Επίσκεψη Περιβαλλοντικής Ομάδας στον Δήμαρχο κο Εσερίδη

D1 Την Τρίτη 10 Μαρτίου 2015 ομάδα μαθητών του 1ου ΕΠΑ.Λ. ΑΛΜΥΡΟΥ στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος «Ψάχνοντας για πετρέλαιο», συνοδευόμενοι από τις υπεύθυνες καθηγήτριες κα Πισιώτη Αγγελική και κα Λέτσιου Μαρίνα μηχανολόγους εκπαιδευτικούς, πρότειναν στον Δήμαρχο Αλμυρού κ.κ. Εσερίδη, να τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία της πόλης, συμπεριλαμβανομένων και των σχολείων της πόλης, κάδοι συλλογής τηγανέλαιου και άλλων σπορέλαιων.

Μετά τη συλλογή ο Δήμος Αλμυρού μπορεί να τα μεταφέρει στις ειδικές μονάδες μετατροπής τους σε βιοντήζελ και το νέο οικολογικό, εναλλακτικό, ανανεώσιμο προϊόν που προκύπτει, να το αξιοποιήσει ως πηγή ενέργειας για τη θέρμανση υπηρεσιών του Δήμου, σχολείων ή και ευπαθών κοινωνικών ομάδων κτλ, στα πλαίσια της πολιτικής κοινωνικής αλληλεγγύης του. Έτσι και ανακυκλώνουμε και μολύνουμε λιγότερο το περιβάλλον και εξασφαλίζουμε πόρους με χαμηλό κόστος.

D4Ο κος Εσερίδης ευχαρίστησε τους μαθητές για τη πρότασή τους, τόνισε ότι πιστεύει στην κρίση των παιδιών και τόνισε ότι η ανακύκλωση των υλικών είναι βασική προτεραιότητα για την Δημοτική αρχή. Μίλησε για τα προβλήματα της ανακύκλωσης στο Δήμο που οφείλονται κυρίως στην έλλειψη παιδείας και οικολογικής συνείδησης των κατοίκων της περιοχής. Στο θέμα αυτό η βοήθεια των μαθητών αλλά και των σχολείων γενικότερα μπορεί να είναι καθοριστική, ειδικά όσον αφορά τον τομέα της ενημέρωσης.
Ευχαριστούμε τον κο Δήμαρχο για τη φιλοξενία και ελπίζουμε στην κατά το δυνατό συντομότερη υλοποίηση της πρότασής μας.