Εκδήλωση για την 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

6 (640x480)Πραγματοποιήθηκε και φέτος την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015 όπως κάθε χρόνο στο αμφιθέατρο του σχολείου μας σχολική εορτή αφιερωμένη στην Σημαία, αλλά και στο Έπος του 1940 -1944.

Θέμα της φετινής εορτής ήταν «?οι ήρωες που φεύγουν, μένουν για πάντα στην καρδιά μας?».

Η εορτή ξεκίνησε με τον Διευθυντή του σχολείου μας κο Καπράνα Γεώργιο ο οποίος διάβασε το μήνυμα του Υπουργού Παιδείας κου Νίκου Φίλη για την 28η Οκτωβρίου 1940.

5 (480x640)Στην συνέχεια ανέγνωσε το πρακτικό του Συλλόγου Καθηγητών του σχολείου μας για την σημαιοφόρο ? και επέδωσε τη σημαία σ? αυτή – και τους παραστάτες καθώς και τα αριστεία και βραβεία που κέρδισαν οι μαθητές από τις επιδόσεις του την προηγούμενη σχολική χρονιά.

Κατόπιν η υποδιευθύντρια του σχολείου μας κα Μπαλαμώτη Ευαγγελία επέδωσε τα βραβεία και τα αριστεία στους βραβευόμενους μαθητές.

3 (640x480)Έπειτα απ? όλα αυτά άρχισε το κύριο μέρος της εορτής με το απολυτίκιο του Αγίου Δημητρίου που είναι πολιούχος και προστάτης της πόλεως του Αλμυρού.

Οι λεηλασίες των Αρχαιολογικών Μνημείων από τους Γερμανούς
Φέτος στην εορτή μετά από προτροπή του Υπουργού Παιδείας παρουσιάστηκε οπτικοακουστικό υλικό με μαρτυρίες επιζώντων κυρίως από την τηλεοπτική εκπομπή «Μηχανή του Χρόνου».

Ο Λιμός

Μαρτυρίες ανταρτών πριν από το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων
Συντελεστές της εορτής ήταν οι μαθητές/τριες Ζαντιώτη Θεοδώρα, Κλειδά Σοφία, Κουρεμάδη Φωτεινή, Μπογδανίδη Γραμματή, Ξανθοπούλου Ευσταθία ? Ιφιγένεια, Παπανικολάου Αριστείδης, Προύθι Αντριάνο, Τσαντίλας Ταξιάρχης και Φουντούκη Ευσταθία.

Η αποφράδα ημέρα του ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων
Από την πλευρά των καθηγητών η εκδήλωση οργανώθηκε από την κα Αρχοντή Βασιλική, τον κο Τακούδη Ηλία και τον κο Φλεβάρη Αθανάσιο.

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού

Η Ώρα του Κώδικα (www.code.org)

8-12 Οκτωβρίου 2015: Η Ώρα ΤΟΥ Κώδικα έχει ένα τολμηρό στόχο: να εισαγάγει στον προγραμματισμό 10 εκατομμύρια μαθητές – φοιτητές σε όλο τον κόσμο, με μία ώρα διδασκαλίας.

Στα πλαίσια, λοιπόν ,της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κώδικα, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου  στο αμφιθέατρο του σχολείου μας εκδήλωση με τίτλο:

«Όλοι μπορούν να προγραμματίσουν» .

Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι μαθητές της Α τάξης, οι οποίοι ενημερώθηκαν  από τους καθηγητές Πληροφορικής κο Βαλαμούτη Κωνσταντίνο και κα Φείδα Χαρούλα για το πόσο σημαντικό ρόλο θα παίξει στη ζωή τους η επιστήμη της Πληροφορικής και ο προγραμματισμός. Παράλληλα,  παρουσιάστηκαν  έργα που δημιουργήθηκαν , ειδικά γι αυτή την εβδομάδα, από τους μαθητές του τμήματος Β Πληροφορικής στη γλώσσα προγραμματισμού scratch, αποδεικνύοντας σε όλους  την αξία του προγραμματισμού στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της κριτικής σκέψης. Τα έργα περιελάμβαναν ένα παιχνίδι, ένα animation και ένα κόμικ.

Τα έργα των μαθητών, καθώς και ο κώδικας τους είναι διαθέσιμα στους παρακάτω συνδέσμους.

https://scratch.mit.edu/projects/81777734/#editor

https://scratch.mit.edu/projects/82252360/

Η ενημέρωση συνεχίστηκε και στις υπόλοιπες τάξεις του σχολείου μας την ώρα του αντίστοιχου μαθήματος.

Έτσι, όλοι οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού έχουν ολοκληρώσει μια ώρα κώδικα…

 

eTwinning – ?? Easter in different countries??

Στο ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό σχέδιο eTwinning ?? Easter in different countries?? που υλοποίησε το 1ο ΕΠΑ.Λ Αλμυρού απονεμήθηκε ετικέτα ποιότητας αφού συνεξετάστηκαν τα κριτήρια της παιδαγωγικής καινοτομίας,της ενσωμάτωσης στη διδακτέα ύλη, της επικοινωνίας,ανταλλαγής & συνεργασίας μεταξύ των σχολείων- συνεργατών, της χρήσης της τεχνολογίας, των αποτελεσμάτων και της τεκμηρίωσης.

Το έργο ??Easter in different countries?? υλοποιήθηκε από τον Φεβρουάριο έως και τον Ιούνιο του 2015 και συμμετείχαν σε αυτό τάξεις μαθητών ηλικίας από 16 έως 19 ετών από την Ελλάδα, Πολωνία και Βουλγαρία. Γλώσσα εργασίας ήταν η Αγγλική. Στόχος ήταν οι eTwinners να αναπτύξουν τις παρακάτω δεξιότητες: επικοινωνία στην αγγλική γλώσσα, ικανότητα μάθησης σε διεθνή ομάδα , ενσυναίσθηση, προσέγγιση της Τέχνης, καλλιέργεια της μητρικής γλώσσας, ανάπτυξη πρωτοβουλιών , δημιουργική χρήση εργαλείων ΤΠΕ, ενώ έμαθαν να χρησιμοποιούν υλικό από το Διαδίκτυο με άδεια χρήσης και σεβασμό στην πνευματική ιδιοκτησία.

Οι μαθητές από τα συνεργαζόμενα σχολεία της Ελλάδας , της Πολωνίας και της Βουλγαρίας προσέγγισαν τα ήθη και τα έθιμα του Πάσχασε διάφορες χώρες του κόσμου,μίλησαν μέσα από την Τέχνη για το Πάσχα αλλά και αντάλλαξαν υλικό που αφορούσε στην μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης. Στο τέλος, δημιούργησαν ένα ηλεκτρονικό βιβλίο με συνταγές για το Πάσχα από όλο τον κόσμο.

Στην ομάδα eTwinning ?? Easter in different countries?? συμμετείχαν και συνεργάστηκαν μαζί με τις υπεύθυνες καθηγήτριες του έργου, κα Κοτζαγιώτου Αποστολία , Π.Ε 02 ,ιδρυτή του έργου και κα Αρχοντή Βασιλική, Π.Ε 06 ,διαχειρίστρια του έργου , οι εξής 10 μαθητές του σχολείου:

  1. Ζαντιώτη Θεοδώρα
  2. Θεολόγης Άγγελος
  3. Κατσαμπέκη Μαρία
  4. Μπαγλατζή Βασιλική
  5. Μπογδανίδη Γραμματή
  6. Νάντζιου Ηλιάνα
  7. Ξανθοπούλου Ευσταθία ?Ιφιγένεια
  8. Παπανικολάου Αριστείδης
  9. Τσαμπίρας Κων/νος
  10. Τσιούμα Κων/να

Ευχαριστούμε τη Δ/νση του σχολείου και τους υπόλοιπους καθηγητές για την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση. Ευχή μας να ευοδώνονται πάντα τέτοιου είδους προσπάθειες.

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες,

Κοτζαγιώτου Αποστολία, Π.Ε 02

Αρχοντή Βασιλική, Π.Ε 06

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
Με αφορμή τον εορτασμό τής Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, στις 5 Οκτωβρίου 2015, το 1ο ΕΠΑ.Λ Αλμυρού διοργάνωσε ποικίλες δράσεις μοιρασμένες σε πρόγραμμα που διαμορφώθηκε ειδικά για αυτήν την ημέρα από τη Διεύθυνση, τον Σύλλογο διδασκόντων και τον γυμναστή τού Σχολείου κ. Φλεβάρη Αθανάσιο.

 Η μέρα μας χωρίστηκε σε ενότητες, κατά τις οποίες όλοι οι μαθητές αλλά και οι καθηγητές τού σχολείου μας συμμετείχαν σε διάφορες δραστηριότητες.


 Αρχικά, στο κλειστό γυμναστήριο του σχολείου παρουσιάστηκε από τον γυμναστή μας κο Φλεβάρη Αθανάσιο με τη βοήθεια ομάδων μαθητών μια σειρά από αθλήματα των Παραολυμπιακών Αγώνων όπως αγώνας πετοσφαίρισης για άτομα χωρίς κάτω άκρα, αγώνας ταχύτητας τυφλών, καλαθοσφαίριση με αναπηρικά αμαξίδια και αγώνας ημιαντοχής για άτομα με ένα άνω άκρο.

 Ταυτόχρονα με τα παραολυμπιακά αθλήματα στο αμφιθέατρο του σχολείου μας παρουσιάστηκε από τον εκπαιδευτικό κο Τακούδη Ηλία dvd σχετικό με τους σύγχρονους ολυμπιακούς αγώνες .

 Αργότερα, στην βιβλιοθήκη του σχολείου μας με επικεφαλής την εκπαιδευτικό κα Τσούγκρα Μαρία και σε συνεργασία με το τμήμα βρεφονηπιοκομίας οι μαθητές ζωγράφισαν αφίσες οι οποίες αναρτήθηκαν σε χώρους του σχολείου.

 Τέλος,  στην αυλή του σχολείου μας οι μαθητές της Γ? τάξης (σε μικτές ομάδες αγοριών και κοριτσιών) ασχολήθηκαν με αθλοπαιδιές ποδόσφαιρο, OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA μπάσκετ και βόλεϊ, ενώ παράλληλα στο αμφιθέατρο του σχολείου οι μαθητές της Α? και της Β? τάξης παρακολούθησαν την ταινία «HOOSIERS?. Την ταινία επέλεξαν ειδικά γι αυτή τη μέρα οι συνάδελφοι κος Λυκίδης Ευστάθιος και κα Αρχοντή Βασιλική.

 Ήταν μια μέρα ξεχωριστή για μας και τους μαθητές μας από κάθε άποψη: πραγματοποιήθηκαν ποικίλες και πρωτότυπες δραστηριότητες και διαπιστώσαμε ότι η διαφορετικότητα δεν αποκλείει κανέναν από όλες τις μορφές αθλητισμού, επίσης μας έδωσε ένα αισιόδοξο και θετικό παράδειγμα για τη ζωή.