Επίσκεψη Μητροπολίτη Δημητριάδος

Κοντά στους μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αλμυρού βρέθηκε στις 18 Απριλίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Καταρχάς ο Σεβασμιώτατος κ. Ιγνάτιος τέλεσε τον αγιασμό του νέου εργαστηρίου Αυτοματισμού, η οποία αποτελεί δωρεά του ομίλου Λούλη.

2016-04-18 Ιγνάτιος01Ακολούθως ξεναγήθηκε στον εξοπλισμό και τη λειτουργία του εργαστηρίου από το Διευθυντή του 1ου Ε.Κ. Αλμυρού κο Νικολόπουλο Δημήτριο και τον τομεάρχη Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού κο Πριάγγελο Χρήστο.

 Εν συνεχεία, στην αίθουσα εκδηλώσεων ο Ποιμενάρχης μας απηύθυνε λόγια πατρικής οικοδομής προς τους μαθητές, ενόψει της εορτής του Πάσχα. Μεταξύ άλλων τόνισε πως «η θυσία του Θεανθρώπου δεν μπορεί να ψηλαφιστεί μονάχα με τη λογική, μα μήτε με το συναίσθημα. Απ’ όλη την πλάση, μόνο ο άνθρωπος είναι σε θέση να βιώσει τούτο το μοναδικό γεγονός».

2016-04-18 Ιγνάτιος02Επαίνεσε την πρόοδο των μαθητών του ΕΠΑΛ, τονίζοντας πως η φοίτηση στο εν λόγω σχολείο αποτελεί εφόδιο ζωής, ενώ δεν παρέλειψε να συμβουλεύσει τους εφήβους να διατηρήσουν την αγνότητα και φρεσκάδα της ηλικίας τους, όπως και το δυναμικό του χαρακτήρα τους.

Συγχάρηκε τους καθηγητές και τους μαθητές για τις δραστηριότητες που αναπτύσσουν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους και οι οποίες το κατατάσσουν στις πλέον δραστήριες και καινοτόμες σχολικές μονάδες της περιφέρειας.

Εξήρε την αγαστή συνεργασία τοπικής Εκκλησίας και σχολικής κοινότητας και ευχήθηκε στους μαθητές καλή πρόοδο και δύναμη στις επερχόμενες εξετάσεις.

Actionaid – Παιδιά με αναπηρία ορατά σε όλα τα σχολεία

actionaid Το 1ο ΕΠΑ.Λ. ΑΛΜΥΡΟΥ συμμετείχε στην παγκόσμια εβδομάδα δράσης 2016 της actionaid, που πραγματοποιήθηκε στις 16-23 Απριλίου και ήταν αφιερωμένη στα παιδιά με αναπηρία. Οι μαθητές μας πήραν ενεργητικά μέρος στην εκστρατεία αυτή και φιλοτέχνησαν τρεις αφίσες, που αφιέρωσαν με την αγάπη και το ενδιαφέρον τους στα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

α1α2αβ3

Η αφίσα των Α3 & Β2

α3-β2

Η αφίσα των Α1, Α2 & Β3

βρεφβ4

Η αφίσα του τμήματος Β΄ Βρεφονηπιοκομίας & του Β4

Οι αφίσες είναι αναρτημένες στην διεύθυνση:

http://actionaideducation.tumblr.com/

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες:

Κοτζαγιώτου Αποστολία ΠΕ02 Φιλόλογος

Μπαλαμπούτη Ελισσάβετ ΠΕ02 Φιλόλογος

Τσούγκρα Μαρία ΠΕ18.33 Βρεφονηπιοκόμος

Κοινωνική Προσφορά του 1ου ΕΠΑ.Λ. ΑΛΜΥΡΟΥ

Το 1ο ΕΠΑΛ Αλμυρού προσέφερε στη Φλόγα το ποσό των 1.512,00 ? και 120 μερίδες φαγητού στο Σπίτι της Γαλήνης Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ευξεινουπόλεως και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Αλμυρού.

Τ2016-04-20ο 1ο ΕΠΑΛ Αλμυρού και ο διευθυντής κ. Καπράνας Γεώργιος ευχαριστεί ολόψυχα όλους όσους συντέλεσαν στην υλοποίηση του Φιλανθρωπικού χορού για την Φλόγα (σύλλογος γονέων παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια) που πραγματοποιήθηκε στο «Αρχοντικό», δάσος Κουρί το Σάββατο 16 Απριλίου 2016.

Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Δεληζήση Ιωάννη ιδιοκτήτη του κέντρου διασκέδασης για την άψογη εξυπηρέτηση καθώς και για την ιδιαίτερη φιλανθρωπική του ευαισθησία. Αρωγοί στην προσπάθεια μας οι χορηγοί μας, τα μαγαζιά του Αλμυρού με τα δώρα που προσέφεραν στη λαχειοφόρο και όλος ο κόσμος που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Φλόγας.

Προσέφεραν με την χορηγία τους στην υλοποίηση των τεσσάρων πανό ο κ. Ανδρωνάς Γεώργιος (ξυλεία), ο κ. Κρομύδας Δημήτριους (πανιά-σχοινιά), η κ. Καραγκούνη Παυλίνα (σχεδίαση) και ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Βαλαμούτης Κων/νος (τοποθέτηση).

Μας τίμησαν με την παρουσία τους οι κα Φωτεινή και Γεώργιος Σιδέρης, Κων/νος και Ευαγγελία Βαγενά, εκπρόσωποι της Φλόγας Μαγνησίας, ο κ. Κίτσιος Γεώργιος θεματικός αντιπεριφερειάρχης, η κα Χρυσοβελώνη Μαρίνα υφυπουργός μεταφορών και δικτύων, ο κ. Καραγιώργος Άρης αντιδήμαρχος τεχνικών έργων, ο κ. Νικοβιώτης Κων/νος εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα υγείας, οι ιερείς Γιαννιός Γεώργιος, Βαρβαρέλης Ευστάθιος και Σπαθής Δημήτριο, ο κ. Ζιγγιρίδης Ευθύμιος πρόεδρος συλλόγου Καππαδοκών, η κα Γκόβαρη Ράνια ειδική γραμματέας και δημοσιών σχέσεων συλλόγου Σαρακατσαναίων και η κα Λασκαρίδη Πατρίτσια εκπρόσωπος συλλόγου Αλατοστράτα.

Ευχαριστούμε θερμά τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης (Almyrosinfo, Λαός του Αλμυρού), το Astra Θεσσαλίας για την κάλυψη της εκδήλωσης και το τυπογραφείο της Δημοπούλου Ξανθής για την άριστη συνεργασία.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

1ο ΕΠΑΛ ΑΛΜΥΡΟΥ

Υ.Γ. Οι κάτοχοι των αριθμών 1286,1718,1276 που κληρώθηκαν στην Λαχειοφόρο παρακαλώ να επικοινωνήσουν με το σχολείο στα τηλέφωνα 2422023700 ή 6972686198 για την παραλαβή των δώρων τους.

Επίσκεψη του ΓΟΧ σε Συνεργείο Κινητήρων Diesel

 2016-04-15 tsakalos01Την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016 οι μαθητές του ΓΟΧ ειδικότητας Τεχνικός Οχημάτων επισκέφθηκαν συνοδεία καθηγητών τους το Συνεργείο Επισκευής Συστημάτων Τροφοδοσίας Πετρελαιοκινητήρων του κου Τσάκαλου στο Βόλο, όπου ξεναγηθήκαμε από τον γιο του Κωνσταντίνο.

2016-04-15 tsakalos02Βασικός σκοπός της διδακτικής επίσκεψης ήταν να ενημερωθούμε για τις δυνατότητες του συστήματος τροφοδοσίας πετρελαιοκινητήρων Common Rail και για την πιστοποιημένη διαδικασία ελέγχου κι επισκευής του, που πραγματοποιείται στο εν λόγω συνεργείο.

Με τα συμβατικά συστήματα ψεκασμού Diesel, η πίεση καυσίμου πρέπει να δημιουργείται ξεχωριστά για κάθε ψεκασμό. Με το σύστημα common rail αντίθετα, η δημιουργία πίεσης και ο ψεκασμός είναι ξεχωριστές λειτουργίες, κάτι που σημαίνει ότι το καύσιμο είναι σταθερά διαθέσιμο στην απαιτούμενη πίεση για ψεκασμό.

Η δημιουργία της πίεσης λαμβάνει χώρα στην αντλία υψηλής πίεσης. Οι πιέσεις μπορουν να φθάσουν και πάνω από 2000 bar. Η αντλία συμπιέζει το καύσιμο και το τροφοδοτεί μέσω ενός σωλήνα υψηλής πίεσης στην εισαγωγή του σωλήνα διανομέα, ο οποίος ενεργεί ως ένα κοινό δοχείο υψηλής πίεσης για όλα τα μπεκ ? από αυτό προέρχεται το όνομα «common rail», κοινός σωλήνας διανομέα.

Από εκεί, το καύσιμο διανέμεται στα μεμονωμένα μπεκ που το ψεκάζουν στον θάλαμο καύσης του κυλίνδρου.

Πλεονεκτήματα
Καθαρός και ιδιαίτερα αποδοτικός ψεκασμός καυσίμου χάρη στις απόλυτα μικρές αποστάσεις ψεκασμού και τον πολλαπλό ψεκασμό. Στα σύγχρονα συστήματα γίνονται 5 ψεκασμοί σ’ ένα κύκλο λειτουργίας, 2 πρίν τον κύριο ψεκασμό (προψεκασμοί) και 2 μετά τον κύριο ψεκασμό (μεταψεκασμοί).
Υψηλή ισχύς κινητήρα και ήπια λειτουργία με χαμηλή κατανάλωση και εκπομπές
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα μοντέλα οχημάτων χάρη στον δομοστοιχειωτό σχεδιασμό
Μας έγινε επίδειξη του τρόπου ελέγχου από την ειδική συσκευή, καθώς κι επίδειξη του ψεκασμού που γίνεται στον κύλινδρο.

Για καλύτερη πληροφόρηση των μαθητών μας δίνουμε ενδεικτικά τέσσερις διευθύνσεις στο διαδίκτυο σχετικές με το Common Rail:
1. Από την ιστοσελίδα gr.bosch-automotive.com εδώ
2. Εισήγηση του κου Αρκουλή Νίκου Τεχν. Μηχ. Οχημάτων εδώ
3. Από την ιστοσελίδα caroto.gr εδώ
4. Άρθρο του Χρήστου Σδούκου Μηχ/γου Μηχ/κου εδώ

Ευχαριστούμε τον κο Τσακάλο Κωνσταντίνο για την πολύ αναλύτική παρουσίαση του συστήματος, τη διάγνωση των βλαβών του και την επισκευή του όταν απαιτείται.

Τους μαθητές στην διδακτική επίσκεψη συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Σακομήτρος Παναγιώτης ΠΕ 18.18 Οχημάτων και Βαρδάκης Κωνσταντίνος ΠΕ 17.06 Μηχανολόγος.

Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου

2016-04-12 eyxelaioΤην Τρίτη 12 Απριλίου 2016 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας για μια ακόμη φορά το Μυστήριο του Ιερού Ευχέλαιου «? εις ίασιν ψυχών και σωμάτων?».

Το μυστήριο τελέσθηκε και λόγω της περιόδου της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που διανύουμε, αλλά και για ευλογία λόγω του ουσιαστικού τέλους του Β’ εξαμήνου στις 22 Απριλίου και την έναρξη των Πανελλαδικών και Ενδοσχολικών Εξετάσεων.

Με το πέρας του Μυστηρίου οι ιερείς έχρησαν δι? ελαίου τους παρευρισκόμενους μαθητές, καθηγητές και γονείς, και τους ευχήθηκαν καλή υγεία και δύναμη.

Επίσκεψη Περιβαλλοντικής Ομάδας στις Λίμνες Ζηρέλια

Περιβαλλοντική ομάδα του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αλμυρού που εκπονεί το πρόγραμμα με θέμα: «Ζηρέλια – Οι δίδυμες λίμνες», στο πλαίσιο της διαδικασίας βιωματικής προσέγγισης πραγματοποίησε στις 8 Απριλίου 2016 εκπαιδευτική επίσκεψη στις λίμνες Ζηρέλια.

2016-04-08 Zerelia01 Οι λίμνες Ζηρέλια είναι δύο λίμνες κυκλικού σχήματος, που βρίσκονται νοτιοδυτικά της πόλης τουΑλμυρού στους βόρειους πρόποδες της Όθρυος. Η δυτική, και μεγαλύτερη, λίμνη έχει διάμετρο 250 μ. και βάθος περίπου 8 μ., ενώ η μικρότερη έχει διάμετρο 150 μ. και βάθος περίπου 6 μ. Η απόσταση μεταξύ των δύο λιμνών είναι περίπου 250 μ.

2016-04-08 Zerelia02Πρόκειται για δίδυμους κρατήρες που δημιουργήθηκαν κατά την πιο γνωστή εκδοχαπό σύγκρουσημετεωρίτη με τη Γη πριν από 12.500 με 8.000 χρόνια. Το φαινόμενο αυτό είναι μοναδικό στην Ελλάδα. Σε ολόκληρη την Ευρώπη οι αντίστοιχες περιπτώσεις – θέσεις δεν ξεπερνούν τις 40 και σε ολόκληρο τον πλανήτη τις 178.

Ανατολικά της μεγάλης λίμνης υπάρχει μικρός γήλοφος (μαγούλα) με προϊστορικό οικισμό ο οποίος κατοικήθηκε για πρώτη φορά κατά τις αρχές της Μέσης Νεολιθικής (5.800-5.300 π.Χ.) και συνέχισε να κατοικείται κατά την Εποχή του Χαλκού και τα ιστορικά χρόνια.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον καθώς και η απόκτηση γνώσεων σχετικά με τις βασικές οικολογικές έννοιες, τα δομικά στοιχεία, τις λειτουργίες και τους μηχανισμούς εξέλιξης των λιμναίων οικοσυστημάτων.

Η περιβαλλοντική ομάδα αποτελείται από τους εκπαιδευτικούς Φείδα Χαρούλα ΠΕ19 (Πληροφορικής), Φλώρου Αποστολία ΠΕ17.03 (Ηλεκτρολόγος), Ραυτόπουλο Στέφανο ΠΕ17.03 (Ηλεκτρολόγος) και μαθητές από τα τμήματα Β? και Γ? Πληροφορικής, Β? και Γ? Ηλεκτρολόγων και Α? τάξης.