Αρχείο κατηγορίας Σχολικές Εκδηλώσεις

Ενημέρωση των μαθητών για το έργο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
Ο διευθυντής, ο σύλλογος διδασκόντων του 1ου ΕΠΑ.Λ Αλμυρού και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν τον Αστυνομικό Διευθυντή Μαγνησίας Καρα?σκο Βασίλειο για την ιδιαίτερη τιμή που έκανε στο σχολείο μας με την εντολή μετακίνησης την οποία εξέδωσε. Με βάση αυτή στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην οποία έλαβαν μέρος οι παρακάτω:

Η Υπαστυνόμος Α΄ Καραμπίνη Ελένη η οποία ενημέρωσε τους μαθητές για το έργο της Αστυνομίας, την τροχαία και ειδικότερα για θέματα κυκλοφοριακής αγωγής.

Κλιμάκιο της Ο.Π.Κ.Ε το οποίο μίλησε στα παιδιά για τον τομέα που απασχολείται και έδειξε αναλυτικά τον εξοπλισμό που χρησιμοποιεί στο έργο τους.
Ο Αρχιφύλακας  Καλαμδαρίδης Νίκος, συνοδός του σκύλου Μπρούνο , ο οποίος μίλησε για τον τομέα που εξειδικεύεται, την εκπαίδευση του σκύλου κ έγινε σχετική επίδειξη στους μαθητές για το πως ο σκύλος ανακαλύπτει εκρηκτικά.
 Ο Αρχιφύλακας Αλμπάνης Σωτήρης συνοδός του σκύλου Βόλφ που ειδικεύεται στην ανακάλυψη ναρκωτικών ουσιών μίλησε στα παιδιά για το φλέγον θέμα των ναρκωτικών- εξαρτησιογόνων ουσιών.
Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με αρκετές ερωτήσεις των μαθητών πάνω σε όλα τα θέματα που συζητήθηκαν.

Πολυτεχνείο 2019-ΕΠΑΛ Αλμυρού

Η ΕΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 46η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΤΟ 1ο ΕΠΑ.Λ. ΑΛΜΥΡΟΥ

Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης, στο αμφιθέατρο του σχολείου μας, εκδήλωση για την 46η επέτειο από την εξέγερση των φοιτητών κατά της χούντας των συνταγματαρχών το Νοέμβρη του 1973.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ανάγνωση από τον Διευθυντή του σχολείου μας κο Καπράνα Γεώργιο του μηνύματος της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Νίκης Κεραμέως  για την σημερινή επέτειο.

Στη συνέχεια μαθητές παρουσίασαν το Χρονικό της Εξέγερσης, ποιήματα και αφηγήματα σχετικά με τα γεγονότα του Νοέμβρη του 1973.

Με την παρουσίαση της εκδήλωσης και τον στολισμό ασχολήθηκαν οι μαθήτριες όπως φαίνεται στο πρόγραμμα της εορτής.

Το συντονισμό και την επιμέλεια της γιορτής οι εκπαιδευτικοί Αρχοντή Βίκυ, Σαλάτα Ελένη και Τσούγκρα Μαρία.
Η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό μας Ύμνο.

Ενημερωτική ημερίδα για τα ναρκωτικά στο 1o ΕΠΑ.Λ. Αλμυρού

Το πρωί της Πέμπτης 18 Απριλίου 2019, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του σχολείου, ενημερωτική εκδήλωση για το θέμα των ?Ναρκωτικών και γενικά των Εξαρτησιογόνων Ουσιών?.
Μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Διδασκόντων και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, μας επισκέφθηκαν από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας και συγκεκριμένα από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών οι αστυφύλακας Τσιράογλου με τους αρχιφύλακες Χρόνη και Αλμπάνη και τον αστυνομικό σκύλο Βόλφ και απηύθυναν  ομιλία στους μαθητές.
Ο αναλυτικός τρόπος παρουσίασης του μεγάλου προβλήματος των ναρκωτικών ενημέρωσε όλους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς για αυτή τη μάστιγα της εποχής μας.
Οι μαθητές άκουσαν προσεκτικά τις συμβουλές τους, ενώ ακολούθησε συζήτηση για την επίλυση αποριών.
 ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
Ο διευθυντής ο σύλλογος διδασκόντων του 1ου ΕΠΑ.Λ Αλμυρού και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, το τμήμα δίωξης ναρκωτικών και ιδιαίτερα την αστυφύλακα Τσιράογλου, τους αρχιφύλακες Χρόνη και Αλμπάνη και τον αστυνομικό σκύλο Βόλφ για την ολόπλευρη ενημέρωση των μαθητών, καθηγητών και γονέων του σχολείου σχετικά με το φλέγον θέμα των ?Ναρκωτικών και γενικά των Εξαρτησιογόνων Ουσιών?.
ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ 1ου ΕΠΑ.Λ ΑΛΜΥΡΟΥ
ΚΑΠΡΑΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Εορτασμός της επετείου της 25ης Μαρτίου

Με λαμπρότητα και συγκίνηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22/3/2019 στο αμφιθέατρο του σχολείου μας η εορτή της 25ης Μαρτίου 1821, που είναι αφιερωμένη σε δύο παλιγγενεσίες. Στην παλιγγενεσία του ανθρωπίνου γένους με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και στην παλιγγενεσία του Γένους των Ελλήνων με την Επανάσταση του 1821.

Η εορτή ξεκίνησε με την ανάγνωση του μηνύματος του υπουργού Παιδείας κου Κωνσταντίνου Γαβρόγλου από το διευθυντή του σχολείου μας κο Καπράνα Γεώργιο, ο οποίος στη συνέχεια μίλησε στο ακροατήριο (μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες) για τη διπλή γιορτή.

Στη συνέχεια ξεκίνησε η κυρίως εκδήλωση. Η εορτή, όπως αναφέρεται και στην πρόσκληση, ήταν ένα μνημόσυνο για όλους εκείνους τους γνωστούς και άγνωστους, που «φιλογενεία κινηθέντες» ελευθέρωσαν το Γένος των Ελλήνων από την ΘθωμανοΤουρκική σκλαβιά.

Το πρόγραμμα της εορτής ήταν:

Ήταν μία εκδήλωση που περιλάμβανε τα πάντα. Πρώτα απ’ όλα ήταν ένα μάθημα Ιστορίας για όλους μας, ένα μάθημα μουσικής με το απόσπασμα από τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους -Άκρα του τάφου σιωπή..» του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού τραγουδισμένο περίφημα από τη μαθήτρια Ζάχου Μαρίνα, αλλά και εκλησιαστικούς ύμνους και συγκεκριμένα το κοντάκιο του Ευαγγελισμού «Τη Υπερμάχω».
Το επόμενο μάθημα ήταν αυτό των παραδοσιακών χορών. Οι μαθήτριές μας χόρεψαν υπέροχα έναν νησιώτικο «μπάλο» και αποχώρησαν με ένα «μπεράτι Θεσσαλίας».
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό μας Ύμνο.
Την εορτή επιμελήθηκε η εκπαιδευτικός Τσιαρδακλή Ελένη με την βοήθεια της Νίκης Μποσνάκη, την επιμέλεια του χορευτικού είχε η εκπαιδευτικός Αρχοντή Βασιλική, την αίθουσα στόλισαν οι μαθητές/τριες της Β’ Βρεφονηπιοκομίας με την καθοδήγηση τον καθηγητριών τους Τσούγκρα Μαρίας και Μάντζιου Ασπασίας και τέλος την τεχνική επιμέλεια είχε ο εκπαιδευτικός Βαρδάκης Κωνσταντίνος.

Ενημερωτική ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Το πρωί της Παρασκευής 15 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του σχολείου, ενημερωτική εκδήλωση για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.
Μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Διδασκόντων και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, ο διοικητής της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου κ. Γιώργος Ντιζές απηύθυνε σύντομη ομιλία στους μαθητές.
Οι τρόποι για ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο καθώς και τα μέσα αυτοπροστασίας αποτέλεσαν τον βασικό άξονα της ομιλίας του.
Οι μαθητές άκουσαν προσεκτικά τις συμβουλές του κ. Ντιζέ, ενώ ακολούθησε συζήτηση με όπου για την επίλυση αποριών.

Το έθιμο της Τσικνοπέμπτης γιορτάστηκε στο 1ο ΕΠΑΛ Αλμυρού

Την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019 για ακόμη μια φορά, μαθητές και καθηγητές έγιναν ένα για να γιορτάσουν την Τσικνοπέμπτη στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Αλμυρού.

Από νωρίς το πρωί στήθηκαν οι ψησταριές όπου οι μαθητές έψησαν εκατοντάδες σουβλάκια προσφορά των χορηγών.
Στήθηκε παραδοσιακό γλέντι, με σουβλάκια, την καθιερωμένη πίτα, χορούς, και ευφάνταστους καρναβαλιστές.

Εορτασμός Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2018

Με αφορμή τον εορτασμό τής Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, στις 28 Σεπτεμβρίου 2018, το 1ο ΕΠΑ.Λ Αλμυρού διοργάνωσε  πρόγραμμα με ποικίλες δράσεις που διαμορφώθηκε ειδικά για αυτή την ημέρα από τη Διεύθυνση, τον Σύλλογο διδασκόντων και τον γυμναστή τού Σχολείου κ. Φλεβάρη Αθανάσιο.
Η πρώτη και η δευτέρα τάξη (σε μικτές ομάδες αγοριών και κοριτσιών) ασχολήθηκαν με αθλοπαιδιές, μπάσκετ, ποδόσφαιρο και βόλεϊ στο γυμναστήριο και στη αυλή του σχολείου.
Η τρίτη τάξη παρακολούθησε μαθήματα παραδοσιακών χορών με τους εκπαδευτικούς Σακομήτρο Παναγιώτη και Λέτσιου Μαρίνα.
Ταυτόχρονα, στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας με επικεφαλής την εκπαιδευτικό Τσούγκρα Μαρία και οι μαθητές σε συνεργασία με το τμήμα βρεφονηπιοκομίας ζωγράφισαν αφίσες, πανό και κολάζ με σχετικό περιεχόμενο για την ημέρα, οι οποίες αναρτήθηκαν σε χώρους του σχολείου.
Στο χώρο υποδοχής του σχολείου ομάδες μαθητών συμμετείχαν σε τουρνουά σε παιχνίδι πινγκ-πονγκ.
Ήταν μια μέρα ξεχωριστή για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς από κάθε άποψη: πραγματοποιήθηκαν ποικίλες και πρωτότυπες δραστηριότητες και τελικά έδωσε ένα αισιόδοξο και θετικό μήνυμα για τη ζωή.

Εορτασμός της επετείου της 25ης Μαρτίου

Με λαμπρότητα και συγκίνηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23/3/2018 στο αμφιθέατρο τουσχολείου μας η εορτή της 25ης Μαρτίου 1821, που είναι αφιερωμένη σε δύο παλιγγενεσίες. Στην παλιγγενεσία του ανθρωπίνου γένους με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και στην παλιγγενεσία τουΓένους των Ελλήνων με την Επανάσταση του 1821.
Η εορτή ξεκίνησε με την ανάγνωση του μηνύματος του υπουργού Παιδείας κου Κωνσταντίνου Γαβρόγλου από το διευθυντή του σχολείου μας κο Καπράνα Γεώργιο, ο οποίος στη συνέχεια μίλησε στο ακροατήριο (μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες) για τη διπλή γιορτή.
Στη συνέχεια ξεκίνησε η κυρίως εκδήλωση. Το πρόγραμμα της εορτής ήταν:
Ήταν μία εκδήλωση που περιλάμβανε τα πάντα. Πρώτα απ’ όλα ήταν ένα μάθημα Ιστορίας για όλους μας, ένα μάθημα μουσικής με παραδοσιακά και νεώτερα τραγούδια τραγουδισμένα περίφημα από τη μαθήτρια Ζάχου Μαρίνα και τη χορωδία μας, αλλά και εκκλησιαστικούς ύμνους και συγκεκριμένα το κοντάκιο του Ευαγγελισμού «Τη Υπερμάχω».
Το επόμενο μάθημα ήταν αυτό των παραδοσιακών χορών. Οι μαθητές μας χόρεψαν υπέροχα ντυμένοι με παραδοσιακές στολές.
Αλλά χόρεψαν και νεώτερα τραγούδια με στίχους σχετικούς με το 1821.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό μας Ύμνο.
Γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές μείναμε ενθουσιασμένοι από την ποιότητα του θεάματος και θα μπορούσαμε να πούμε ότι παρακολουθήσαμε μια από τις δύο-τρεις καλύτερες γιορτές των 17 τελευταίων χρόνων, από τις αφιερωμένες στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821, ίσως και την καλύτερη.
Την εορτή επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί Γλυκού Άννα ΠΕ18.33 Βρεφονηπιοκόμος και Αμπραζογούλα Κωνσταντίνα ΤΕ01.07 Ηλεκτρονικός.
Συγχαρητήρια σ’ όλους τους εμπλεκόμενους, για αυτή την από όλες τις απόψεις άρτια εκδήλωση.

Εκδήλωση στο 1ο ΕΠΑ.Λ. ΑΛΜΥΡΟΥ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σχολικού Εκφοβισμού

»ΔΩΣΕ ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΘΥΤΗ-ΔΩΣΕ ΦΩΝΗ ΣΤΟ ΘΥΜΑ»

Την Τετάρτη 7/3/2018 πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του σχολείου εκδήλωση-ενημέρωση κατά του σχολικού εκφοβισμού με αφορμή την Παγκόσμια

 μέρα που έχει οριστεί μια μέρα νωρίτερα στις 6/3. Την εκδήλωση οργάνωσαν, συντόνισαν και διεκπεραίωσαν  οι εκπαιδευτικοί Αρχοντή Βασιλική, ΠΕ06 και Λυκίδης Ευστάθιος, ΠΕ17.04 , μέλη της Ομάδας Δράσης Πρόληψης (Ο.Δ.Π.) του σχολείου.

 Για αρχή έγινε αναφορά στο θεωρητικό υπόβαθρο του φαινόμενου, δηλαδή δόθηκε ο ορισμός του Σχολικού Εκφοβισμού,  συζητήθηκαν οι μορφές που μπορεί να πάρει, τα χαρακτηριστικά του, ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές ενός περιστατικού κι έγινε διάκριση ανάμεσα στον εκφοβισμό και το πείραγμα.

 Στη συνέχεια ακολούθησε μια διαδραστική συζήτηση με όχημα εκπαιδευτικό υλικό που δωρεάν παραχωρήθηκε από το ‘Χαμόγελο του παιδιού’. Οι μαθητές του σχολείου παρακολούθησαν  δυο αληθινά σενάρια σχολικού εκφοβισμού, το πρώτο αφορούσε διαδικτυακό εκφοβισμό  και το δεύτερο λεκτικό-σωματικό. Το ιδιαίτερα ξεχωριστό και ενδιαφέρον ήταν ότι τα είδαν μέσα από τα μάτια του θύτη, του θύματος και του θεατή προκειμένου να αποκτήσουν σφαιρική άποψη των περιστατικών και να καταλήξουν σε όσο το δυνατόν πιο ασφαλή συμπεράσματα. Οι προβληματισμοί και τα εύστοχα σχόλια που ακολούθησαν επιβεβαιώνουν τόσο πόσο έχει αγγίξει το θέμα αυτό τους μαθητές. Η εκδήλωση έκλεισε με την από κοινού διαπίστωση ότι πρέπει να αποφεύγουμε τις ταμπέλες σε πρόσωπα γιατί τελικά όλοι είμαστε εν δυνάμει θύτες, θύματα και παρατηρητές.

Ας δώσουμε,  λοιπόν χέρι στο θύτη και φωνή στο θύμα. Μόνο έτσι θα σταματήσουμε να θρέφουμε το  θεριό που λέγεται σχολικός εκφοβισμός.