Οδηγίες- πρόγραμμα υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας- Τ.Ε.Φ.Α.Α. 2022-23

Από την ΔΔΕ Μαγνησίας αναρτήθηκαν οι οδηγίες και το πρόγραμμα εξετάσεων για τα ΤΕΦΑΑ

Πατήστε εδώ ή στην εικόνα για να μεταβείτε στον αντίστοιχο ιστότοπο.

Δελτίο τύπου για την υγειονομική εξέταση και πρακτική δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ ακαδημαϊκού έτους 2022-2023

 Από την Διεύθυνση Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων του ΥΠΑΙΘ στάλθηκε Δελτίου τύπου για την υγειονομική εξέταση και πρακτική δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ ακαδημαϊκού έτους 2022-2023.

Πατήστε εδώ για να το προβάλλετε ή να το εκτυπώσετε.

Πρόγραμμα Ενδοσχολικών Εξετάσεων 2021-2022

 Αναρτήθηκε το πρόγραμμα Προαγωγικών και Απολυτηρίων Εξετάσεων περιόδου Μαΐου-Ιουνίου 2022 στο 1ο ΕΠΑΛ Αλμυρού.

Για την Α τάξη πατήστε εδώ

Για την Β’ τάξη πατήστε εδώ

Για την Γ’ τάξη πατήστε εδώ,

Διδακτική Επίσκεψη της Β’ τάξης Πληροφορικής

Την Τετάρτη 11 Μαΐου 2022, τo τμήμα της Β΄ τάξης Πληροφορικής του ΕΠΑΛ – ΕΚ Αλμυρού, πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στο τυπογραφείο “ΤΥΠΩΣΕ ΤΟ” του κ. Αλεξίου Αθανάσιου στο κέντρο του Αλμυρού.

Τους μαθητές υποδέχθηκε ο κος Αλεξίου και ακολούθησε παρουσίαση του εξοπλισμού της επιχείρησης ο οποίος συνδυάζει τις πιο προχωρημένες τεχνικές επεξεργασίας και εκτύπωσης επιγραφών και αφίσας μεγάλου μεγέθους. Επίσης, μας μίλησε για το ειδικό λογισμικό δημιουργίας επιγραφών, τους σχεδιογράφους (plotter και cut-plotter) και φυσικά για τα έξυπνα συστήματα εκτύπωσης υψηλού όγκου αντιγράφων.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγητές Πληροφορικής Βαλαμούτης Κων/νος, Βαλκανιώτης Δημήτριος και Φείδα Χαρίκλεια.

Ευχαριστούμε θερμά για τη φιλοξενία του.

ΤΟ ΕΠΑΛ ΑΛΜΥΡΟΥ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ!!!

Οι προσπάθειές μας, οι οποίες είχαν ξεκινήσει από την προηγούμενη σχολική χρονιά, ευοδωθήκαν και το ΕΠΑΛ Αλμυρού έγινε εξεταστικό κέντρο για τις πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων μαθητών μας.
Μετά από τόσα χρόνια μετακινήσεων και ταλαιπωρίας των μαθητών μας ήρθε ο καιρός τα παιδιά μας να δίνουν εξετάσεις στο «σπίτι» τους.
Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν στην προσπάθειά μας αυτή!

Διδακτική Επίσκεψη στη SOVEL Α.Ε. του ομίλου ΣΙΔΕΝΟΡ

Την Τετάρτη 4 Μαΐου 2022, τα τμήματα της Γ΄ τάξης των ειδικοτήτων: Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών του τομέα Μηχανολογίας και Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων του τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμούτου ΕΠΑΛ – ΕΚ Αλμυρού, πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στη Sovel Α.Ε.
Τους μαθητές συνόδευσαν ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ Αλμυρού Καπράνας Γεώργιος, ο Αθανάσιος Μαγκλάρας μηχανολόγος και υπεύθυνος Μαθητείας, οι εκπαιδευτικοί Χατζηχαραλάμπους Ζωή μηχανολόγος και Μιχαλούδη Αικατερίνη ηλεκτρολόγος οι οποίες διενεργούν το πρόγραμμα μαθητείας στο σχολείο καθώς και οι εκπαιδευτικοί Χατζηπλής Κων/νος μηχανολόγος, και οι ηλεκτρολόγοι εκπαιδευτικοί Ραφτόπουλος Στέφανος τομεάρχης, και Φλώρου Αποστολία.
Τους μαθητές και συνοδούς-εκπαιδευτικούς υποδέχθηκαν οι κ.κ. Ευάγγελος Τσάμης, Κωνσταντίνος Πολύζος και Χρήστος Σπυρόπουλος, στελέχη της ομάδας Υγείας και Ασφάλειας του εργοστασίου της Sovel A.Ε. Κατά την παραμονή τους στο εργοστάσιο οι μαθητές και οι συνοδοί-εκπαιδευτικοί τους είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη δομή και τη λειτουργία του εργοστασίου, καθώς και για την παραγωγική διαδικασία του. Σημειώνεται ότι η Sovel A.Ε. είναι θυγατρική του Ομίλου Σιδενόρ και λειτουργεί στον Αλμυρό Βόλου χαλυβουργείο, ελασματουργείο, μονάδα παραγωγής πλεγμάτων, τμήματα συντήρησης, καθώς και άλλους βοηθητικού τομείς.
Ιδιαίτερα σημαντικό σημείο της ενημέρωσης ήταν η έμφαση που δίνει ο Όμιλος Σιδενόρ στην καλλιέργεια και ανάπτυξη κουλτούρας πρόληψης στα θέματα υγείας και ασφάλειας. Οι ομιλητές εξήγησαν ότι η τήρηση των κανόνων, η εκπαίδευση, η συνεχής βελτίωση, η επαγρύπνηση, καθώς και η ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων αποτελούν τους κύριους παράγοντες για τη διασφάλιση της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων και των επισκεπτών του εργοστασίου.
Η παραμονή των μαθητών και συνοδών-εκπαιδευτικών ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή τους στους χώρους παραγωγής του εργοστασίου, αφού πρώτα έλαβαν και φόρεσαν τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας (παπούτσια ασφαλείας, κράνος, ωτασπίδες, γυαλιά και ποδιές) επισκέφθηκαν. Οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην πρώτη επαφή τους με βιομηχανικό χώρο και απηύθυναν πολλές ερωτήσεις στα στελέχη της εταιρίας.
Ευχαριστούμε θερμά τη τους ανθρώπους της Sovel A.E. για την ιδιαίτερα θερμή τη φιλοξενία τους.
Επίσης ευχαριστούμε τον Δήμο Αλμυρού για την παραχώρηση του λεωφορείου του, για την μετακίνηση των μαθητών και συνοδών εκπαιδευτικών.
1ο ΕΠΑΛ ΑΛΜΥΡΟΥ 1o ΕΚ ΑΛΜΥΡΟΥ
ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ ΦΛΩΡΟΥ, Μάρθα Δρόσου και 17 ακόμη
1 σχόλιο
Μου αρέσει!

Σχόλιο
Κοινοποίηση