Ενημερωτική ημερίδα για τα ναρκωτικά στο 1o ΕΠΑ.Λ. Αλμυρού

Το πρωί της Πέμπτης 18 Απριλίου 2019, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του σχολείου, ενημερωτική εκδήλωση για το θέμα των ?Ναρκωτικών και γενικά των Εξαρτησιογόνων Ουσιών?.
Μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Διδασκόντων και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, μας επισκέφθηκαν από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας και συγκεκριμένα από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών οι αστυφύλακας Τσιράογλου με τους αρχιφύλακες Χρόνη και Αλμπάνη και τον αστυνομικό σκύλο Βόλφ και απηύθυναν  ομιλία στους μαθητές.
Ο αναλυτικός τρόπος παρουσίασης του μεγάλου προβλήματος των ναρκωτικών ενημέρωσε όλους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς για αυτή τη μάστιγα της εποχής μας.
Οι μαθητές άκουσαν προσεκτικά τις συμβουλές τους, ενώ ακολούθησε συζήτηση για την επίλυση αποριών.
 ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
Ο διευθυντής ο σύλλογος διδασκόντων του 1ου ΕΠΑ.Λ Αλμυρού και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, το τμήμα δίωξης ναρκωτικών και ιδιαίτερα την αστυφύλακα Τσιράογλου, τους αρχιφύλακες Χρόνη και Αλμπάνη και τον αστυνομικό σκύλο Βόλφ για την ολόπλευρη ενημέρωση των μαθητών, καθηγητών και γονέων του σχολείου σχετικά με το φλέγον θέμα των ?Ναρκωτικών και γενικά των Εξαρτησιογόνων Ουσιών?.
ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ 1ου ΕΠΑ.Λ ΑΛΜΥΡΟΥ
ΚΑΠΡΑΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Διδακτική επίσκεψη μαθητών σε Ηλεκτρολογείο Αυτοκινήτων

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2019 οι μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης του τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού και της Β΄ τάξης του Τομέα Μηχανολογίας επισκέφθηκαν, συνοδεία καθηγητών τους, το Ηλεκτρολογείο Αυτοκινήτων του κ. Μακρή Ευάγγελου στον Αλμυρό . 

Βασικός σκοπός της διδακτικής επίσκεψης ήταν, μέσω της βιωματικής προσέγγισης, να κατανοήσουν οι μαθητές τους τρόπους ασφαλούς λειτουργίας ενός ηλεκτρολογείου αυτοκινήτων.

Εκεί, αφού ξεναγήθηκαν στο χώρο από τον κ. Μακρή, παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την αποσυναρμολόγηση και την συναρμολόγηση ενός εναλλακτήρα, στα μέρη του οποίου πραγματοποιήθηκε έλεγχος ο οποίος κατέληξε στην αντικατάσταση των ρουλεμάν του. Επίσης οι μαθητές παρακολούθησαν τη διαδικασία  αντικατάστασης πλατινών και συντήρησης του συστήματος κλιματισμού ενός αυτοκινήτου.

Τους μαθητές στην διδακτική επίσκεψη συνόδευσαν οι  εκπαιδευτικοί  Φλώρου Αποστολία, Σαλάτα Ελένη και Πούλος Χρήστος.

Ευχαριστούμε τον κ. Μακρή Ευάγγελο για τη φιλοξενία.

Διδακτική επίσκεψη των μαθητών του 1ου ΕΚ και 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού στα εργαστήρια ρομποτικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Την Παρασκευή 12-4-2019 πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη μαθητών και μαθητριών του 1ου ΕΚ και 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού στο Βόλο στα «Εργαστήρια Ρομποτικής, Προγραμματισμού και πρωτότυπης δημιουργίας για παιδιά» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια:
α)των συναφών μαθημάτων των ειδικοτήτων της πληροφορικής, της ηλεκτρολογίας και της ηλεκτρονικής (με συνοδούς καθηγητές τους: Βαλαμούτη Κωνσταντίνο ΠΕ86, τομεάρχη πληροφορικής, Φείδα Χαρίκλεια ΠΕ86, Φλώρου Αποστολία ΠΕ83 , Λυκίδη Ευστάθιο ΠΕ84)
β)του προγράμματος «Βουλή των Εφήβων» (με συνοδούς τις καθηγήτριες Τσούγκρα Μαρία ΠΕ87.09, τομεάρχη υγείας και οικονομίας και σύνδεσμο με το ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων την κ. Μπαλαμπούτη Ελισσάβετ ΠΕ02).
γ)του προγράμματος «Νόησις» (με συνοδούς τις καθηγήτριες Μάντζιου Ασπασία ΠΕ87.09, υπεύθυνη του προαναφερθέντος προγράμματος, Παπακυριαζή Λαμπρινή ΠΕ86).
Οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και αρχικά παρακολούθησαν επίδειξη αυτοσχέδιων σεισμογράφων (κατασκευασμένων είτε με υλικά χαμηλού κόστους όπως ένα αποδομημένο ηχείο κι ένα βαρίδι ψαρέματος, είτε με συναρμολογήσιμα πλαστικά τουβλάκια) που λειτουργούν αποτελεσματικότατα ως προς τη μέτρηση του σεισμικού μεγέθους.
Στη συνέχεια ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα GAIA (Green Awareness In Action) που στόχο έχει την καλλιέργεια ενεργειακής συνείδησης και συμπεριφορών μέσα από τις σχολικές κοινότητες με τη χρήση των τελευταίων τεχνολογιών, ώστε να επιτευχθεί η εξοικονόμηση ενέργειας.
Με αφορμή τη διεθνή ημέρα πτήσης του ανθρώπου στο διάστημα οι μαθητές ενημερώθηκαν επίσης για το πρόγραμμα ESA (United Space in Europe) που ασχολείται με το σχεδιασμό και την υλοποίηση του Ευρωπαϊκού διαστημικού προγράμματος και τις εργασίες που γίνονται από ομάδες του πανεπιστημίου σε συνεργασία και με σχολεία για έναν «ντετέκτιβ του κλίματος» μέσω μετρήσεων ρύπων στην πόλη του Βόλου.
Κατόπιν παρακολούθησαν βίντεο Αμερικανικής εταιρείας σχεδιασμού μηχανών και ρομπότ όπου ένα ρομπότ μιμείται τις ανθρώπινες κινήσεις της «τέχνης της φυγής» (parkour) ( https://youtu.be/LikxFZZO2sk) και στη συνέχεια στο δεύτερο μέρος της επίσκεψης έγινε επίδειξη της κατασκευής ρομπότ με κιτ κλειστής αρχιτεκτονικής δανέζικης εταιρίας με συναρμολογήσιμα πλαστικά τούβλα, συνοδευτικά εργαλεία, εξαρτήματα (κινητήρες,αισθητήρες κλπ). Ακολούθησε για τους μαθητές βιωματική ενασχόληση με τα ρομπότ και ανοιχτή συζήτηση για τη λειτουργία και τη χρήση τους.
Ευχαριστούμε θερμά το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για τη φιλοξενία του και τους κυρίους Γ. Πρώια και Σ. Κούρια για τη συμβολή τους στη γνωριμία των μαθητών με τον κόσμο της ρομποτικής.

Διδακτική επίσκεψη των μαθητών του τομέα Υγείας στο κέντρο Φυσικοθεραπείας του κ. Σταφυλίδη.

Στα πλαίσια του εργαστηριακού μαθήματος «εργασιακό περιβάλλον τομέα » οι μαθητές του  τομέα Υγείας Πρόνοιας και Ευεξίας  του 1ου Ε.Κ. και 1ου ΕΠΑΛ  Αλμυρού επισκέφτηκαν το στο Κέντρο Φυσικοθεραπείας του κου Σταφυλίδη Στέργιου στην Ευξεινούπολη.Οι μαθητές αρχικά ενημερώθηκαν από τους φυσικοθεραπευτές του κέντρου, κο Σταφυλίδη Στέργιο και κα Χρηστάκη Ολυμπία, σχετικά με τη σύγχρονη διαμόρφωση της επιστήμης της φυσικοθεραπείας αλλά και τα διάφορα πεδία εφαρμογής της.

Στη συνέχεια, ξεναγήθηκαν στους χώρους του φυσικοθεραπευτηρίου μαθαίνοντας για τα στάδια και τις μεθόδους αποκατάστασης διαφόρων παθήσεων, καθώς και για τον ρόλο των σύγχρονων μηχανημάτων φυσικοθεραπείας σε αυτές. Στην αίθουσα Κρουστικού Υπερήχου (Shockwave Therapy), ενημερώθηκαν για την επίδραση των κρουστικών κυμάτων σε παθήσεις όπως οι τενοντίτιδες και η άκανθα πτέρνας. Προχωρώντας, πέρασαν στην αίθουσα πρεσοθεραπείας, όπου ασθενείς με οιδήματα (πρηξίματα) ποικίλλης αιτιολογίας (π.χ. έπειτα από μαστεκτομή, αφαίρεση λεμφαδένων ή απλά λιποιδήματα), προσέρχονται για θεραπεία με την ειδική συσκευή πρεσοθεραπείας. Επόμενη στάση ήταν ο χώρος κινησιοθεραπείας και χειροπρακτικών χειρισμών, όπου δόθηκαν στους μαθητές πληροφορίες σχετικά με την κατάρτιση των δύο φυσικοθεραπευτών στις δια χειρός θεραπευτικές τεχνικές και την ευρεία χρήση τους σε όλες σχεδόν τις παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος. Στο σημείο αυτό, οι μαθητές εξοικειώθηκαν και με τα ειδικά εργαλεία μυοπεριτονιακής θεραπείας που εφαρμόζονται παγκοσμίως σε αθλητές, αλλά και σε ασθενείς με μυοσκελετικά προβλήματα. Τέλος, οι μαθητές ξεναγήθηκαν στον πλήρως εξοπλισμένο χώρο του γυμναστηρίου όπου ενημερώθηκαν για τα οφέλη της άσκησης σε κάθε ηλικία, και ιδιαίτερα στην Γ’ ηλικία, όπου στόχος της άσκησης είναι η πρόληψη των πτώσεων στους ηλικιωμένους και η διατήρηση μιας καλής ποιότητας ζωής. Κλείνοντας, οι φυσικοθεραπευτές του κέντρου απάντησαν στις ερωτήσεις των μαθητών σχετικά με το πρόγραμμα σπουδών των σχολών φυσικοθεραπείας και τις μετέπειτα επαγγελματικές επιλογές ενός φυσικοθεραπευτή. Τους ευχαριστούμε θερμά για την εμπεριστατωμένη ενημέρωση των μαθητών μας.

Συνοδοί καθηγητές :

Τσούγκρα Μαρία , τομεάρχης υγείας και οικονομίας

Μπέη Ευανθία , καθηγήτρια νοσηλευτικής

Συμμετοχή του τμήματος Πληροφορικής του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού στο 9ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας 2019 στο Βόλο.

Το τμήμα Πηροφορικής του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού συμμετείχε με επιτυχία στο 9ο Mαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019.

Οι μαθητές της Β και Γ τάξης Πληροφορικής δημιούργησαν δυο παιχνίδια γνώσεων με ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών για κινητά τηλέφωνα τύπου Android. Το περιβάλλον που χρησιμοποίησαν για να προγραμματίσουν τις εργασίες τους είναι το MIT App Inventor στα πλαίσια των μαθημάτων προγραμματισμού που διδάσκονται στις ώρες των εργαστηρίων.

 

Το ένα παιχνίδι αφορά τα Σήματα Ασφάλειας στον χώρο εργασίας που αποσκοπεί στην ευκολότερη εκμάθηση των σημάτων που όλοι οι μαθητές θα συναντήσουν στην επαγγελματική τους πορεία και το άλλο στην εύρεση των ονομάτων γνωστών τραγουδιστών με βάση την φωτογραφία τους.

Η ομάδα των μαθητών αποτελούνταν από τους μαθητές, Μπέλλου Άννα-Ραφαέλα, Νικολοπούλου Μαρία Τιλιγαδάς Δημήτριος και Κιόσε Βαλέριος καθώς και τους καθηγητές πληροφορικής του σχολείου Φείδα Χαρίκλεια, Παπακυριαζή Λίνα και Βαλαμούτη Κωνσταντίνο.

Εγκαινιάστηκε το νέο εξοπλισμένο εργαστήριο πληροφορικής του 1o ΕΠΑ.Λ. ΑΛΜΥΡΟΥ

Το πρωί της Τετάρτης 10 Απριλίου 2019, εγκαινιάστηκε το νέο εργαστήριο Πληροφορικής του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού.

Μετά από αίτημα της σχολικής κοινότητας προς τον Δήμο Αλμυρού, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την δωρεά 10 Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, ενός εκτυπωτή 3D και ενός βιντεοπροβολέα.

Καθηγητές, γονείς, μαθητές και εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής και της Β/θμιας εκπαίδευσης, παρευρέθηκαν στο 1ο ΕΠΑΛ Αλμυρού, όπου ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Γιαννιός και ο πρωτοπρεσβύτερος π. Ευστάθιος Βαρβαρέλης εγκαινίασαν την εργαστηριακή αίθουσα. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Διευθυντής του σχολείου κ. Γιώργος Καπράνας, η εντεταλμένη σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα Παιδείας κα Μαρία Σταυραντώνη, ο συντονιστής του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού κ. Αλέξανδρος Καπανιάρης και εκπρόσωπος της Β/βάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Ο διευθυντής του σχολείου κ. Γιώργος Καπράνας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο νέος εξοπλισμός του εργαστηρίου, μας βοηθά ώστε να εφαρμόζουμε την εγκαθιδρυμένη διδασκαλία. Μέσω του εργαστηρίου οι μαθητές έρχονται αντιμέτωποι με την επίλυση προβλημάτων, σε πραγματικό περιβάλλον. Με αυτό τον τρόπο γίνονται λύτες και καταφέρνουν να αντεπεξέρχονται στις ανάγκες της καθημερινότητας, ενώ προετοιμάζονται να ανταπεξέλθουν και στις αυριανές επαγγελματικές ανάγκες.

Διδακτική Επίσκεψη στην έκθεση LEONARDO DA VINCI ΣΤΟ ΒΟΛΟ

Την Τετάρτη 10-4-2019 μαθητές και μαθήτριες του 1ου ΕΚ Αλμυρού και του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στην έκθεση «Leonardo DA VINCI, the man, the art, the genius» που φιλοξενείται στο συγκρότημα Τσαλαπάτα στο Βόλο.Οι μαθητές παρακολούθησαν 10’βιντεο για τη ζωή και το έργο του Leonardo Da Vinci με έμφαση στις μελέτες του στην ανατομία που εντάσσονται με σύγχρονους όρους στον τομέα της «εμβιομηχανικής» δηλ. της μελέτης της δομής και λειτουργίας βιολογικών συστημάτων μέσω των αρχών και των μεθόδων της μηχανικής.
Στη συνέχεια περιηγήθηκαν σε χώρο αναβίωσης της αναγεννησιακής κατοικίας και είδαν δείγματα αναγεννησιακής ανδρικής και γυναικείας ενδυμασίας.
Κυρίως είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν 20 μοντέλα μηχανικών εφευρέσεων που προέκυψαν από τις μελέτες του πολυσχιδούς αυτού ανθρώπου. Παράλληλα με κώδικες, 3D βίντεο και την καθοδήγηση των ανθρώπων της έκθεσης είδαν μηχανές πολιορκίας και άμυνας, πτητική, μηχανή δηλ. ένα είδος αεροπλάνου χωρίς κινητήρα, πρωτόγονο αλεξίπτωτο κλπ.
Τέλος εκτός από τα αρχιτεκτονικά σχέδια του Da Vinci της ιδανικής πόλης, ακροθιγώς οι μαθητές  προσέγγισαν κάποιες μικρές και μεγάλες ζωγραφικές συνθέσεις του όπως η Μόνα Λίζα ή ο Μυστικός Δείπνος, όπου φως, φύση και  άνθρωπος κυριαρχούν ξεπερνώντας το σκοταδισμό του μεσαίωνα.
Θερμά ευχαριστούμε τους εθελοντές και την επιμελήτρια της έκθεσης που μας βοήθησαν να γνωρίσουμε αυτό τον καθολικό άνθρωπο (homo universalis) αλλά και το δήμο Αλμυρού για την ευγενική παραχώρηση του σχολικού λεωφορείου.
Συνοδοί καθηγητές:
Μπαλαμπούτη Ελισσάβετ, φιλόλογος
Τσούγκρα Μαρία,, τομεάρχης υγείας και οικονομίας
Μάντζιου Ασπασία,  βρεφονηπιοκόμος

Ομιλία του Υποδιοικητή του Α.Τ. Αλμυρού Υπαστυνόμου Α΄ κου Τσιρογιάννη Παναγιώτη στο 1ο ΕΠΑ.Λ. ΑΛΜΥΡΟΥ

 

Ο Διευθυντής, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αλμυρού αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας και ιδιαίτερα τον Υποδιοικητή του Α.Τ. Αλμυρού Υπαστυνόμο Α΄ κο Τσιρογιάννη Παναγιώτη για την ολόπλευρη ενημέρωση των μαθητών του σχολείου σχετικά με το φλέγον θέμα των ?Τροχαίων Ατυχημάτων – Κυκλοφοριακής Αγωγής? στα πλαίσια του μαθήματος της Ζώνης Δημιουργικών Δραστηριοτήτων της Α΄ τάξης, που εκπονεί σχετικό project κυκλοφοριακής αγωγής.

ΑΛΜΥΡΟΣ 29/3/2019
ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ 1ου ΕΠΑ.Λ ΑΛΜΥΡΟΥ
ΚΑΠΡΑΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ

Επίσκεψη τμήματος του 1oυ ΕΠΑ.Λ. Αλμυρού στον Δήμαρχο Αλμυρού κ. Εσερίδη Δημήτριο

Την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019 το τμήμα Α1 του 1oυ ΕΠΑ.Λ. Αλμυρού, επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Αλμυρού κύριο Εσερίδη Δημήτριο στο πλαίσιο της δράσης τους για το μάθημα Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων.

Οι μαθητές επέλεξαν να ασχοληθούν με ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της εποχής μας? Μια σύγχρονη μάστιγα?  Τίτλος της εργασίας «ΟΧΙ ΑΛΛΟ» που αποτελεί συγχρόνως και φωνή προς κάθε κατεύθυνση.

Ένα από τα απειλητικότερα προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου είναι η μόλυνση του περιβάλλοντος. Υπάρχουν πολλά αίτια, το σημαντικότερο από αυτά είναι  τα σκουπίδια και κυρίως τα πλαστικά. Με αυτό το θέμα ασχολείται και η ομάδα.

Είναι γεγονός πως τα πλαστικά σκουπίδια προκαλούν σοβαρά προβλήματα στον πλανήτη, στον ανθρώπινο οργανισμό και όχι μόνο.

Επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Αλμυρού για να του εκθέσουν τους προβληματισμούς τους και να ακούσουν την άποψή του αλλά και τη δράση του Δήμου για μια πιο καθαρή πόλη.

Τους μαθητές συνόδεψαν ο δ/ντης του ΕΠΑΛ Αλμυρού κος Καπράνας Γεώργιος και οι διδάσκοντες καθηγητές κα Χατζηχαραλάμπους Ζωή και Σακομήτρος Παναγιώτης.

Προλόγισε  ο κος Καπράνας Γεώργιος ο οποίος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αλμυρού για τη φιλοξενία του.

Στη συνέχεια ο κος Δήμαρχος έκανε μια αρχική τοποθέτηση σχετικά με τον επαγγελματικό προσανατολισμό δράττοντας -όπως είπε- την ευκαιρία να μιλήσει στα παιδιά για ένα τόσο σημαντικό θέμα.

Ακολούθως ο κος Σακομήτρος Παναγιώτης αναφέρθηκε στη δράση των μαθητών και στη φιλοσοφία του θέματος με το οποίο ασχολούνται.

Τον λόγο είχε αμέσως μετά ο κος Εσερίδης ο οποίος αναφέρθηκε σε καθημερινά περιστατικά όπως για παράδειγμα να βρίσκονται πεταμένα σκουπίδια στις σκάλες του δημαρχείου ενώ δίπλα υπάρχει καλάθι, μίλησε για τον καθαρισμό της περιοχής έως την παραλία ενώ τόνισε ιδιαίτερα το μεγάλο πρόβλημα της ρίψης μπουκαλιών από φυτοφάρμακα η οποία αποτελεί και ποινικό αδίκημα.

«Η δική μας γενιά ? είπε στα παιδιά- έκανε μεγάλη  ζημιά αλλά το μέλλον είστε εσείς?να μη συνεχίσετε τη δική μας νοοτροπία, μην αντιγράφετε τους μεγάλους  αλλά να αλλάξετε το δικό σας αύριο».

Τέλος δεν παράλειψε να αναφερθεί και στην οικονομική σκοπιμότητα που κρύβεται πίσω από την τόσο μεγάλη  χρήση πλαστικού.

Ακολούθησε διάλογος με τους μαθητές.

Ευχαριστούμε πολύ τον Δήμαρχο Αλμυρού κο Εσερίδη Δημήτριο για τη φιλοξενία του.

Ερωτηματολόγιο του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού ? «ΟΧΙ ΑΛΛΟ» ο τίτλος της εργασίας των μαθητών

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΜΟΛΥΝΣΗ ΑΠΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ

Οι μαθητές του Α1 τμήματος του ΕΠΑΛ Αλμυρού, στο πλαίσιο του μαθήματος Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων, επιλέξαμε να ασχοληθούμε με ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της εποχής μας? Μια σύγχρονη μάστιγα?

Τίτλος της εργασίας «ΟΧΙ ΑΛΛΟ» που αποτελεί συγχρόνως και φωνή προς κάθε κατεύθυνση. Ακολουθεί ένα ενημερωτικό κείμενο και χρήσιμοι σύνδεσμοι με εικόνες που αναδεικνύουν το πρόβλημα και συγκλονιστικά βίντεο που  αποδεικνύουν τις τρομακτικές επιπτώσεις του πλαστικού στη ζωή μας.

Επίσης θα βρείτε και σύνδεσμο που οδηγεί σε ένα ερωτηματολόγιο που φτιάξαμε με σκοπό  να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα. Παρακαλούμε να διαθέσετε λίγο χρόνο για την απάντησή του.

ΟΧΙ ΑΛΛΟ

Ένα από τα απειλητικότερα προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου είναι η μόλυνση του περιβάλλοντος. Υπάρχουν πολλά αίτια, το σημαντικότερο από αυτά είναι  τα σκουπίδια και κυρίως τα πλαστικά. Με αυτό το θέμα ασχολείται και η ομάδα μας.

Είναι γεγονός πως τα πλαστικά σκουπίδια προκαλούν σοβαρά προβλήματα στον πλανήτη, στον ανθρώπινο οργανισμό και όχι μόνο. Αναλογιστήκατε ποτέ ότι επειδή αυτά τα απόβλητα καταλήγουν στις θάλασσες  γίνονται τροφή για τους θαλάσσιους ζωικούς οργανισμούς και έτσι κάνουν κακό σε εμάς;

Για σκεφτείτε να τρώγατε ένα ψάρι όπου έχει φάει διάφορα είδη πλαστικών με αποτέλεσμα όλα αυτά να έχουν απορροφηθεί μέσα στο σώμα του και να  έχουν δημιουργήσει πολλές σοβαρές αρρώστιες.

Αυτό λοιπόν είναι ένα απολύτως συνηθισμένο και ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ φαινόμενο !!!

Ήρθε η ώρα να τα αλλάξουμε

ΟΛΑ ΑΥΤΑ !!!

ΟΧΙ ΑΛΛΟ !!!

Αφιερώστε λίγο από χρόνο σας για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου:

Ερωτηματολόγιο

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:

Οι μαθητές:

Αλέξιεβ Στυλιανός, Γαρέφη Νικολέτα ? Θεοδώρα, Γεωργακόπουλος Γεώργιος, Γιαννακού Αλεξάνδρα, Γκάγκας Ιωάννης, Γκαμάλιας Κων/νος, Γκέγκα Αποστόλης, Γκρίνιας Παναγιώτης, Γουργιώτης Αλέξανδρος, Δερμούτη Ελένη, Δερμούτης Κων/νος, Δέρρη Μαρία ? Ειρήνη, Δεσπότη Γαβριέλα, Δήμα Κωνσταντίνα, Δημήτραινας Ιωάννης, Ερρινάκης Κων/νος, Ζώγα Αθηνά, Κάγιο Αρτιόλ, Καλτσάς Ιωάννης

Οι καθηγητές:

Χατζηχαραλάμπους Ζωή, Σακομήτρος Παναγιώτης