Oι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού δραστηριοποιήθηκαν στο πλευρό της ACTION AID

Και φέτος οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού δραστηριοποιήθηκαν στο πλευρό της ACTION AID  στα πλαίσια της παγκόσμιας εβδομάδας δράσης για το 2018 με θέμα » πλανήτης 2030″ και την προώθηση 17 αναπτυξιακών στόχων , ώστε ο πλανήτης το 2030 να είναι  βιώσιμος.

Έφτιαξαν , λοιπόν, πέντε έντυπα με τη μορφή μικρού περιοδικού ( fanzine) με τις προτάσεις τους και κατόπιν επιλογής των μαθητών ειδικά για τα παρακάτω θέματα:τερματισμός της φτώχειας και της πείνας (στόχος 1,2) , ισότητα των δύο φύλων και γενικά  λιγότερες ανισότητες (στόχος 5, 10) , φθηνή και καθαρή ενέργεια για βιώσιμες πόλεις και κοινότητες (στόχος 7, 11) , υπεύθυνη κατανάλωση και παραγωγή (στόχος 12) με έμφαση στην επανάχρηση υλικών.

Διδακτική επίσκεψη του τμήματος Πληροφορικής στην επιχείρηση 3ddesign workshop στο Βόλο

Την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018 οι μαθητές της ειδικότητας πληροφορικής Β’ και Γ’ τάξης του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού στα πλαίσια διδακτικής επίσκεψης του Ε.Κ. Αλμυρού επισκέφθηκαν την επιχείρηση 3d design workshop στο Βόλο.

Στόχος της επίσκεψης ήταν η γνωριμία των μαθητών με την τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης. Η επιχείρηση 3d design workshop παρέχει τριδιάστατες εκτυπώσεις με εφαρμογές σε εξειδικευμένες χρήσεις (μηχανικά μέρη, εξαρτήματα, ανταλλακτικά), αλλά και σε τομείς όπως η βιομηχανία, η κατασκευή κοσμήματος, ο μοντελισμός και τα gadget, οι λύσεις για το σπίτι (home decor, μινιατούρες, φιγούρες κ.α.) και την εργασία (μακέτες, καλούπια, κάθε είδους διαφημιστικά, μπομπονιέρες, μπρελόκ, stencils, θήκες για αναπτήρες, θήκες για usb, εποχιακά κ.α.)

Στα πλαίσια της διδακτικής επίσκεψης οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού ήρθαν σε επαφή με τον κόσμο της τριδιάστασης εκτύπωσης (3d printing), της τριδιάστατης σάρωσης (3d scanning), του τριδιάστατου σχεδιασμού (3d design) καθώς και με τις τελευταίες εκδόσεις των λογισμικών 3d σχεδίασης και σάρωσης. Επίσης, γνώρισαν και πειραματίστηκαν οι ίδιοι με την τεχνολογία 3d pen.

Η διδακτική επίσκεψη του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού ? ΕΚ Αλμυρού άφησε ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις στους μαθητές, καθώς τους έφερε 

 

σε επαφή με τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας αιχμής της τριδιάστατης εκτύπωσης και τους κέντρισε το ενδιαφέρον για εξερεύνηση νέων δυνατοτήτων και προοπτικών στον τομέα της πληροφορικής.

Οι μαθητές και καθηγητές του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού με την κ. Τατιάνα Ρίζου και την κ. Βαλάντω Μιχαηλίδου από το κατάστημα 3d design workshop

 

Δωρέα των Μύλων Λούλη προς το 1ο Ε.Κ. Αλμυρού

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στον χώρο της αίθουσας εκδηλώσεων των 1ου ΕΠΑΛ ? 1ου ΕΚ Αλμυρού, η παράδοση εξοπλισμού προς το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Αλμυρού, μετά από δωρεά που έγινε από την εταιρία μύλοι ΛΟΥΛΗ.

Από πλευράς της εταιρίας  μύλοι ΛΟΥΛΗ, παρευρέθησαν ο Διευθυντής του εργοστασίου κος Λεωνίδας Κοζανίτης και η υπεύθυνος του τμήματος εταιρικής υπευθυνότητας κα Λίνα Μαλικέντζου.
Εκ μέρους της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας παρευρέθησαν ο Διευθυντής κος  Σωκράτης Σαβελίδης, η υπεύθυνη εκπαιδευτικών θεμάτων κα Ρηγώ Φασουράκη και η υπεύθυνος για θέματα Μαθητείας κα Παρασκευή Μούτου.

Παραβρέθηκαν επίσης ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού, εκπρόσωποι του Δήμου Αλμυρού, το προεδρείο του συλλόγου γονέων και μαθητές του σχολείου.

Ο Διευθυντής του 1ου Ε.Κ. Αλμυρού κος Απόστολος Αγγελόπουλος, αφού επισήμανε  την προσφορά της εταιρίας ΛΟΥΛΗ προς το σχολείο και στο παρελθόν,  τόσο σε εξοπλισμούς όσο και στην διάθεση θέσεων Μαθητείας, ευχαρίστησε την εταιρία  για την νέα της δωρεά και τόνισε:


¨ H κίνηση αυτή επιβεβαιώνει την σύνδεση του σχολείου και της εκπαίδευσης με τον χώρο της παραγωγής, με γνώμονα πάντα την βελτίωση τόσο των υποδομών των σχολείων όσο και των γνώσεων και δεξιοτήτων των μαθητών.
Ο νέος εξοπλισμός θα διατεθεί στα εργαστήρια Οχημάτων, Ηλεκτρολογικών Εγκαταστάσεων  και Μηχανολογικών Κατασκευών, βελτιώνοντας τον εξοπλισμό τους και συμβάλλοντας ουσιαστικά  στην απόκτηση ακόμη περισσοτέρων και πιο εξειδικευμένων γνώσεων και δεξιοτήτων των μαθητών, με στόχο την αρτιότερη και πληρέστερη εκπαίδευσή τους.¨
Κατόπιν ανακοίνωσε την πραγματοποίηση της 2ης Μαθητικής Έκθεσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική πλατεία Αλμυρού στις 25,26 & 27 Απριλίου και ανανέωσε το ραντεβού με όλους τους παρευρισκομένους για τις 25 Απριλίου στις 11:00, στα εγκαίνια της έκθεσης.
Ο κος Κοζανίτης πήρε τον λόγο και αφού απεύθυνε χαιρετισμό προς τους παρευρισκομένους τόνισε ότι είναι υπερήφανος που εκπροσωπεί την εταιρία μύλοι ΛΟΥΛΗ .
Αναφέρθηκε στην προσφορά της εταιρίας προς το σχολείο μας τα τελευταία χρόνια τόσο σε εξοπλισμούς, όσο και σε θέσεις Μαθητείας και δήλωσε:
?  Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους μαθητές τόσο με εξοπλισμούς όσο και με προσφορά θέσεων Μαθητείας στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας. Χαιρόμαστε για τις επισκέψεις των παιδιών στο Εργοστάσιό μας, όπου έρχονται σε επαφή με την διαδικασία της παραγωγής και γιατί όχι ίσως μέσα από την διαδικασία της Μαθητείας, να παραμείνουν ως εργαζόμενοι.¨
Από την πλευρά του ο κ. Σαβελίδης χαρακτήρισε την δωρεά της εταιρίας ΛΟΥΛΗ προς το σχολείο ως μια πολύ σημαντική κίνηση που αποκτά μεγαλύτερη αξία σήμερα που η οικονομική κρίση έχει προκαλέσει σημαντική μείωση των δαπανών για την παιδεία, συμβάλλοντας στην κάλυψη των αναγκών για προμήθεια εξοπλισμού των εργαστηρίων .
Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη της αύξησης του ποσοστού των μαθητών της επαγγελματικής εκπαίδευσης στην χώρα μας , ώστε να πλησιάσει τα ποσοστά των πλέον αναπτυγμένων χωρών του κόσμου, φτάνοντας στο 70% και στην παγίωση και ανάπτυξη του θεσμού της Μαθητείας, έτσι ώστε όλο και περισσότεροι μαθητές να έχουν την δυνατότητα να βγουν  γρήγορα στην αγορά εργασίας, με αναβαθμισμένα εφόδια.
Κατόπιν συνεχάρη και ευχαρίστησε τον διευθυντή της εταιρίας ΛΟΥΛΗ κο Κοζανίτη για την προσφορά της εταιρίας στο σχολικό συγκρότημα των 1ο ΕΠΑ.Λ  – 1ο Ε.Κ. Αλμυρού.

Επίσκεψη μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ ΑΛΜΥΡΟΥ στην κτηνοτροφική μονάδα του κ. Τσαγκάρη

Την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018 η Β΄ Τάξη του τομέα Γεωπονίας του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αλμυρού πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στην κτηνοτροφική μονάδα του κ. Τσαγκάρη στον Πλάτανο. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, στα πλαίσια του μαθήματος της Ζωικής Παραγωγής, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την οργάνωση και τη λειτουργία μιας σύγχρονης προβατοτροφικής μονάδας.

Επισκεφθήκαμε τους στάβλους των νεογέννητων και των αναπτυσσόμενων αρνιών, των προβατινών παραγωγής και των κριαριών και ενημερωθήκαμε για τη διατροφή και τη διατήρηση των ζώων καθώς και για τον χρησιμοποιούμενο τεχνολογικό εξοπλισμό. Επίσης επισκεφθήκαμε το παρασκευαστήριο των ζωοτροφών καθώς και τα αμελκτήρια και μάθαμε για τον τρόπο λειτουργίας τους. Τέλος αναφερθήκαμε και στο τυροκομείο που διαθέτει η μονάδα, για τα προϊόντα που παράγει και για τη διάθεσή τους  σε αγορές του εξωτερικού.

Ευχαριστούμε τους ιδιοκτήτες της μονάδας, αδελφούς Τσαγκάρη, για τη φιλοξενία και ιδιαίτερα τον διευθυντή της μονάδας κ. Βασιλάκη για την ξενάγηση και την προθυμία του να συζητήσει με τους μαθητές και να τους παράσχει όλες τις πληροφορίες αλλά και να λύσει τις απορίες τους. Επίσης ευχαριστούμε και το Δήμο Αλμυρού για την παραχώρηση του λεωφορείου για τη μετακίνησή μας.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί του τομέα Γεωπονίας Βαρδακά Μαρίνα και Νικολόπουλος Κωνσταντίνος.

Μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αλμυρού φύτευσαν καλλωπιστικά φυτά στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Αλμυρού

Το 1ο Εργαστηριακό κέντρο Αλμυρού  πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη, με τους μαθητές της Β τάξης του τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος του 1ου ΕΠΑΛ  Αλμυρού, στον Ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στον Αλμυρό.
 Σκοπός της επίσκεψης ήταν ο καλλωπισμός του περιβάλλοντος χώρου του ναού με την φύτευση γαρύφαλλων.  Τα φυτά παρήχθησαν στο θερμοκήπιο του 1ου Ε.Κ. Αλμυρού από τους ίδιους τους μαθητές. Με τον τρόπο αυτό οι μαθητές ασκήθηκαν δημιουργικά πάνω στο αντικείμενο της εκπαίδευσής τους και ταυτόχρονα έδειξαν την περιβαλλοντική τους ευαισθησία, ομορφαίνοντας τον  χώρο και παραδίδοντάς τον  στους συμπολίτες τους αναβαθμισμένο.
Ο Ιερέας του ναού πατήρ Ευστάθιος Βαρβαρέλης  ευχαρίστησε τους μαθητές και τους καθηγητές τους και προσέφερε σε όλους αναψυκτικά.
Οι Δράσεις αυτές των μαθητών θα συνεχιστούν και σε άλλα σημεία της πόλης σε κάθε ευκαιρία στα πλαίσια των διδακτικών τους επισκέψεων.
Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγήτριές τους κυρίες Παπαδοδήμου Μαρία και Βαρδάκα Μαρίνα.

Επίσκεψη μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ ΑΛΜΥΡΟΥ στο 2ο ΕΠΑΛ. ? 1ο Ε.Κ Ν.Ιωνίας Βόλου

Στις 26/3/2018 τα τμήματα ΒΗΝ/ΗΛ  και ΓΗΝΔ  του ΕΠΑ.Λ Αλμυρού πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο 2ο ΕΠΑ.Λ ? 1ο Ε.Κ Ν.Ιωνίας Βόλου.

Τους μαθητές υποδέχτηκαν ο Δ/ντής του 1ου Ε.Κ κ.Τσοκανάκης Ιωαν. Και οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί Φιλίππου Γεωρ., Ανδριανίδης Αντ. Και Παπαναστασίου Δημ.

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στον χώρο του ραδιοφωνικού σταθμού που εκπέμπει από το εργαστήριου του σχολείου καθώς και στα εργαστήρια Ηλεκτρονικών Μετρήσεων και Δικτύων Υπολογιστών. Έγινε ενημέρωση για την ειδικότητα των Ηλεκτρονικών (Τεχνικός Ηλεκτρονικών και Υπολογιστικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων, Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών), τις προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης, παρακολούθησαν εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού και εκτέλεσαν εργαστηριακές ασκήσεις. Τέλος επισκέφτηκαν την εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού συστήματος του σχολείου.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε συνοδεία των εκπαιδευτικών Λυκίδη Ευστάθιου, Αμπραζογούλα Κωνστ/ντίας και Αρχοντή Βασιλικής.

Εορτασμός της επετείου της 25ης Μαρτίου

Με λαμπρότητα και συγκίνηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23/3/2018 στο αμφιθέατρο τουσχολείου μας η εορτή της 25ης Μαρτίου 1821, που είναι αφιερωμένη σε δύο παλιγγενεσίες. Στην παλιγγενεσία του ανθρωπίνου γένους με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και στην παλιγγενεσία τουΓένους των Ελλήνων με την Επανάσταση του 1821.
Η εορτή ξεκίνησε με την ανάγνωση του μηνύματος του υπουργού Παιδείας κου Κωνσταντίνου Γαβρόγλου από το διευθυντή του σχολείου μας κο Καπράνα Γεώργιο, ο οποίος στη συνέχεια μίλησε στο ακροατήριο (μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες) για τη διπλή γιορτή.
Στη συνέχεια ξεκίνησε η κυρίως εκδήλωση. Το πρόγραμμα της εορτής ήταν:
Ήταν μία εκδήλωση που περιλάμβανε τα πάντα. Πρώτα απ’ όλα ήταν ένα μάθημα Ιστορίας για όλους μας, ένα μάθημα μουσικής με παραδοσιακά και νεώτερα τραγούδια τραγουδισμένα περίφημα από τη μαθήτρια Ζάχου Μαρίνα και τη χορωδία μας, αλλά και εκκλησιαστικούς ύμνους και συγκεκριμένα το κοντάκιο του Ευαγγελισμού «Τη Υπερμάχω».
Το επόμενο μάθημα ήταν αυτό των παραδοσιακών χορών. Οι μαθητές μας χόρεψαν υπέροχα ντυμένοι με παραδοσιακές στολές.
Αλλά χόρεψαν και νεώτερα τραγούδια με στίχους σχετικούς με το 1821.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό μας Ύμνο.
Γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές μείναμε ενθουσιασμένοι από την ποιότητα του θεάματος και θα μπορούσαμε να πούμε ότι παρακολουθήσαμε μια από τις δύο-τρεις καλύτερες γιορτές των 17 τελευταίων χρόνων, από τις αφιερωμένες στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821, ίσως και την καλύτερη.
Την εορτή επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί Γλυκού Άννα ΠΕ18.33 Βρεφονηπιοκόμος και Αμπραζογούλα Κωνσταντίνα ΤΕ01.07 Ηλεκτρονικός.
Συγχαρητήρια σ’ όλους τους εμπλεκόμενους, για αυτή την από όλες τις απόψεις άρτια εκδήλωση.

Μια νέα αρχή στα ΕΠΑ.Λ.-Υποστήριξη Σχολικών Μονάδων ΕΠΑ.Λ.

Το 1ο ΕΠΑ.Λ. Αλμυρού στο πλαίσιο της δράσης «Μια νέα αρχή στα ΕΠΑ.Λ.-Υποστήριξη Σχολικών Μονάδων ΕΠΑ.Λ.» στελεχώνεται με ψυχολόγο, με στόχο την υποστήριξη των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων. Η συνεργασία σχολείου και οικογένειας είναι σημαντική για την ομαλή μαθησιακή και ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των μαθητών.

Συνεπώς μπορείτε να έχετε συνεργασία με την ψυχολόγο, κα Βρατσίνη Ναυσικά, για την υποστήριξή σας στο ρόλο του γονέα σε θέματα που αφορούν στα παιδιά.

Η ημέρα παρουσίας της Ψυχολόγου στο σχολείο, ορίζεται σε εβδομαδιαία βάση η Δευτέρα από τις 8:30 π.μ. έως τις 13:00 μ.μ.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2422024757 και 2422023700.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο μουσείο κινηματογράφου στη Θεσσαλονίκη

Την Τρίτη 20-03-2018 οι μαθητές/τριες του διασχολικού προγράμματος «Σελεστέν Φρενέ» του 1ουΕΠΑΛ Αλμυρού συμμετείχαν σε μονοήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα πραγματοποίησαν επίσκεψη στο μουσείο κινηματογράφου.

Με μια βιωματική πορεία οι μαθητές μας γνώρισαν τα πειράματα και τους προδρόμους που οδήγησαν στη δημιουργία της πρώτης κινηματογραφικής μηχανής. Με ένα παιχνίδι ρόλων αφουγκράστηκαν τα μυστικά του κινηματογραφικού λόγου (εικονογράφηση του σεναρίου, είδη πλάνων, γωνίες λήψης κ.α.) μέσα στην ειδική διαμορφωμένη αίθουσα « green screen».

 Ώρα, για να πιάσουνε δουλειά !

Τους μαθητές συνόδεψαν οι καθηγήτριες

 

Τσούγκρα Μαρία ΠΕ 18 33

Τσιαρδακλή Ελένη ΠΕ 02

Μελισσουργού Γεωργία ΠΕ 06

Διδακτική Επίσκεψη στο ΤΕΙ Λάρισας

Την Πέμπτη 15 Μαρτίου  2018 μαθητές της Β΄ τάξης του Μηχανολογικού Τομέα του ΕΠΑΛ Αλμυρού, επισκέφτηκαν τα ΤΕΙ Θεσσαλίας στη Λάρισα στο πλαίσιο των διδακτικών επισκέψεων και της συνεργασίας του σχολείου μας με τα ΤΕΙ.

 Οι μαθητές του Μηχανολογικού Τομέα φιλοξενήθηκαν αρχικά σταεργαστήρια Αντοχής των Υλικώνόπου τους υποδέχθηκε ο κος Ζαούτσος Στέφανος.

Ο κος Ζαούτσος ξενάγησε τους μαθητές και τους εξήγησε τη λειτουργία των συσκευών που υπάρχουν στα εργαστήρια.

Παρουσιάστηκαν οι συσκευές δυναμικής φόρτισης, θερμιδομετρίας, δυναμικής μηχανικής ανάλυσης, κρούσης, τον θερμικό φούρνο κ.α.

Στη συνέχεια οι μαθητές του ΕΠΑΛ Αλμυρού επισκέφθηκαν  το εργαστήριο Εργαλειομηχανών και Μηχανουργικής Τεχνολογίας (LMT&MT). Τους υποδέχθηκε ο κύριος Μπλιος Κωνσταντίνος.

Το εργαστήριο Εργαλειομηχανών και Μηχανουργικής Τεχνολογίας (LMT&MT) ανήκει στον κατασκευαστικό Τομέα του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ) του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Το επόμενο εργαστήριο ήταν αυτό της Τεχνολογίας των Μετρήσεων όπου ο κος Μπλιος εξήγησε και έκανε και επίδειξη σκληρομέτρησης διαφόρων δοκιμίων με τις μεθόδους κατά Rockwell, Vickers καιBrinell.Τέλος μαθητές  και συνοδοί καθηγητές επισκέφθηκαν το εργαστήριο Ήπιων Μορφών Ενέργειας στο οποίο τους ξενάγησε και εξήγησε τη λειτουργία του αλλά και τις μελέτες που γίνονται εκεί ο καθηγητής Χαραλάμπους Ονούφριος.Τους μαθητές  συνόδεψαν οι μηχανολόγοι εκπαιδευτικοί του ΕΠΑΛ Αλμυρού Μαγκλάρας Θανάσης, Πισιώτη Αγγελική και Χατζηχαραλάμπους Ζωή.

 

Ευχαριστούμε τη διοίκηση του ιδρύματος και τους καθηγητές για τη φιλοξενία τους.

Στη συνέχεια σαν τομέας Οικονομίας ? Διοίκησης  επισκεφθήκαμε το εργαστήριο του τουριστικού τομέα του τμήματος Διοίκησης  Επιχειρήσεων και με την βοήθεια του κ. Αμοιράδη Χρήστου    μας δόθηκε η ευκαιρία να δούμε πως δουλεύει  η αίθουσα  εστιατορίου  ενός σύγχρονου  ξενοδοχείου.

Καθίσαμε σαν πελάτες στις καρέκλες, διαβάσαμε το μενού  που υπήρχε στους πίνακες, χαζέψαμε την σύγχρονη κουζίνα,  τα μηχανήματα και τα εργαλεία, περάσαμε  μια βόλτα από το εργαστήρι ?μπαρ και μιλήσαμε αρκετή ώρα για την προοπτικές του τουρισμού και της συγκεκριμένης σχολής ειδικότερα.

Η πορεία μας συνεχίστηκε στο τμήμα Λογιστικής  που με την βοήθεια του κ. Κουλουκτσή Ιωάννη περιηγηθήκαμε σε μια αίθουσα εργαστηρίου λαμβάνοντας μια γενική εικόνα του χώρου εργασίας των φοιτητών. Αναφερθήκαμε αναλυτικά  στα προγράμματα σπουδών που υπάρχουν στο συγκεκριμένο ίδρυμα, εξετάσαμε τις προϋποθέσεις και τις διαδικασίες που απαιτούνται  για την ομαλή φοίτηση καθώς και τις προοπτικές που ανοίγονται στο συγκεκριμένο επαγγελματικό χώρο.

Τέλος στην προσπάθεια μας να νιώσουν οι μαθητές πραγματικοί φοιτητές και εμείς οι καθηγητές να αναπολήσουμε τα φοιτητικά μας χρόνια καθίσαμε στο ?CAFFE-TEI?, ρίχνοντας κλεφτές ματιές  σε τραπέζια με ανοιγμένα βιβλία και καφέδες, σε τραπέζια με σημειώσεις και υπολογιστές και σε τραπέζια με στρωμένο  τάβλι.

Με ένα χαμόγελο στα χείλη και νιώθοντας την θερμή φιλοξενία που μας χάρισαν οι άνθρωποι του ΑΤΕΙ Λάρισας, ανοίξαμε καινούργιους ορίζοντες, θέσαμε νέους στόχους, ενισχύσαμε  την θέληση των μαθητών  της B΄ τάξης να κατακτήσουν τον στόχο που οι ίδιοι έχουν θέσει για τον εαυτό τους και υποσχεθήκαμε  να επιστρέψουμε  για να μάθουμε καινούργια πράγματα.

Κλείνοντας θα θέλαμε να  ευχαριστήσουμε θερμά   όλους τους υπευθύνους  στο ΑΤΕΙ  Θεσσαλίας που είχαν την καλοσύνη και την ευχαρίστηση να μας υποδεχθούν και έστω προσωρινά να μας εντάξουν στην μεγάλη τους οικογένεια.

Τους μαθητές συνόδευσε ο εκπαιδευτικός κος Τακούδης Ηλίας Στελεχών Διοίκησης.