Αρχείο κατηγορίας Επισκέψεις – Εκδρομές

Δελτίο Τύπου για τη τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού στο Ναύπλιο

Το 1ο ΕΠΑΛ Αλμυρού και συγκεκριμένα η Α’ και Β’ τάξη πραγματοποίησε τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ναύπλιο με τίτλο «Ιστορικοί και πολιτιστικοί περίπατοι» από τις 15 έως τις 17 Μαρτίου 2023 μετά από απόφαση του συλλόγου διδασκόντων.
Συμμετείχαν 107 μαθητές της Α’ και Β’ τάξης του σχολείου με αρχηγό της εκδρομής την κ. Φλώρου Αποστολία και συνοδούς τους κ. Καραζούπη Γ., Παπακυριαζή Λ., Σαββίδου Έ. ,Τσιαδήμα Μ., Τσούγκρα Μ., Φείδα Χ. και Χατζηπλή Κ.
Την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023 φτάνοντας στο Ναύπλιο οι μαθητές επισκέφθηκαν το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Harvard και παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την παρουσίαση της υπεύθυνης κ. Ματίνας Γκόγκα σχετικά με τις δράσεις του Κέντρου.
Την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 οι μαθητές επισκέφθηκαν την αρχαία Επίδαυρο, όπου ξεναγήθηκαν και περιηγήθηκαν στους χώρους καθώς και στο μουσείο.
Τέλος την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023 οι μαθητές επισκέφθηκαν τις Μυκήνες, όπου επίσης παρακολούθησαν ξενάγηση από πιστοποιημένους ξεναγούς στους εξωτερικούς χώρους και στο αρχαιολογικό μουσείο Μυκηνών και στη συνέχεια πήραν το δρόμο της επιστροφής προς τον Αλμυρό
Εν κατακλείδι, η εκδρομή μπορεί να χαρακτηριστεί επιτυχημένη καθώς πραγματώθηκαν οι εκπαιδευτικοί, παιδαγωγικοί και πολιτιστικοί στόχοι για τους οποίους σχεδιάστηκε.

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ «ΠΑΤΣΙΑΒΟΣ Κ. – ΜΑΤΟΣ Δ. Ο.Ε.»

Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023 οι μαθητές τής Β΄ τάξης του Τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού επισκέφθηκαν, συνοδεία καθηγητών τους, νεοαναγειρόμενη οικοδομή όπου δραστηριοποιείται στον τομέα των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, η εταιρεία «ΠΑΤΣΙΑΒΟΣ Κ. – ΜΑΤΟΣ Δ. ΟΕ»

Στόχος της διδακτικής επίσκεψης ήταν να αποκτήσουν οι μαθητές γνώσεις και μαθησιακές εμπειρίες σε θέματα σχετικά με τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και να εξοικειωθούν με το επάγγελμα του ηλεκτρολόγου.

Ο κ. Πατσιαβός ξενάγησε τους μαθητές στους χώρους της οικοδομής και τους μίλησε για το αντικείμενο της δουλειάς του, που είναι, κυρίως, η μελέτη – σχεδίαση και η κατασκευή μιας εσωτερικής ηλεκτρικής εγκατάστασης. Στη συνέχεια οι μαθητές παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την τοποθέτηση σωλήνων, κουτιών διακλάδωσης και κουτιών ρευματοδοτών – διακοπτών στις αυλακώσεις των ήδη σκαμμένων τοίχων της οικοδομής, από το συνεργείο των ηλεκτρολόγων εγκαταστατών (απόφοιτοι της ειδικότητας ¨Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων Εγκαταστάσεων και Δικτύων¨ του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αλμυρού), οι οποίοι με προθυμία απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις και απορίες τους.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών Ραυτόπουλου Στέφανου ΠΕ83 και Φλώρου Αποστολίας ΠΕ83.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές ευχαριστούμε θερμά το προσωπικό της εταιρείας για τη φιλοξενία τους καθώς και για την εμπεριστατωμένη πληροφόρηση.

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ BELITECH

Την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2022 η Β τάξη του τμήματος Πληροφορικής του 1ου ΕΠΑ.Λ Αλμυρού πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στο κατάστημα BelliTech-Technology workshop του κ. Κωνσταντίνου Λασκαρίδη, στο κέντρο του Αλμυρού. Ο κ. Λασκαρίδης μας υποδέχθηκε θερμά και μας ξενάγησε στον κόσμο της νέας τεχνολογίας των υπολογιστών και των κινητών τηλεφώνων. Μας μίλησε για τις σπουδές του και το αντικείμενο της δουλειάς του που είναι η πώληση υπολογιστών, περιφερειακών και αναλωσίμων καθώς και η επισκευή και σύνθεση μονάδων υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων. Επιπλέον, έδειξε στους μαθητές την λειτουργία συστήματος υδρόψυξης. Το τμήμα της Β τάξης Πληροφορικής συνόδευσαν οι καθηγητές Βαλαμούτης Κων/νος ΠΕ86 και Βαλκανιώτης Δημήτριος ΠΕ86.

 

Eκπαιδευτική επίσκεψη στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας

 

Μετά από απόφαση του συλλόγου διδασκόντων του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη τμημάτων της Β’ και Γ’ τάξης του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού στη Λάρισα στις 23 Νοεμβρίου 2022.

Το πρόγραμμα της εκδρομής, το οποίο είχε υποβληθεί και εγκριθεί από το σύλλογο εκπαιδευτικών, τηρήθηκε στο έπακρο με την απόλυτη συνεργασία των συμμετεχόντων.

Συμμετείχαν 86 μαθητές της δευτέρας και τρίτης τάξης του ΕΠΑΛ Αλμυρού οι οποίοι επισκέφθηκαν το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, όπου περιηγήθηκαν στη μόνιμη καθώς και στην περιοδική έκθεση του Μουσείου που αφορά «Μνήμες από αλησμόνητες Πατρίδες» και στη συνέχεια περιηγήθηκαν στα αξιοθέατα της πόλης, στο αρχαίο θέατρο της Λάρισας, στον Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλείου, στον Πηνειό ποταμό.

Εν κατακλείδι, η εκδρομή μπορεί να χαρακτηριστεί ως άκρως επιτυχημένη, αφενός γιατί πραγματώθηκαν οι εκπαιδευτικοί, παιδαγωγικοί, και ψυχαγωγικοί στόχοι για τους οποίους αρχικά σχεδιάστηκε και αφετέρου γιατί οι μαθητές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το πρόγραμμα της εκδρομής.

Διδακτική Επίσκεψη στη SOVEL Α.Ε. του ομίλου ΣΙΔΕΝΟΡ

Την Τετάρτη 4 Μαΐου 2022, τα τμήματα της Γ΄ τάξης των ειδικοτήτων: Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών του τομέα Μηχανολογίας και Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων του τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμούτου ΕΠΑΛ – ΕΚ Αλμυρού, πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στη Sovel Α.Ε.
Τους μαθητές συνόδευσαν ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ Αλμυρού Καπράνας Γεώργιος, ο Αθανάσιος Μαγκλάρας μηχανολόγος και υπεύθυνος Μαθητείας, οι εκπαιδευτικοί Χατζηχαραλάμπους Ζωή μηχανολόγος και Μιχαλούδη Αικατερίνη ηλεκτρολόγος οι οποίες διενεργούν το πρόγραμμα μαθητείας στο σχολείο καθώς και οι εκπαιδευτικοί Χατζηπλής Κων/νος μηχανολόγος, και οι ηλεκτρολόγοι εκπαιδευτικοί Ραφτόπουλος Στέφανος τομεάρχης, και Φλώρου Αποστολία.
Τους μαθητές και συνοδούς-εκπαιδευτικούς υποδέχθηκαν οι κ.κ. Ευάγγελος Τσάμης, Κωνσταντίνος Πολύζος και Χρήστος Σπυρόπουλος, στελέχη της ομάδας Υγείας και Ασφάλειας του εργοστασίου της Sovel A.Ε. Κατά την παραμονή τους στο εργοστάσιο οι μαθητές και οι συνοδοί-εκπαιδευτικοί τους είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη δομή και τη λειτουργία του εργοστασίου, καθώς και για την παραγωγική διαδικασία του. Σημειώνεται ότι η Sovel A.Ε. είναι θυγατρική του Ομίλου Σιδενόρ και λειτουργεί στον Αλμυρό Βόλου χαλυβουργείο, ελασματουργείο, μονάδα παραγωγής πλεγμάτων, τμήματα συντήρησης, καθώς και άλλους βοηθητικού τομείς.
Ιδιαίτερα σημαντικό σημείο της ενημέρωσης ήταν η έμφαση που δίνει ο Όμιλος Σιδενόρ στην καλλιέργεια και ανάπτυξη κουλτούρας πρόληψης στα θέματα υγείας και ασφάλειας. Οι ομιλητές εξήγησαν ότι η τήρηση των κανόνων, η εκπαίδευση, η συνεχής βελτίωση, η επαγρύπνηση, καθώς και η ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων αποτελούν τους κύριους παράγοντες για τη διασφάλιση της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων και των επισκεπτών του εργοστασίου.
Η παραμονή των μαθητών και συνοδών-εκπαιδευτικών ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή τους στους χώρους παραγωγής του εργοστασίου, αφού πρώτα έλαβαν και φόρεσαν τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας (παπούτσια ασφαλείας, κράνος, ωτασπίδες, γυαλιά και ποδιές) επισκέφθηκαν. Οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην πρώτη επαφή τους με βιομηχανικό χώρο και απηύθυναν πολλές ερωτήσεις στα στελέχη της εταιρίας.
Ευχαριστούμε θερμά τη τους ανθρώπους της Sovel A.E. για την ιδιαίτερα θερμή τη φιλοξενία τους.
Επίσης ευχαριστούμε τον Δήμο Αλμυρού για την παραχώρηση του λεωφορείου του, για την μετακίνηση των μαθητών και συνοδών εκπαιδευτικών.
1ο ΕΠΑΛ ΑΛΜΥΡΟΥ 1o ΕΚ ΑΛΜΥΡΟΥ
ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ ΦΛΩΡΟΥ, Μάρθα Δρόσου και 17 ακόμη
1 σχόλιο
Μου αρέσει!

Σχόλιο
Κοινοποίηση

Διδακτική επίσκεψη από το τμήμα Β΄ Aισθητικής Τέχνης στο κέντρο Αισθητικής face and body.

Η κα Νεκταρία Κοτζαπαναγιώτη με μεγάλη χαρά ξενάγησε στο χώρο της τις μαθήτριες, τις ενημέρωσε για τα μηχανήματα αισθητικής προσώπου και σώματος που διαθέτει και τις θεραπείες που εφαρμόζονται στο κέντρο Αισθητικής, που λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια στην πόλη του Αλμυρού.

Με έναυσμα την προσωπική της επιλογή ως μαθήτρια και στην συνέχεια την επαγγελματική της διαδρομή στο χώρο της Αισθητικής τέχνης, τόνισε την σημασία απόκτησης γνώσεων και δεξιοτήτων για μια ικανοποιητική επαγγελματική πορεία.

Ευχαριστούμε θερμά την κα Κοτζαπαναγιώτη για το χρόνο που μας διέθεσε και την επίδειξη σε μοντέλο της μεθόδου ριζικής αποτρίχωσης προσώπου.

Οι εκπαιδευτικοί Αναγνώστου Βάσω, Αλαφροπάτη Ιωάννα

Διδακτική επίσκεψη στο φαρμακείο «Ανατολιώτη» στην πλατεία του Αλμυρού

Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020, μαθητές/τριες της Β΄ τάξη του τομέα Υγείας-Πρόνοιας -Ευεξίας, στα πλαίσια του μαθήματος επιλογής «Σύγχρονη Αισθητική Ι» πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο φαρμακείο «Ανατολιώτη».

Οι υπεύθυνες φαρμακοποιοί μας ενημέρωσαν για την πολιτική πωλήσεων των καλλυντικών προϊόντων στο χώρο του φαρμακείου και για τα καινοτόμα καλλυντικά προϊόντα που καλύπτουν τις ανάγκες φροντίδας του δέρματος αντρών, γυναικών αλλά και παιδιών.

Η υπεύθυνη στο τομέα της αισθητικής του φαρμακείου μας ξενάγησε στην καμπίνα περιποίησης και μας πρόσφερε μια περιποίηση αρωματοθεραπείας -ΣΠΑ προσώπου με προϊόντα της εταιρίας Estee Lauder.

H υπεύθυνη στο κομμάτι των φαρμάκων μας τόνισε την ανάγκη συνεργασίας με την αισθητικό, που οδηγεί στην καλύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη, βοηθώντας τον να βρει την καλύτερη λύση σε προβλήματα υγείας που μπορεί να έχουν αντίκτυπο και στην υγεία του δέρματός του.

Οι μαθήτριες διατύπωσαν και έλυσαν τις απορίες τους. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με επιτυχία, παίρνοντας μαζί μας γλυκές στιγμές γνώσης και υπέροχα δώρα.

Ευχαριστούμε θερμά τα κορίτσια του φαρμακείου, που με χαρά μας υποδέχθηκαν στο χώρο τους και απλόχερα μας πρόσφεραν την εμπειρία και τις γνώσεις τους.

Διδακτική επίσκεψη στο Ηλεκτρολογείο Αυτοκινήτων του Μακρή Ευάγγελου

Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020 οι μαθητές της Β΄ τάξης του Τομέα Μηχανολογίας, στα πλαίσια του εργαστηριακού μαθήματος Βασική Ηλεκτρολογία και Εφαρμογές, επισκέφθηκαν, συνοδεία καθηγητών τους, το Ηλεκτρολογείο Αυτοκινήτων του κ. Μακρή Ευάγγελου στον Αλμυρό.

Βασικός σκοπός της διδακτικής επίσκεψης ήταν, μέσω της βιωματικής προσέγγισης, να κατανοήσουν οι μαθητές τούς τρόπους ασφαλούς λειτουργίας ενός ηλεκτρολογείου αυτοκινήτων.

Εκεί, αφού ξεναγήθηκαν στο χώρο από τον κ. Μακρή, παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την αποσυναρμολόγηση και την συναρμολόγηση ενός εναλλακτήρα, στα μέρη του οποίου πραγματοποιήθηκε έλεγχος ο οποίος κατέληξε στην αντικατάσταση των ρουλεμάν του.

Τους μαθητές στην διδακτική επίσκεψη συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Φλώρου Αποστολία, Σαλάτα Ελένη και Πούλος Χρήστος.

Ευχαριστούμε τον κ Μακρή Ευάγγελο για τη φιλοξενία.

Διδακτική Επίσκεψη της Β’ τάξης του τομέα Μηχανολογίας του 1 ΕΠΑ.Λ. ΑΛΜΥΡΟΥ σε βιοκλιματική κατοικία στην Ευξεινούπολη

Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020, οι μαθητές της Β΄ τάξης του μηχανολογικού τομέα του 1ου ΕΠΑ.Λ. ? Ε.Κ. Αλμυρού, στα πλαίσια του εργαστηριακού μαθήματος Στοιχεία Τεχνικής Θερμοδυναμικής, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ευξεινούπολη, σε πρότυπη κατοικία παθητικά  και βιοκλιματικά σχεδιασμένη, με μηδενικές απαιτήσεις σε θέρμανση και ψύξη.
Το   κτήριο διαθέτει μια θερμική αδράνεια που αψηφά τις μετεωρολογικές μεταβολές.
Συντηρεί τη θερμοκρασία του το χειμώνα αλλά και το καλοκαίρι, όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι κάτω από το μηδέν ή πολύ υψηλή αντίστοιχα.
Την ξενάγηση στο χώρο πραγματοποίησαν ο ιδιοκτήτης και κατασκευαστής Μπακόλας Χαράλαμπος

Διδακτική Επίσκεψη σε κατάστημα βοτάνων και βιολογικών προϊόντων.

Μαθητές/τριες του τμήματος Γ΄ Αισθητικής του 1ου ΕΠΑ.Λ. ΑΛΜΥΡΟΥ στις 19/02/2020 επισκέφθηκαν το κατάστημα «Ιβίσκος» στο κέντρο του Αλμυρού, στα πλαίσια του εργαστηριακού μαθήματος SPA και Λουτροθεραπεία και στην διδακτική ενότητα « βοτανοθεραπεία-αισθητικές περιποιήσεις σώματος με καταπλάσματα και κομπρέσες βοτάνων». Η υπεύθυνη του καταστήματος μας έδωσε χρήσιμες πληροφορίες για τις χρήσεις και τις θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων, τα αιθέρια έλαια και τα φυσικά καλλυντικά και σαπούνια.

Οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να δουν αποξηραμένα βότανα και να γευτούν αποξηραμένα φρούτα της ελληνικής γης. Να πάρουν πληροφορίες για super food, όπως τους σπόρους της αρώνιας, την κινόα και το ιπποφαές.. Να ενημερωθούν από την κα Χαρδαλούπα για τη χρήση στο δέρμα και τα μαλλιά καθώς και τις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτικών ελαίων, όπως βαλσαμέλαιο, λάδι αβοκάντο και χαμομηλόλαδο.

Ευχαριστούμε πολύ την υπεύθυνη του καταστήματος «Ιβίσκος» για την μαγική βόλτα που μας προσέφερε στο κόσμο των βοτάνων και των μπαχαρικών.