Διδακτική Επίσκεψη στην Τεχνική Εταιρεία Ηλεκτρικών Έργων «ΠΑΤΣΙΑΒΟΣ Κ. – ΜΑΤΟΣ Δ. Ο.Ε»

Την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020 οι μαθητές τής Β΄ τάξης του Τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού επισκέφθηκαν, συνοδεία καθηγητών τους, την εταιρεία  «ΠΑΤΣΙΑΒΟΣ Κ. ? ΜΑΤΟΣ Δ. ΟΕ» η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού.

Στόχος της διδακτικής επίσκεψης ήταν να αποκτήσουν οι μαθητές γνώσεις και μαθησιακές εμπειρίες σε θέματα σχετικά με τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και να εξοικειωθούν με το επάγγελμα του ηλεκτρολόγου καθώς και με τις βασικές έννοιες της λειτουργίας μιας εταιρείας ηλεκτρολογικού υλικού.

Ο κ. Πατσιαβός ξενάγησε τους μαθητές στους χώρους της εταιρείας και τους μίλησε για το αντικείμενο της δουλειάς του, που είναι, κυρίως, η μελέτη, η επίβλεψη, η κατασκευή και η συντήρηση ηλεκτρικών εγκαταστάσεων.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών Σαλάτα Ελένης, Φλώρου Αποστολίας και Πούλου Χρήστου.

Ευχαριστούμε τον κ. Πατσιαβό και τον κ. Μάτο για τη θερμή φιλοξενία.

Ενημέρωση των μαθητών για το έργο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
Ο διευθυντής, ο σύλλογος διδασκόντων του 1ου ΕΠΑ.Λ Αλμυρού και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν τον Αστυνομικό Διευθυντή Μαγνησίας Καρα?σκο Βασίλειο για την ιδιαίτερη τιμή που έκανε στο σχολείο μας με την εντολή μετακίνησης την οποία εξέδωσε. Με βάση αυτή στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην οποία έλαβαν μέρος οι παρακάτω:

Η Υπαστυνόμος Α΄ Καραμπίνη Ελένη η οποία ενημέρωσε τους μαθητές για το έργο της Αστυνομίας, την τροχαία και ειδικότερα για θέματα κυκλοφοριακής αγωγής.

Κλιμάκιο της Ο.Π.Κ.Ε το οποίο μίλησε στα παιδιά για τον τομέα που απασχολείται και έδειξε αναλυτικά τον εξοπλισμό που χρησιμοποιεί στο έργο τους.
Ο Αρχιφύλακας  Καλαμδαρίδης Νίκος, συνοδός του σκύλου Μπρούνο , ο οποίος μίλησε για τον τομέα που εξειδικεύεται, την εκπαίδευση του σκύλου κ έγινε σχετική επίδειξη στους μαθητές για το πως ο σκύλος ανακαλύπτει εκρηκτικά.
 Ο Αρχιφύλακας Αλμπάνης Σωτήρης συνοδός του σκύλου Βόλφ που ειδικεύεται στην ανακάλυψη ναρκωτικών ουσιών μίλησε στα παιδιά για το φλέγον θέμα των ναρκωτικών- εξαρτησιογόνων ουσιών.
Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με αρκετές ερωτήσεις των μαθητών πάνω σε όλα τα θέματα που συζητήθηκαν.