Επίσκεψη στο Κ.Π.Ε. Μακρινίτσας

20151209_007 Την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015 μια ομάδα 23 μαθητών από το 1Ο ΕΠΑΛ Αλμυρού ,επισκέφτηκε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος που εκπονούν με θέμα «του νερού τα παραμύθια».

20151209_006 20151209_008Η εμπειρία για τα παιδιά ήταν μεγάλη και το ενδιαφέρον τους κρατήθηκε αμείωτο μέχρι το τέλος. Μέσα από την καθοδήγηση των υπευθύνων του κέντρου ,μπόρεσαν να γνωρίσουν την ιστορία της Μακρινίτσας καθώς και πολλά πολιτισμικά και κοινωνικά στοιχεία της περιοχής.
Χωρισμένοι σε δύο ομάδες ανέπτυξαν το αίσθημα της συνεργατικότητας και της υπευθυνότητας αφού ο κάθε μαθητής έπρεπε να διεκπεραιώσει την αποστολή-εργασία που του είχε ανατεθεί. Η επίσκεψή μας ολοκληρώθηκε με έναν περίπατο στα καλντερίμια του χωριού όπου οι μαθητές, βιωματικά πια, μετέτρεψαν το θεωρητικό μέρος σε πρακτικό.
Οι γνώσεις που αποκόμισαν ήταν πολλές και διάφορες. Έκοψαν βότανα αφού έμαθαν την ονομασία τους αλλά κυρίως τη χρησιμότητα τους. Έκαναν ένα μικρό πείραμα για να δούνε το ph του νερού των κρηνών .Μέτρησαν την ηλικία ενός γηραιού πλατάνου. Ζωγράφισαν και έβγαλαν πολλές φωτογραφίες.

Η επιστροφή με το πούλμαν έφερε στους μαθητές από τη μια μεριά μια μικρή μελαγχολία για το τέλος της επίσκεψης αλλά από την άλλη και μια μεγάλη ικανοποίηση για το πλούτο των εμπειριών και των γνώσεων που αποκόμισαν.