Αρχείο κατηγορίας Χωρίς κατηγορία

Προκήρυξη Διαγωνισμού Επιλογής Σπουδαστών/τριών Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων

Οι Υποψήφιοι για τις παρακάτω Στρατιωτικές Σχολές πατήστε εδώ για να δείτε την σχετική Προκήρυξη με τις αντίστοιχες Οδηγίες αναλυτικά

Προκήρυξη Διαγωνισμού Επιλογής Σπουδαστών/τριών Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων
[Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ),
Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ),
Σχολή Ικάρων (ΣΙ)],
Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ),
Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ),
και Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ)
[Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ),
Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ) και Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΜΥΑ)]

Ενημέρωση Γονέων-Κηδεμόνων: Διαδικασία μετά την Ηλεκτρονική Εγγραφή

 Μετά την Ηλεκτρονική Εγγραφή, ο Γονέας (ή ο ίδιος ο μαθητής αν είναι Ενήλικος), θα πρέπει να προσκομίσει και τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα στο Σχολείο για να ολοκληρωθεί η εγγραφή. Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν μπόρεσε να κάνει ο ίδιος την Ηλεκτρονική, μπορεί να ζητήσει την συνδρομή του προσωπικού της σχολικής μονάδας.

Σε περίπτωσης προσέλευσης στο Σχολείο, αυτό θα γίνει με την καθοδήγηση των Εκπαιδευτικών που έχουν ορισθεί για κάθε τάξη σε συγκεκριμένη αίθουσα του 1ου ορόφου  και τις αντίστοιχες ημέρες ως εξής:

-Από σήμερα και έως 7 Ιουλίου , εργάσιμες ημέρες και ώρες Σχολείου

– Πέμπτη 14 Ιουλίου και Πέμπτη 21 Ιουλίου εργάσιμες ημέρες και ώρες Σχολείου

Επιπλέον, για να σας διευκολύνουμε την διαδικασία, δεν είναι υποχρεωτικό να προσέλθετε στο σχολείο. Μπορείτε να κατεβάσετε τα έγγραφα (θα τα βρείτε εδώ στο τέλος της δημοσίευσης), και να τα αποστείλετε συμπληρωμένα στο email του σχολείου:   mail@1epal-almyr.mag.sch.gr

Παρακαλούμε στο «Θέμα»  του email που θα στείλετε να μην αφήνετε κενό και να αναγράφετε: «Συνοδευτικά εγγραφής της/του…..»     (ονοματεπώνυμο μαθητή)

Αφού κατεβάσετε τα υπό συμπλήρωση έγγραφα, μπορείτε να τα συμπληρώσετε με 2 τρόπους

α) Αν έχετε η μπορείτε να βρείτε για χρήση Σαρωτή (scanner) , μετά το κατέβασμα, τα εκτυπώνετε, τα συμπληρώνετε χειρόγραφα , τα υπογράφετε και τα σαρώνετε σε μορφή PDF (επιθυμητό), JPG ή TIFF.  Σε αυτή την περίπτωση, δεξιά από το όνομα του εγγράφου (πιο κάτω), πατάτε πάνω στο «μορφή PDF» για να το δείτε ή να το αποθηκεύσετε.

β) τα συμπληρώνετε ηλεκτρονικά στον υπολογιστή σας, τα αποθηκεύετε εκ νέου και τα αποστέλλετε. Σε αυτή την περίπτωση, δεξιά από το όνομα του εγγράφου (πιο κάτω), πατάτε πάνω στο «μορφή word» για να το κατεβάσετε και να το επεξεργαστείτε.

Α) Έγγραφα για εγγραφή στην Α’ Τάξη:

1) Αίτηση εγγραφής    μορφή PDF   μορφή Word

2) Υπεύθυνη Δήλωση Κηδεμονίας  μορφή PDF   μορφή Word

3) Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή  μορφή PDF   μορφή Word

Β) Έγγραφα για εγγραφή ή μετεγγραφή ή επανεγγραφή  στην Β’ Τάξη:

1) Αίτηση εγγραφής   μορφή PDF   μορφή Word

2) Υπεύθυνη Δήλωση Κηδεμονίας  μορφή PDF   μορφή Word

3) Εγγραφή Β-ΥΠΕ(αφορά μόνο Τομέα Υγείας-Πρόνοιας)  μορφή PDF   μορφή Word

Γ) Έγγραφα για εγγραφή ή επανεγγραφή  στην Γ’ Τάξη:

1) Αίτηση εγγραφής  μορφή PDF   μορφή Word

2) Υπεύθυνη Δήλωση Κηδεμονίας  μορφή PDF   μορφή Word

Επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: « Εργασιακός εκφοβισμός στην εκπαιδευτική κοινότητα»

Επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: « Εργασιακός εκφοβισμός στην εκπαιδευτική κοινότητα» πραγματοποιήθηκε στο 1ο ΕΠΑ.Λ- Ε.Κ Αλμυρού την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022 με ομιλητή τον ψυχίατρο κ Αθανάσιο Βούτσινο.

Ο κος Βούτσινος σκιαγράφησε την προσωπικότητα και τα χαρακτηριστικά των ατόμων που εμφανίζουν κακοποιητικές συμπεριφορές στους υφιστάμενους ή προϊστάμενους τους στον χώρο εργασίας, ανέλυσε τα ψυχοσωματικά προβλήματα που μπορεί να εμφανίσει ο/η εργαζόμενος/η που δέχεται συστηματικά εργασιακή παρενόχληση, όπως κρίσεις πανικού ή άρνηση να πάει στη δουλειά του. Αναφέρθηκε στην ανάγκη αναγνώρισης αλλά και διαφοροποίησης της εργασιακής παρενόχλησης από την αναγκαιότητα τήρησης του κανονισμού που διέπει την εύρυθμη λειτουργία κάθε εργασιακού χώρου. Τέλος ως τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου προσδιόρισε αρχικά την κατανόηση και τήρηση των ορίων τόσο ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς όσο και τους μαθητές/τριες. Ολοκλήρωσε την ομιλία του με την παρότρυνση να φροντίζουμε τη ψυχική μας υγεία αποφεύγοντας τους κακοποιητές, αλλάζοντας και εργασιακό περιβάλλον αν είναι απαραίτητο ή αναζητώντας νομική βοήθεια.

Οι εκπαιδευτικοί είχαν στη συνέχεια χρόνο για συζήτηση, ερωτήσεις και διευκρινίσεις.

Ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑ.Λ κος Καπράνας, ο διευθυντής του Ε.Κ κος Αγγελόπουλος και οι συντονίστριες της δράσης Αλαφροπάτη Ιωάννα, Αμπραζογούλα Κωνσταντίνα και Αναγνώστου Βάσω ευχαρίστησαν τον ψυχίατρο κ Βούτσινο για την εξαιρετική του ομιλία και τους/τις συναδέλφους για την συμμετοχή τους.

Ενημερωτική Ομιλία για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των εργαζόμενων και των εργοδοτών.

« Οι μαθητευόμενοι του σήμερα …εργαζόμενοι του αύριο»

Το 1ο ΕΠΑ.Λ.- Ε.Κ. Αλμυρού διοργανώνει Ενημερωτική Ομιλία για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των εργαζόμενων και των εργοδοτών.

Οι συνεργαζόμενοι εκπαιδευτικοί της δράσης ήρθαν σε επαφή με το Τ.Ε.Ε., προκειμένου να διοργανωθεί ενημερωτική ομιλία με θέμα την παρουσίαση των εργασιακών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων των εργοδοτών αλλά και των εργαζόμενων, αναφορικά με τις ειδικότητες μαθητείας που λειτουργούν στο ΕΠΑ.Λ.-Ε.Κ. Αλμυρού. Στην ενημερωτική ομιλία δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης στους επαγγελματίες της περιοχής προκειμένου να ενημερωθούν για τις δυνατότητες πρόσληψης των αποφοίτων της μαθητείας.

Ομιλητές θα είναι:

  •  ο κύριος Σοφουλάκης Παναγιώτης, μηχανικός παραγωγής και διοίκησης Πολυτεχνείου  Κρήτης, τεχνικός ασφαλείας σε επιχειρήσεις της περιοχής
  • η κυρία Στέλλα Μόραλη εκπαιδευτικός μέλος του ΔΣ του συλλόγου βρεφονηπιοκόμων εκπαιδευτικών, η οποία θα μιλήσει μέσω Webex  από τη Θεσσαλονίκη
  • η κυρία Αρετή Τζιάφα, νοσηλεύτρια στο ΚΥ Ζαγοράς

Για όσους/ες επιθυμούν να ενημερωθούν, ο σύνδεσμος παρακολούθησης είναι ο ακόλουθος:

Webex:

https://minedusecondary2.webex.com/meet/asmantziou

Ημερομηνία:  Πέμπτη  3  Φεβρουαρίου  2022

Ώρα: 09.30 π.μ.

 

Συντονιστές Δράσης οι καθηγητές του 1ου ΕΠΑ.Λ. -Ε.Κ. Αλμυρού

  • Αθανάσιος Μαγκλάρας, ΠΕ 82
  • Ασπασία Μάντζιου, ΠΕ 87.09
  • Ζωή Χατζηχαραλάμπους, ΠΕ 82

Τεχνική υποστήριξη: Βαλαμούτης Κων/νος και Βαλκανιώτης Δημήτριος καθηγητές πληροφορικής

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΠΑ.Λ. ΑΛΜΥΡΟΥ                 Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΚ ΑΛΜΥΡΟΥ

  ΚΑΠΡΑΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                        ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠ.

Μάρτιο και Απρίλιο του 2022 οι προκαταρκτικές εξετάσεις των υποψηφίων για τις Αστυνομικές Σχολές  

Οι ακριβείς ημερομηνίες θα προσδιοριστούν με τη σχετική προκήρυξη Δελτίο τύπου (14-10-2021) της Ελληνικής Αστυνομίας » Προσδιορισμός χρονικού διαστήματος διενέργειας Προκαταρκτικών Εξετάσεων (ΠΚΕ) για την κατάταξη/πρόσληψη υποψηφίων στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας».

Με τα άρθρα 3 και 54 παρ. 2 του Ν. 4777/2021 θεσπίστηκε ότι από το τρέχον σχολικό έτος 2021-2022 και εφεξής, ο/η υποψήφιος/α πριν τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου τους μήνες Ιούνιο – Ιούλιο έκαστου έτους θα πρέπει να γνωρίζει, πέραν της βαθμολογίας του/ης στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, την ικανότητά του/ης ή μη στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) για τις παραγωγικές Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κατόπιν των ανωτέρω και σε συνέχεια του από 31-05-2021 Δελτίου Τύπου, ανακοινώνεται ότι οι προκαταρκτικές εξετάσεις για τους υποψήφιους που θα υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο τους μήνες Ιούνιο – Ιούλιο του 2022, προκειμένου να εισαχθούν στις Αστυνομικές Σχολές το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, θα διεξαχθούν κατά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο του 2022Όσον αφορά τις ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής των ΠΚΕ των παραπάνω υποψηφίων, καθώς και λοιπές λεπτομέρειες, θα καθορισθούν με τη σχετική προκήρυξη, η οποία θα εκδοθεί αρχές του έτους 2022. Κατόπιν των παραπάνω, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι/ες για την ενημέρωσή τους.

Γ φάση Ηλεκτρονικών Εγγραφών ( 13 έως 20 Σεπτεμβρίου 2021)

Άνοιξε η εφαρμογή ( Γ΄ φάση υποβολής εκπρόθεσμων ηλεκτρονικών αιτήσεων) στον σύνδεσμο: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr/#/

  • εγγραφής,
  • ανανέωσης εγγραφής
  • ή μετεγγραφής

για ΓΕ.Λ. ή ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2021-2022 από τη Δευτέρα 13-09-2021 και ώρα 09.00 έως και τη Δευτέρα 20-09-2021 και ώρα 23.59.Επισημαίνεται, ότι κατά το χρονικό αυτό διάστημα είναι δυνατή η υποβολή νέων αιτήσεων, καθώς και η τροποποίηση, η διαγραφή τους και η αποθήκευση ή/και εκτύπωσή τους μέσω της επιλογής «Οι αιτήσεις μου» (κουμπί επάνω δεξιά μετά την είσοδο μέσω TAXIS).

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Η εκπρόθεσμη ηλεκτρονική αίτηση θα πρέπει να τυπωθεί και να κατατεθεί μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά στον/στη Διευθυντή/-ύντρια του σχολείου, προκειμένου να διαβιβαστούν υπηρεσιακά στον/στη Διευθυντή/-ύντριατης οικείας Δ.Δ.Ε. προς έγκριση. Η ενημέρωση για την έγκριση ή μη της εκπρόθεσμης εγγραφής πραγματοποιείται μέσω της σχολικής μονάδας ή της οικείας Δ.Δ.Ε. και όχι μέσω της εφαρμογής.

Δυνατότητα Υποβολής Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.).

Η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής του Μ.Δ. θα ισχύσει ως και τη Δευτέρα 20-7-2020 τα μεσάνυχτα. Μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας η ειδική εφαρμογή θα κλείσει και θα αρχίσει ο έλεγχος και η επεξεργασία των προτιμήσεων των υποψηφίων.
Για την υποστήριξη της υποβολής του Μ.Δ., όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ανεξάρτητα από την προγραμματισμένη εφημερία) θα λειτουργήσουν επιπλέον τη Δευτέρα 20-7-2020τελευταία ημέρα υποβολής του Μ.Δ., με την παρουσία του Διευθυντή και του εντεταλμένου εκπαιδευτικού για το χειρισμό της ηλεκτρονικής εφαρμογής του μηχανογραφικού δελτίου.
Αυτή την ημέρα, ο Διευθυντής θα μπορεί να επιτρέψει στους υποψηφίους να αποκτήσουν κωδικό ασφαλείας (αν δεν πρόλαβαν ή αν τον έχασαν) ή/και να αναιρέσουν το ήδη οριστικοποιημένο Μ.Δ. για να οριστικοποιήσουν εκ νέου ένα άλλο Μ.Δ.