Εκκλησιασμός μαθητών για τα Χριστούγεννα

IMG0164AΟ εκκλησιασμός των μαθητών του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στον Άγιο Νικόλαο.
Οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν με ευλάβεια την τέλεση της  Θείας Λειτουργίας.

IMG0165AwebΗ ατμόσφαιρα στο ναό ήταν κατανυκτική.  Οι μαθητές παρακολούθησαν με την απαιτούμενη σύνεση κι ευλάβεια τη Θεία Λειτουργία.  Ο ιερέας του ναού τέλεσε με αγάπη και δέος τη Θεία Ευχαριστία, καταφέρνοντας να αγγίξει τις ψυχές όλων των παρευρισκομένων.   Ο ενθουσιασμός των μαθητών εκδηλώθηκε , καθώς απήγγειλαν οι  ίδιοι την Κυριακή προσευχή.

IMG0166Aweb Αναχωρώντας από το ναό και κατευθυνόμενοι προς το σχολείο  όλοι, μαθητές κι εκπαιδευτικοί, συμφώνησαν πως ο συγκεκριμένος εκκλησιασμός ήταν από τις πλέον εποικοδομητικές εκδηλώσεις  στις οποίες έχει συμμετάσχει το σχολείο μας.

IMG0168Aweb

Επίσκεψη στις Φυλακές Ανηλίκων Κασσαβέτειας

« ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ»

Το σκηνικό στη θέση του, ο ήχος και η μουσική υπόκρουση έχουν ρυθμιστεί, οι ηθοποιοί έχουν βάλει τα κοστούμιά τους ,αγωνία και ?
Η παράσταση αρχίζει!
Το κοινό παρακολουθεί προσεκτικά. Ο δάσκαλος, γεμάτος περηφάνεια, στέκει σε μια γωνιά , επιβλέπει , υπενθυμίζει, καμαρώνει. Είναι οι μαθητές του και τα πάνε μια χαρά. Από την αρχή κατάλαβε πως το έργο του Γιώργου Αλεξανδρή «πως γλίτωσε η πρωτοχρονιά» που είχε διαλέξει ,ήταν το κατάλληλο.
Στο τέλος όλοι χειροκροτούν και τα χαμόγελα γεμίζουν τον τόπο.

1Αυτή θα μπορούσε να είναι μια από τις πολλές σύντομες αφηγήσεις για σχολικές γιορτές παραμονές των Χριστουγέννων.

Εδώ , όμως, έχουμε κάτι διαφορετικό.
Η γιορτή αυτή έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σωφρονιστικού καταστήματος ανηλίκων στην Κασσαβέτεια από τους μαθητές ? ηθοποιούς- τρόφιμους και ο δάσκαλος τους καμάρωνε και με το παραπάνω, γιατί όχι μόνο έμαθαν τους ρόλους και τα είπαν καλά? αλλά είχαν και απόλυτη ενσυναίσθηση των όσων παρουσίαζαν, έκαναν έμμεσα την αυτοκριτική τους, έδειξαν αυτοπεποίηθηση και το κέφι τους για ζωή. Ταυτόχρονα, ανέδειξαν τα ταλέντα τους που κανένας πριν ίσως δεν τους είχε κάνει να υποψιαστούν πως είχαν, ονειρεύτηκαν όπως ο καθένας έχει δικαίωμα στο όνειρο. Κυρίως, όμως, εξέφρασαν την ανάγκη τους για προσωπική επαφή, γιατί ποιος μπορεί να ζήσει χωρίς το συνάνθρωπο του που ξέρει άλλοτε να αφουγκράζεται, να δοκιμάζει, άλλοτε να επιπλήττει αλλά και να συγχωρεί; Τελικά, έκαναν κάτι διαφορετικό , είχαν μια ευκαιρία.
Το κοινό? εμείς, άλλοι μαθητές από το 1ο ΕΠΑΛ Αλμυρού και οι δάσκαλοί μας , που τους καταχειροκροτήσαμε όχι από αμηχανία, συστολή ή υποχρέωση αλλά γιατί τα πήγαν περίφημα και ας είχαν δυσκολίες -όπως μας είπαν. Τα χαμόγελα , όταν κοινό και ηθοποιοί γίναμε παρέα, υπό τη διακριτική παρουσία των φρουρών, ήταν αυτά που άνοιξαν το δρόμο για συγχαρητήρια, κουβέντες , πειράγματα, ευχές. Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία και για μας.2

Εδώ, λοιπόν, έχουμε κάτι ξεχωριστό.
Και είναι τόσο ιδιαίτερο, όταν υπάρχουν πρόσωπα και πράγματα που εξακολουθούν ακόμη να μας εκπλήσσουν ευχάριστα ! Όπως ένας αγώνας για τη ζωή που- ίσως ξεκινά από το περιθώριό της αλλά- μπορεί να βρει τους φωτεινούς δρόμους.Αυτές τις διαδρομές αξίζει να τις υποστηρίξουμε?

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ   ΑΓΩΓΉΣ ΥΓΕΊΑΣ « ΈΦΗΒΟΙ ΕΝ ΓΝΏΣΕΙ ΚΑΙ ΔΡΆΣΕΙ »2014-15

Οι Μαθητές του 1 ΕΠΑ.Λ. Αλμυρού στο 2 ΕΠΑ.Λ. Ν. Ιωνίας

Στις 15 Δεκεμβρίου 2014, ημέρα Δευτέρα, οι μαθητές της Β? και Γ? τάξης του τομέα των Ηλεκτρονικών του 1ου ΕΠΑ.Λ Αλμυρού, επισκέφτηκαν το 2ο ΕΠΑ.Λ Ν.Ιωνίας Βόλου ? 1ο Ε.Κ Βόλου, όπου φιλοξενείται ο ραδιοφωνικός σταθμός του σχολείου στο εργαστήριο Οπτικοακουστικών Συστημάτων του Ηλεκτρονικού τομέα.

1

Οι μαθητές αφού ενημερώθηκαν από τον κ.Αμυγδαλίτση ? εκπαιδευτικό του σχολείου ? για το πώς ξεκίνησε η ιδέα για την δημιουργία του σταθμού έως και την υλοποίηση του, στην συνέχεια ξεναγήθηκαν στους χώρους του σταθμού και του studio ηχογράφησης όπου παρακολούθησαν την διαδικτυακή εκπομπή μέσω της ιστοσελίδας αξιοποιώντας τις τεχνικές streaming audio.2

Τέλος έγινε ξενάγηση στα εργαστήρια των Δικτύων και Επικοινωνιών, περιβάλλοντα οικεία με το εργαστήριο ειδικότητας του ΕΠΑ.Λ Αλμυρού.

Οι συνοδοί καθηγητές Λυκίδης Ευστάθιος, Αμπραζογούλα Κωνσταντία και Ζάρας Σωτήρης, καθώς και οι είκοσι μαθητές αφού ευχαρίστησαν τους συναδέλφους, δεσμεύτηκαν σε μια περαιτέρω συνεργασία των δύο σχολείων.

Επίσκεψη στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας (NOESIS) στη Θεσσαλονίκη

  Την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2014 μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ Αλμυρού επισκέφθηκαν το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας (NOESIS) στη Θεσσαλονίκη.DSC_0743-web

Στην εκδρομή συμμετείχαν τα τμήματα Ηλεκτρολόγων, Πληροφορικής καθώς και μαθητές από την Α τάξη του κύκλου επιλογής Τεχνολογικών Εφαρμογών.

DSC_0724-web

Στόχος της επίσκεψης ήταν η επαφή των μαθητών με την αρχαία ελληνική τεχνολογία και τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό.

Επίσης, οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο Τεχνοπάρκο, όπου ο επισκέπτης συμμετέχει ενεργά, πρωταγωνιστεί και μαθαίνει διασκεδάζοντας

Τέλος, το Εκθετήριο δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να θυμηθούν αυτοκίνητα που υπήρξαν «σταθμοί» στην ιστορία της αυτοκίνησης, να γνωρίσουν ξεχωριστά μοντέλα και να συγκρίνουν τις τάσεις του παρελθόντος με αυτές του παρόντος και ενδεχομένως του μέλλοντος.DSC_0730-web

Συνοδοί καθηγητές ήταν οι Ραυτόπουλος Στέφανος (ΠΕ17), Φείδα Χαρίκλεια(ΠΕ19), Φλώρου Αποστολία(ΠΕ17) και Πριάγγελος Χρήστος(ΠΕ17