Ευρωπαϊκή αναγνώριση για την ομάδα Teachers4Europe του 1ου ΕΠΑ.Λ Αλμυρού

Η εργασία ?Europe in love thanks to tongues & languages,Vol.II ? που εκπόνησε κατά το προηγούμενο σχολικό έτος 2017-2018 η ομάδα Teachers4Europe του 1ου ΕΠΑ.Λ Αλμυρού, συμπεριελήφθη στο αποθετήριο καλών πρακτικών του Συμβουλίου της Ευρώπης έπειτα από αξιολόγηση. Πρόκειται για μια εργασία που στόχο είχε αφενός να εξάρει τη σπουδαιότητα της πολυγλωσσίας και της πολυπολιτισμικότητας στην Ευρώπη και αφετέρου να βοηθήσει τους μαθητές να ενισχύσουν την ανοχή τους στη διαφορετικότητα.
 Η συντονίστρια / T4E του προγράμματος Αρχοντή Βασιλική, ΠΕ06 ευχαριστεί από καρδιάς τις πρέσβειρες του προγράμματος Βούλγαρη Βασιλική και Γουτσιουκώστα Ζησούλα καθώς και τη Σχολική Σύμβουλο ΠΕ06 Ν. Μαγνησίας Παπαϊωάννου Βασιλική για την αμέριστη στήριξη και συμπαράστασή τους στην όλη προσπάθεια και τους συνεργάτες Λυκίδη Στάθη και Πλαβό Λευτέρη για την τεχνογνωσία τους, καθοριστικής σημασίας για το τελικό αποτέλεσμα. Τέλος, τους ίδιους τους μαθητές του προγράμματος που απέδειξαν ότι όταν παίρνουν πρωτοβουλίες, το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον αξιοθαύμαστο.
Η συντονίστρια/Τ4Ε
Αρχοντή Βασιλική, Μ.Α
Καθ.Αγγλικής Φιλολογίας-Γλωσσολόγος

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο Τεχνολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (ΝΟΕSIS)

Την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018 οι μαθητές του τομέα Πληροφορικής, του τομέαΗλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού, του τομέα Μηχανολογίας καθώς και μαθητές της Α΄ τάξης επισκέφθηκαν το Τεχνολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης ¨NOESIS¨ .

Στόχος της επίσκεψης ήταν να έρθουν σε επαφή οι μαθητές με την τεχνολογική και βιομηχανική μας κληρονομιά καθώς και να αποκτήσουν γνώσεις και μαθησιακές εμπειρίες σε θέματα Τεχνολογίας και Θετικών Επιστημών (παρελθόν, σημερινά επιτεύγματα και μελλοντικές εξελίξεις).

Αρχικά ξεναγήθηκαν στην έκθεση της Αρχαίας Ελληνικής Επιστήμης και Τεχνολογίας όπου μέσα από ένα ταξίδι στο χρόνο παρουσιάστηκαν οι εξελίξεις της τεχνολογίας, οι τομές και τα επιτεύγματα που άλλαξαν ριζικά τη ζωή των ανθρώπων.

Στη συνέχεια, οι μαθητές παρακολούθησαν την ξενάγηση στο χώρο όπου φιλοξενούνται οχήματα ιστορικού, συλλεκτικού και εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος τα οποία αναδεικνύουν με τρόπο μοναδικό την εξέλιξη στον τομέα των μεταφορών και της αυτοκίνησης.

Τέλος, στο Τεχνοπάρκο, ένα χώρο με συμμετοχικά διαδραστικά εκθέματα, διασκέδασαν και έμαθαν για τα φυσικά φαινόμενα και τους νόμους, η εφαρμογή των οποίων άλλαξε ριζικά την καθημερινή μας ζωή.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών Φείδα Χαρίκλειας, Φλώρου Αποστολίας, Παπακυριαζή Λαμπρινής και Κουρεμάδη Στυλιανής.