Εξεταστικά κέντρα και Ειδικά Μαθήματα

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ προς μαθητές Γ τάξης που δήλωσαν να εξεταστούν σε ειδικά μαθήματα :

Αναρτήθηκαν σήμερα στο Ιστολόγιο του σχολείου μας ( 1epalalmyrou.blogspot.com ) τρια άρθρα που αφορούν Εξεταστικά Κέντρα και Πρόγραμμα ειδικών μαθημάτων και συγκεκριμένα:
1) Αναλυτικό Πρόγραμμα Εξετάσεων ειδικών Μαθημάτων (πατήστε εδώ)
2)  Ορισμός Εξεταστικών Κέντρων Ειδικών Μαθημάτων (πλην Αγγλικών)  – πατήστε εδώ
3) Ορισμός Εξεταστικών Κέντρων Μουσικών Μαθημάτων «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» και «Μουσική Αντίληψη και Γνώση» 2023  (πατήστε εδώ)
Αλμυρός 22/4/2023
Ο Διευθυντής
Καπράνας Γεώργιος

Δελτίο Τύπου για τη τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού στο Ναύπλιο

Το 1ο ΕΠΑΛ Αλμυρού και συγκεκριμένα η Α’ και Β’ τάξη πραγματοποίησε τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ναύπλιο με τίτλο «Ιστορικοί και πολιτιστικοί περίπατοι» από τις 15 έως τις 17 Μαρτίου 2023 μετά από απόφαση του συλλόγου διδασκόντων.
Συμμετείχαν 107 μαθητές της Α’ και Β’ τάξης του σχολείου με αρχηγό της εκδρομής την κ. Φλώρου Αποστολία και συνοδούς τους κ. Καραζούπη Γ., Παπακυριαζή Λ., Σαββίδου Έ. ,Τσιαδήμα Μ., Τσούγκρα Μ., Φείδα Χ. και Χατζηπλή Κ.
Την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023 φτάνοντας στο Ναύπλιο οι μαθητές επισκέφθηκαν το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Harvard και παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την παρουσίαση της υπεύθυνης κ. Ματίνας Γκόγκα σχετικά με τις δράσεις του Κέντρου.
Την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 οι μαθητές επισκέφθηκαν την αρχαία Επίδαυρο, όπου ξεναγήθηκαν και περιηγήθηκαν στους χώρους καθώς και στο μουσείο.
Τέλος την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023 οι μαθητές επισκέφθηκαν τις Μυκήνες, όπου επίσης παρακολούθησαν ξενάγηση από πιστοποιημένους ξεναγούς στους εξωτερικούς χώρους και στο αρχαιολογικό μουσείο Μυκηνών και στη συνέχεια πήραν το δρόμο της επιστροφής προς τον Αλμυρό
Εν κατακλείδι, η εκδρομή μπορεί να χαρακτηριστεί επιτυχημένη καθώς πραγματώθηκαν οι εκπαιδευτικοί, παιδαγωγικοί και πολιτιστικοί στόχοι για τους οποίους σχεδιάστηκε.

Τεχνικές χαλάρωσης για τον έλεγχο του stress

Την Τρίτη 4/4/2023 στο αμφιθέατρο του σχολείου μας, έγινε υλοποίηση του θεματικού άξονα «Τεχνικές χαλάρωσης για τον έλεγχο του stress » του προγράμματος Αγωγής Υγείας στα σχολεία, το οποίο είναι εγκεκριμένο από τα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας και τις αρμόδιες Σχολικές Διευθύνσεις.
Η εισήγηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης της Τομεάρχη Υγείας του σχολείου μας Μαρίας Τσούγκρα και της Ευανθίας Μπέη καθηγήτρια νοσηλευτικής. και την παρακολούθησαν μαθητές της Γ΄ τάξης.
Ευχαριστούμε τους επισκέπτες υγείας Κων/νο Ουζούνη, Άλκηστη Καλτσά, Ειρήνη Κεσμετσή και Ελένη Ζαχαράκη.

«Ο Σπιούνος»

Τη Δευτέρα 4/3/23 παρουσιάστηκε στο αμφιθέατρο του σχολείου μας το μονόπρακτο του Μπρεχτ με τίτλο «Ο Σπιούνος» από το Λύκειο Κορσεών Φούρνων Ικαρίας .
Παραβρέθηκαν και παρακολούθησαν τις δύο παραστάσεις το 1ο και 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού, το Δημοτικό Σχολείο Αχιλλείου, το Γυμνάσιο Ευξεινούπολης, το ΓΕΛ Αλμυρού και φυσικά μαθητές του σχολείου μας.
Οι εκπαιδευτικοί που ταξίδεψαν από την Ικαρία ήταν οι Δημήτριος Λουλουδάκης , Χριστίνα Τιμπλαλέξη και Μενίτα Μασούρα συνοδεύοντας τους μαθητές Μαρία Παδιά ,Βασιλική Γλάρου , Καλλιόπη Χατζηστάση , Γεώργιος Κάβουρας και Κων/νος Γλάρος