Διαγωνισμός Φωτογραφίας -1ο ΕΠΑ.Λ Αλμυρού

Μετά την μονοήμερη εκδρομή μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού στη Θεσσαλονίκη στις 13/12/2019, πραγματοποιείται Διαγωνισμός Φωτογραφίας με θέμα την πανέμορφη πόλη.

 Αναζητήστε την εικόνα σε μορφή pdf εδώ

Εκπαιδευτική εκδρομή στη Θεσσαλονίκη και Διαγωνισμός Φωτογραφίας «Θεσσαλονίκη 13/12/2019 ? Δες μέσα από τα μάτια μου»  

Την Παρασκευή 13/12/2019 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή μαθητών και μαθητριών του 1ου ΕΚ και 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού στη Θεσσαλονίκη.

Θέμα της εκπαιδευτικής εκδρομής:

«Πολιτιστικός Περίπατος – Εξερευνώντας τη Θεσσαλονίκη»

Βασικοί σταθμοί ήταν το λιμάνι της πόλης, η Ροτόντα, ο Λευκός Πύργος και η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (συγκεκριμένα η έκθεση «η Θεσσαλονίκη στους ζωγράφους»). Για τη μετάβαση στους σταθμούς αυτούς οι μαθητές περιδιάβηκαν την πόλη, περνώντας από σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Οι εντυπώσεις τους από αυτό τον πολιτιστικό περίπατο με τη χρήση των νέων τεχνολογιών θα αποτυπωθούν φωτογραφικά και οι μαθητές θα συμμετάσχουν σε σχετικό διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα «Θεσσαλονίκη 13/12/2019 ? Δες μέσα από τα μάτια μου»  που θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο.

 

Οι μαθητές επισκέφθηκαν την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, η οποία, στο πλαίσιο του εορτασμού των ογδόντα χρόνων από την ίδρυσή της, διοργανώνει στην Πινακοθήκη της έκθεση με θέμα «Η Θεσσαλονίκη στους ζωγράφους». Η διοργάνωση αποτελεί μέρος του συνολικού προγράμματος των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των ογδοντάχρονων της Ε.Μ.Σ. και παρουσιάζει έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, των οποίων η θεματογραφία αναφέρεται σε τοπία, μνημεία και σημαντικές όψεις της πρωτεύουσας της Μακεδονίας.

Ο κ. Γιώργος Ρουσσέτης, υπεύθυνος για την οργάνωση και τη λειτουργία της Πινακοθήκης της Ε.Μ.Σ., ξενάγησε τους μαθητές στους τρεις χώρους της Πινακοθήκης όπου φιλοξενούνται τα έργα της έκθεσης και γι? αυτό όλοι οι συμμετέχοντες  τον ευχαριστούν θερμά.

Με την περιήγησή τους στην πόλη και σε συνάρτηση με το μάθημα των Νέων Ελληνικών οι μαθητές παρατήρησαν τη λειτουργία του αστικού ιστού και τα μνημεία της πόλης ως πηγή πολιτισμού ? ιστορίας ? τέχνης και αφορμή πολιτιστικών αναζητήσεων.

Η εκδρομή ολοκληρώθηκε αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στους μαθητές εμπλέκοντας τους στη βιωματική προσέγγιση της γνώσης μέσω της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Πενταήμερη Εκδρομή της Γ Τάξης στα Ιωάννινα

Η Γ? τάξη του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού, πραγματοποίησε κατά το χρονικό διάστημα από  3 έως 7 Δεκεμβρίου 2019, την καθιερωμένη πενταήμερη εκδρομή της στην πόλη των Ιωαννίνων.Μετά από τις απαραίτητες στάσεις στην Καλαμπάκα και  στο Μέτσοβο για ξεκούραση και φαγητό  οι μαθητές έφτασαν στα Ιωάννινα όπου μετά την τακτοποίηση στο ξενοδοχείο βγήκαν για μια πρώτη γνωριμία με τις ομορφιές της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της εκδρομής οι μαθητές επισκέφθηκαν:

  • το Νησάκι των Ιωαννίνων και το Μουσείο του Αλή Πασά απολαμβάνοντας τις βόλτες στα λιθόστρωτα καλντερίμια.
  • Το Κάστρο των Ιωαννίνων και το Βυζαντινό Μουσείο.
  • Το Σπήλαιο Περάματος στο οποίο μεταφέρθηκαν με τρενάκι ενώ πριν είχαν παρακολουθήσει ένα εικοσάλεπτο ντοκιμαντέρ με θέμα: «Ο κόσμος των Σπηλαίων»
  • Το χωριό Μονοδένδρι του Δήμου Ζαγορίου από όπου ακολούθησαν το καλντερίμι που οδηγεί στη Μονή Αγίας Παρασκευής,  στο χείλος της χαράδρας του Βίκου.
  • Το Μουσείο κέρινων ομοιωμάτων Παύλου Βρέλλη στην περιοχή Μπιζάνι.


Οι μαθητές μετά από πέντε ημέρες ξεκούρασης και ευχαρίστησης, γύρισαν με γεμάτες μπαταρίες και με στόχο πια την επίτευξη των στόχων τους.

Την διοργάνωση της εκδρομής ανέλαβε το πρακτορείο Art of Travel, το οποίο ευχαριστούμε για την άψογη συνεργασία.

Συνοδοί καθηγητές ήταν ο διευθυντής Καπράνας Γεώργιος ΠΕ83 Ηλεκτρολόγος, ο Βαλκανιώτης Δημήτριος ΠΕ86 Πληροφορικής και η Χατζηχαραλάμπους Ζωή ΠΕ82 Μηχανολόγος.