1o ΕΠΑ.Λ. Αλμυρού: Ενημερωτική εκδήλωση στο πλαίσιο της Μαθητείας

Στο 1o ΕΠΑ.Λ. Αλμυρού την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση για τους μαθητευόμενους της Γ΄ φάσης μαθητείας σχ. Έτους 2018-19.
Η εκδήλωση είχε θέμα «Προετοιμασία για τη συνέντευξη ? Σύνταξη σωστού βιογραφικού».
Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο κύριος Τέας Ιωάννης διευθυντής του ΙΚΤΕΟ Κορδίστας στις Μικροθήβες. Συμμετείχαν οι μαθητευόμενοι όλων των ειδικοτήτων.
Αρχικά ο κύριος Τέας μίλησε στους μαθητευόμενους για τις δικές του εργασιακές εμπειρίες και ανέφερε παραδείγματα σωστής επαγγελματικής συμπεριφοράς όσον αφορά στην αναζήτηση εργασίας, κατά τη διάρκειά της αλλά και στην περίπτωση αποχώρησης από αυτήν.
Στη συνέχεια ο ομιλητής ανέλυσε τα κυριότερα σημεία για τη σύνταξη ενός σωστού  βιογραφικού. Ανέφερε επιγραμματικά: επικεντρωνόμαστε στα ουσιώδη και συντάσσουμε ένα συνοπτικό βιογραφικό με σαφήνεια, προσαρμόζουμε το βιογραφικό στη θέση για την οποία κάνουμε αίτηση και πάντα ελέγχουμε το βιογραφικό μας πριν το παρουσιάσουμε.
Το επόμενο θέμα που παρουσιάστηκε ήταν αυτό της συνέντευξης. Εκεί ο κύριος Τέας αναφέρθηκε στην προετοιμασία για την συνέντευξη και έδωσε πρακτικές συμβουλές για  την ενδυμασία, τον χρόνο άφιξης στον εργασιακό χώρο, τον τρόπο που πρέπει να συστήνουμε τον εαυτό μας, έδωσε παραδείγματα πιθανών ερωτήσεων από τον εργοδότη και τέλος πως αποχωρούμε από τον χώρο.
Ακολούθησε βιωματική δράση με τον κύριο Τέα στον ρόλο του εργοδότη και δύο μαθητευόμενους στον ρόλο των συνεντευξιαζόμενων.
Στο τέλος ακολούθησαν ερωτήσεις από τους μαθητευόμενους και συζήτηση.
Την εκδήλωση οργάνωσε ο υπεύθυνος μαθητείας κ. Μαγκλάρας Αθανάσιος με τον διευθυντή του ΕΠΑΛ Αλμυρού κ. Καπράνα Γεώργιο με τη συμμετοχή των διδασκόντων εκπαιδευτικών της μαθητείας Βαλαμούτη Κων/νου, Γλυκού Άννας, Σακομήτρου Παναγιώτη, Σαλάτα Ελένης και Χατζηχαραλάμπους Ζωής.
Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Τέα για τον χρόνο που μας διέθεσε.

Διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή για τους μαθητές του τομέα Υγείας και Πρόνοιας

Μετά από απόφαση του συλλόγου διδασκόντων του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού, πραγματοποιήθηκε διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή του τομέα Υγείας ? Πρόνοιας ? Ευεξίας  του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού στην Αθήνα από 24 έως 25 Ιανουαρίου 2019.
Τη διοργάνωση της εκδρομής ανέλαβε το ταξιδιωτικό γραφείο Art Of Travel ύστερα από επιλογή ανάμεσα σε τέσσερις συνολικά προσφορές. Το πρόγραμμα της εκδρομής, το οποίο είχε υποβληθεί και εγκριθεί από τους γονείς και κηδεμόνες, τηρήθηκε στο έπακρο με την απόλυτη συνεργασία των συμμετεχόντων. Τόσο η διαμονή των μαθητών στο ξενοδοχείο, όσο και οι μετακινήσεις τους δεν παρουσίασαν προβλήματα και για το λόγο αυτό οι συμμετέχοντες στην εκδρομή ευχαριστούν θερμά την κ. Μίνα Τελκή από το ταξιδιωτικό γραφείο για την άψογη συνεργασία.
Συμμετείχαν 45 μαθητές, η αρχηγός της εκδρομής κ. Τσούγκρα Μαρία (Τομεάρχης Υγείας & Οικονομίας) και δύο συνοδοί εκπαιδευτικοί: η κ. Μάντζιου Ασπασία (Καθηγήτρια Βρεφονηπιοκομίας) και η κ. Παπακυριαζή Λαμπρινή (Καθηγήτρια Πληροφορικής).
Οι μαθητές ακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον τις επισκέψεις στο μουσείο ψευδαισθήσεων όπου κατά την περιήγηση διέδρασαν με τα εκθέματα.
 Στη συνέχεια περιηγήθηκαν στις περιοχές του Θησείου, τη Στοά Αττάλου, την Αρχαία Αγορά, τη Ρωμαϊκή Αγορά και το Φετιχέ Τζαμί. Το βράδυ της ίδιας ημέρας οι μαθητές παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Χτυποκάρδια στο Θρανίο».
Την επόμενη ημέρα επισκέφθηκαν την Κιβωτό του Κόσμου, όπου παρέδωσαν χρηματική επιταγή και ενημερώθηκαν για τις δράσεις της Κιβωτού. Στη συνέχεια οι μαθητές του τμήματος Βρεφονηπιοκομίας χάρισαν στα παιδιά της Κιβωτού χειροποίητα αναμνηστικά δώρα.
Στο τέλος της εκδρομής επισκέφθηκαν το Όραμα Ελπίδας, όπου ενημερώθηκαν για το έργο του και πιο συγκεκριμένα για τη διαδικασία δωρεάς μυελού των οστών.
Εν κατακλείδι, η εκδρομή μπορεί να χαρακτηριστεί ως άκρως επιτυχημένη, αφενός γιατί πραγματώθηκαν οι εκπαιδευτικοί, παιδαγωγικοί, και ψυχαγωγικοί στόχοι για τους οποίους αρχικά σχεδιάστηκε και αφετέρου γιατί οι μαθητές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το πρόγραμμα της εκδρομής.

Πενθήμερη εκπαιδευτική εκδρομή της Γ’ τάξης του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού στα Ιωάννινα

Μετά από απόφαση του Συλλόγου των διδασκόντων του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού, πραγματοποιήθηκε πενθήμερη εκπαιδευτική εκδρομή της Γ΄ τάξης στα Ιωάννινα από 11 έως 15 Δεκεμβρίου 2018.
Τη διοργάνωση της εκδρομής ανέλαβε το ταξιδιωτικό γραφείο Art Of Travel ύστερα από επιλογή ανάμεσα σε άλλες δύο προσφορές.
Το πρόγραμμα της εκδρομής, το οποίο είχε υποβληθεί και εγκριθεί από τους γονείς και κηδεμόνες, τηρήθηκε στο έπακρο με την απόλυτη συνεργασία των συμμετεχόντων. Τόσο η διαμονή των μαθητών στο ξενοδοχείο, όσο και οι μετακινήσεις τους δεν παρουσίασαν προβλήματα.
Οι μαθητές ακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον τις επισκέψεις στο νησάκι των Ιωαννίνων, στο μουσείο του Αλή Πασά. Περιηγήθηκαν στην πόλη των Ιωαννίνων, στην παλαιά πόλη και το κάστρο, στο βυζαντινό μουσείο και το μουσείο Αργυροτεχνίας.
Εντυπωσιάστηκαν από την επίσκεψη στο σπήλαιο Περάματος, καθώς και το μουσείο Ελληνικής Ιστορίας ?Παύλος Βρέλλης?.
Συμπεραίνοντας, η εκδρομή μπορεί να χαρακτηριστεί ως άκρως επιτυχημένη, καθώς πραγματώθηκαν τόσο οι εκπαιδευτικοί, παιδαγωγικοί, όσο και οι ψυχαγωγικοί σκοποί και στόχοι για τους οποίους αρχικά σχεδιάστηκε.
Τους μαθητές συνόδεψαν η αρχηγός της εκδρομής κ. Αναγνώστου Βασιλική (ΠΕ 87.03) και τρεις συνοδοί εκπαιδευτικοί: ο κ. Βαλκανιώτης Δημήτριος (ΠΕ 86), η κ. Κουρεμάδη Στεργιανή (ΠΕ 80) και η κ. Παπακυριαζή Λαμπρινή (ΠΕ 86).