ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ (για την εκδρομή της Τσικνοπέμπτης)

 Ο διευθυντής, ο σύλλογος διδασκόντων του 1ου ΕΠΑ.Λ Αλμυρού και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν τις επιχειρήσεις και τους επιχειρηματίες της περιοχής Αλμυρού- Ευξεινούπολης:

Stretto- Μπραζογούλας Δημήτριος, Βιβλιοπωλείο Σοφίας Βούλγαρη, Φροντιστήριο «Πρίσμα», Χατζηκυριάκος-Γκούσιας Αλουμίνια, Καφέ Brooklyn, Wardrobe-Κατάστημα ρούχων, Καρπέτης Κων/νος-Κρεοπωλείο Ευξεινούπολη, Ντόντης Σπυρίδων-Κρεοπωλείο Αλμυρός, Μπουκώρος Βασίλης-Γυμναστήριο, Στεφανής KAOIL-Πρατήριο καυσίμων-Καυσόξυλα, Colibri καφέ, Μοσχοβόπουλος Αθανάσιος-Περίπτερο, Μάνος Άγγελος-Κουρείο, Μαργαρίτη Ελένη-Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών, Νάκος Ηλίας-Κατάστημα Ηλεκτρικών Ειδών, Εστιατόριο  «Η Ελιά», Γκάτση Αικατερίνη-Αρτοποιείο, Γκάτσης Βασίλειος-Αρτοποιείο, Μαλλιαρός Κων/νος-Αρτοποιείο, Κάβα Ιωνόδη.

για την προσφορά τους στο σχολείο με σουβλάκια, ψωμί, αναψυκτικά, νερά, πλαστικά πιάτα-ποτήρια, βασιλόπιτα μαθητών-εκπαιδευτικών και δώρα για τα φλουριά στους μαθητές που τα βρήκαν.

Τα παραπάνω είδη χρησιμοποιήθηκαν για την αναβίωση του παραδοσιακού εθίμου της Τσικνοπέμπτης καθώς και για την κοπή της πίτας των μαθητών-εκπαιδευτικών στο σχολείο μας.

Ως διευθυντής του  1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού θα ήθελα να εκφράσω τις ιδιαίτερες ευχαριστίες μου στον ακούραστο, εφευρετικό και δημιουργικό σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, γεγονός που αποδεικνύει ότι υπάρχουν τα στέρεα θεμέλια για την προβολή- συνεχή βελτίωση και εξέλιξη αυτού που ονομάζεται στη βιβλιογραφία «έξυπνο σχολείο»

                                                                         Ο Διευθυντής

                                                                       Καπράνας  Γεώργιος

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ»

Ο διευθυντής, ο σύλλογος διδασκόντων και ο σύλλογος γονέων κ κηδεμόνων του 1ου ΕΠΑ.Λ Αλμυρού αισθάνονται την ανάγκη να εκφράσουν τις θερμές τους ευχαριστίες στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης. Η άμεση ανταπόκρισή τους την Πέμπτη 16-2-2023, στην πρόσκλησή μας, για την ενημέρωση εκπαιδευτικών και μαθητών σχετικά με θέματα πρώτων βοηθειών (ΚΑΡΠΑ- χρήση απινιδωτή-αντιμετώπιση πνιγμονής και επιληπτικών κρίσεων), η εμπεριστατωμένη ενημέρωση, το βιωματικό σεμινάριο και συζήτηση που ακολούθησε δείχνουν ότι βρίσκονται κοντά και ενστερνίζονται προβλήματα που απασχολούν όχι μόνο τους μαθητές και τους εμπλεκόμενους στο σχολικό περιβάλλον αλλά και ολόκληρη την κοινωνία.

Από τη διεύθυνση του 1ου ΕΠΑ.Λ Αλμυρού
Καπράνας Γεώργιος
Διευθυντής

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ «ΠΑΤΣΙΑΒΟΣ Κ. – ΜΑΤΟΣ Δ. Ο.Ε.»

Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023 οι μαθητές τής Β΄ τάξης του Τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού επισκέφθηκαν, συνοδεία καθηγητών τους, νεοαναγειρόμενη οικοδομή όπου δραστηριοποιείται στον τομέα των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, η εταιρεία «ΠΑΤΣΙΑΒΟΣ Κ. – ΜΑΤΟΣ Δ. ΟΕ»

Στόχος της διδακτικής επίσκεψης ήταν να αποκτήσουν οι μαθητές γνώσεις και μαθησιακές εμπειρίες σε θέματα σχετικά με τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και να εξοικειωθούν με το επάγγελμα του ηλεκτρολόγου.

Ο κ. Πατσιαβός ξενάγησε τους μαθητές στους χώρους της οικοδομής και τους μίλησε για το αντικείμενο της δουλειάς του, που είναι, κυρίως, η μελέτη – σχεδίαση και η κατασκευή μιας εσωτερικής ηλεκτρικής εγκατάστασης. Στη συνέχεια οι μαθητές παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την τοποθέτηση σωλήνων, κουτιών διακλάδωσης και κουτιών ρευματοδοτών – διακοπτών στις αυλακώσεις των ήδη σκαμμένων τοίχων της οικοδομής, από το συνεργείο των ηλεκτρολόγων εγκαταστατών (απόφοιτοι της ειδικότητας ¨Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων Εγκαταστάσεων και Δικτύων¨ του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αλμυρού), οι οποίοι με προθυμία απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις και απορίες τους.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών Ραυτόπουλου Στέφανου ΠΕ83 και Φλώρου Αποστολίας ΠΕ83.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές ευχαριστούμε θερμά το προσωπικό της εταιρείας για τη φιλοξενία τους καθώς και για την εμπεριστατωμένη πληροφόρηση.

Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη συμμετοχή υποψηφίων στις προκαταρκτικές εξετάσεις των Σχολών Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων

 

 Από 01/02/2023 ημέρα Τετάρτη έως και 14/02/2023 ημέρα Τρίτη. Μετά την 14/02/2023 δεν γίνονται δεκτές αιτήσεις συμμετοχής. Η διαδικασία υποβολής της ως άνω Αίτησης – Υπεύθυνης Δήλωσης, καθώς και των απαιτούμενων δικαιολογητικών, θα διεκπεραιώνεται ΕΞ’ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ σύμφωνα με τις οδηγίες που παρέχονται αναλυτικά στο σχετικό έγγραφο (πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο)

Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών (Σχολές Λιμενικού) 

Πατήστε εδώ για να δείτε το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α  (στις τελευταίες σελίδες του εγγράφου)