στις οποίες απευθύνεται:  Α΄ τάξη

 Υπεύθυνοι καθηγητές:  Φλεβάρης Αθανάσιος ΠΕ 11

                                             Μηλιώνη Φωτεινή ΠΕ83

«Καθορισμός των προσόντων, των προϋποθέσεων, των κατηγοριών των υποψηφίων, των κωλυμάτων κατάταξης και των διαδικασιών για την εισαγωγή στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων»

Για το ΦΕΚ πατήστε εδώ.

Έναρξη διαδικασιών για την έκδοση Πιστοποιητικών Επταμελών Επιτροπών υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις για την Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024

Αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά από την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022

https://www.minedu.gov.gr/ypapegan/anakoinoseis/54108-30-11-22-enarksi-diadikasion-gia-tin-ekdosi-pistopoiitikon-eptamelon-epitropon-ypopsifion-pou-pasxoun-apo-sovares-pathiseis-gia-tin-eisagogi-stin-tritovathmia-ekpaidefsi-to-akadimaiko-etos-2023-2025

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2023 – ΑΙΤΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ – ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία οι υποψήφιοι (μαθητές και απόφοιτοι) που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΕΠΑΛ για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση καλούνται να υποβάλουν τη σχετική Αίτηση – Δήλωση (Α-Δ) για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΕΠΑΛ έτους 2023 από την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 μέχρι και τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

Για λεπτομέρειες πατήστε ΕΔΩ.

Για την Αίτηση ΕΔΩ.