Αρχείο κατηγορίας Ερευνητικές Εργασίες

«Όχι Άλλο Πλαστικό»

«Όχι Άλλο Πλαστικό» φώναξαν οι μαθητές της Α τάξης του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού, το πρωί της Τετάρτης 15 Μαΐου 2019, στην κεντρική πλατεία Αλμυρού.

Μετά την ολοκλήρωση μιας σειράς δράσεων, σειρά είχε η ακτιβιστική εκδήλωση στην πλατεία, όπου οι μαθητές προσκάλεσαν όλους να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν για τη μόλυνση του περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα, μαθητές του Α1 τμήματος του ΕΠΑΛ, στα πλαίσια του μαθήματος Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων, επέλεξαν να ασχοληθούν με ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της εποχής μας. Τίτλος της εργασίας «ΟΧΙ ΑΛΛΟ» που αποτελεί συγχρόνως και φωνή προς κάθε κατεύθυνση. Ακόμη, οι μαθητές δημιούργησαν και ένα ερωτηματολόγιο. Σκοπός τους, να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα σχετικά με την νοοτροπία και τη σκέψη των πολιτών αναφορικά με την περιβαλλοντική μόλυνση που οφείλεται στο πλαστικό.

Ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ κ. Γιώργος Καπράνας και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, χαιρέτησαν την εκδήλωση και επιβράβευσαν την προσπάθεια μαθητών και εκπαιδευτικών για ένα τόσο σημαντικό θέμα που επηρεάζει όλους μας.

Από το Λαό του Αλμυρού.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Οι μαθητές του τμήματος Α1, οι εκπαιδευτικοί που υλοποίησαν το πρόγραμμα  ?Όχι Άλλο?, στο πλαίσιο της Ζώνης Δημιουργικών Δραστηριοτήτων, ο διευθυντής και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων  του 1ου ΕΠΑ.Λ Αλμυρού, αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν:

Το χορηγό του προγράμματος κύριο Μηλιώνη Αντώνιο και την εταιρία GeoFlex για τα μπλουζάκια που προσέφεραν.

Την καφετέρια Collibri και τους επιχειρηματίες κύριο Αυγουλά Αντώνιο και κύριο Καραχάλιο Αριστείδη για τη διευκόλυνση που μας παρείχαν.

Το Δήμο Αλμυρού για την παραχώρηση της πλατείας.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης  Λαός του Αλμυρού και Αλμυρός info και το Αstra TV, για την κάλυψη της εκδήλωσης.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ 1ου ΕΠΑ.Λ  ΑΛΜΥΡΟΥ

Ομιλία του Υποδιοικητή του Α.Τ. Αλμυρού Υπαστυνόμου Α΄ κου Τσιρογιάννη Παναγιώτη στο 1ο ΕΠΑ.Λ. ΑΛΜΥΡΟΥ

 

Ο Διευθυντής, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αλμυρού αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας και ιδιαίτερα τον Υποδιοικητή του Α.Τ. Αλμυρού Υπαστυνόμο Α΄ κο Τσιρογιάννη Παναγιώτη για την ολόπλευρη ενημέρωση των μαθητών του σχολείου σχετικά με το φλέγον θέμα των ?Τροχαίων Ατυχημάτων – Κυκλοφοριακής Αγωγής? στα πλαίσια του μαθήματος της Ζώνης Δημιουργικών Δραστηριοτήτων της Α΄ τάξης, που εκπονεί σχετικό project κυκλοφοριακής αγωγής.

ΑΛΜΥΡΟΣ 29/3/2019
ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ 1ου ΕΠΑ.Λ ΑΛΜΥΡΟΥ
ΚΑΠΡΑΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ

Επίσκεψη τμήματος του 1oυ ΕΠΑ.Λ. Αλμυρού στον Δήμαρχο Αλμυρού κ. Εσερίδη Δημήτριο

Την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019 το τμήμα Α1 του 1oυ ΕΠΑ.Λ. Αλμυρού, επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Αλμυρού κύριο Εσερίδη Δημήτριο στο πλαίσιο της δράσης τους για το μάθημα Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων.

Οι μαθητές επέλεξαν να ασχοληθούν με ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της εποχής μας? Μια σύγχρονη μάστιγα?  Τίτλος της εργασίας «ΟΧΙ ΑΛΛΟ» που αποτελεί συγχρόνως και φωνή προς κάθε κατεύθυνση.

Ένα από τα απειλητικότερα προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου είναι η μόλυνση του περιβάλλοντος. Υπάρχουν πολλά αίτια, το σημαντικότερο από αυτά είναι  τα σκουπίδια και κυρίως τα πλαστικά. Με αυτό το θέμα ασχολείται και η ομάδα.

Είναι γεγονός πως τα πλαστικά σκουπίδια προκαλούν σοβαρά προβλήματα στον πλανήτη, στον ανθρώπινο οργανισμό και όχι μόνο.

Επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Αλμυρού για να του εκθέσουν τους προβληματισμούς τους και να ακούσουν την άποψή του αλλά και τη δράση του Δήμου για μια πιο καθαρή πόλη.

Τους μαθητές συνόδεψαν ο δ/ντης του ΕΠΑΛ Αλμυρού κος Καπράνας Γεώργιος και οι διδάσκοντες καθηγητές κα Χατζηχαραλάμπους Ζωή και Σακομήτρος Παναγιώτης.

Προλόγισε  ο κος Καπράνας Γεώργιος ο οποίος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αλμυρού για τη φιλοξενία του.

Στη συνέχεια ο κος Δήμαρχος έκανε μια αρχική τοποθέτηση σχετικά με τον επαγγελματικό προσανατολισμό δράττοντας -όπως είπε- την ευκαιρία να μιλήσει στα παιδιά για ένα τόσο σημαντικό θέμα.

Ακολούθως ο κος Σακομήτρος Παναγιώτης αναφέρθηκε στη δράση των μαθητών και στη φιλοσοφία του θέματος με το οποίο ασχολούνται.

Τον λόγο είχε αμέσως μετά ο κος Εσερίδης ο οποίος αναφέρθηκε σε καθημερινά περιστατικά όπως για παράδειγμα να βρίσκονται πεταμένα σκουπίδια στις σκάλες του δημαρχείου ενώ δίπλα υπάρχει καλάθι, μίλησε για τον καθαρισμό της περιοχής έως την παραλία ενώ τόνισε ιδιαίτερα το μεγάλο πρόβλημα της ρίψης μπουκαλιών από φυτοφάρμακα η οποία αποτελεί και ποινικό αδίκημα.

«Η δική μας γενιά ? είπε στα παιδιά- έκανε μεγάλη  ζημιά αλλά το μέλλον είστε εσείς?να μη συνεχίσετε τη δική μας νοοτροπία, μην αντιγράφετε τους μεγάλους  αλλά να αλλάξετε το δικό σας αύριο».

Τέλος δεν παράλειψε να αναφερθεί και στην οικονομική σκοπιμότητα που κρύβεται πίσω από την τόσο μεγάλη  χρήση πλαστικού.

Ακολούθησε διάλογος με τους μαθητές.

Ευχαριστούμε πολύ τον Δήμαρχο Αλμυρού κο Εσερίδη Δημήτριο για τη φιλοξενία του.

Ερωτηματολόγιο του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού ? «ΟΧΙ ΑΛΛΟ» ο τίτλος της εργασίας των μαθητών

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΜΟΛΥΝΣΗ ΑΠΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ

Οι μαθητές του Α1 τμήματος του ΕΠΑΛ Αλμυρού, στο πλαίσιο του μαθήματος Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων, επιλέξαμε να ασχοληθούμε με ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της εποχής μας? Μια σύγχρονη μάστιγα?

Τίτλος της εργασίας «ΟΧΙ ΑΛΛΟ» που αποτελεί συγχρόνως και φωνή προς κάθε κατεύθυνση. Ακολουθεί ένα ενημερωτικό κείμενο και χρήσιμοι σύνδεσμοι με εικόνες που αναδεικνύουν το πρόβλημα και συγκλονιστικά βίντεο που  αποδεικνύουν τις τρομακτικές επιπτώσεις του πλαστικού στη ζωή μας.

Επίσης θα βρείτε και σύνδεσμο που οδηγεί σε ένα ερωτηματολόγιο που φτιάξαμε με σκοπό  να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα. Παρακαλούμε να διαθέσετε λίγο χρόνο για την απάντησή του.

ΟΧΙ ΑΛΛΟ

Ένα από τα απειλητικότερα προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου είναι η μόλυνση του περιβάλλοντος. Υπάρχουν πολλά αίτια, το σημαντικότερο από αυτά είναι  τα σκουπίδια και κυρίως τα πλαστικά. Με αυτό το θέμα ασχολείται και η ομάδα μας.

Είναι γεγονός πως τα πλαστικά σκουπίδια προκαλούν σοβαρά προβλήματα στον πλανήτη, στον ανθρώπινο οργανισμό και όχι μόνο. Αναλογιστήκατε ποτέ ότι επειδή αυτά τα απόβλητα καταλήγουν στις θάλασσες  γίνονται τροφή για τους θαλάσσιους ζωικούς οργανισμούς και έτσι κάνουν κακό σε εμάς;

Για σκεφτείτε να τρώγατε ένα ψάρι όπου έχει φάει διάφορα είδη πλαστικών με αποτέλεσμα όλα αυτά να έχουν απορροφηθεί μέσα στο σώμα του και να  έχουν δημιουργήσει πολλές σοβαρές αρρώστιες.

Αυτό λοιπόν είναι ένα απολύτως συνηθισμένο και ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ φαινόμενο !!!

Ήρθε η ώρα να τα αλλάξουμε

ΟΛΑ ΑΥΤΑ !!!

ΟΧΙ ΑΛΛΟ !!!

Αφιερώστε λίγο από χρόνο σας για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου:

Ερωτηματολόγιο

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:

Οι μαθητές:

Αλέξιεβ Στυλιανός, Γαρέφη Νικολέτα ? Θεοδώρα, Γεωργακόπουλος Γεώργιος, Γιαννακού Αλεξάνδρα, Γκάγκας Ιωάννης, Γκαμάλιας Κων/νος, Γκέγκα Αποστόλης, Γκρίνιας Παναγιώτης, Γουργιώτης Αλέξανδρος, Δερμούτη Ελένη, Δερμούτης Κων/νος, Δέρρη Μαρία ? Ειρήνη, Δεσπότη Γαβριέλα, Δήμα Κωνσταντίνα, Δημήτραινας Ιωάννης, Ερρινάκης Κων/νος, Ζώγα Αθηνά, Κάγιο Αρτιόλ, Καλτσάς Ιωάννης

Οι καθηγητές:

Χατζηχαραλάμπους Ζωή, Σακομήτρος Παναγιώτης

Παρουσίαση Ερευνητικών Εργασιών 1ου Τετραμήνου

Την Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015 έγινε στο αμφιθέατρο του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού, η παρουσίαση των Ερευνητικών Εργασιών των μαθητών της Α΄ τάξης.

DSC05923 (640x480)

Την παρουσίαση παρακολούθησαν οι μαθητές της Α΄ τάξης, μαθητές που εκπονούν προγράμματα Αγωγής Υγείας σχετικά με τα θέματα των Ερευνητικών Εργασιών, γονείς και καθηγητές , ο δ/ντης του 1ου ΕΠΑΛ κος Καπράνας Γεώργιος, ο δ/ντης του ΕΚ Αλμυρού κος Μακρυγιάννης Ευάγγελος και η Σχολική Σύμβουλος ΠΕ06 κα Παπαϊωάννου Βασιλική η οποία πρόσφερε δώρα τα οποία κληρώθηκαν στους μαθητές.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν με την εποπτεία της καθηγήτριας Χατζηχαραλάμπους Ζωής ΠΕ1702 ήταν:

– Κάπνισμα και έφηβοι

DSC05926 (640x480)
– Ασύρματη γενιά ? Η κινητή τηλεφωνία στη ζωή των εφήβων
– Τομείς και ειδικότητες του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού ? Επαγγελματικές προοπτικές

ΤΟΜΕΙΣ - ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ 2014-15 (640x527)
– Ήπιες μορφές ενέργειας

DSC05913 (640x480)