Αρχείο κατηγορίας Επισκέψεις – Εκδρομές

Παρουσίαση της εργασίας της μαθητικής ομάδας του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού στο 1ο Μαθητικό Περιβαλλοντικό συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη

Το 1ο ΕΠΑΛ Αλμυρού συμμετείχε στο 1ο Μαθητικό Περιβαλλοντικό συνέδριο του Εθνικού Εκπαιδευτικού Δικτύου «Κωνσταντινούπολη – Θεσσαλονίκη, μια Εκπαιδευτική Συνύπαρξη – Πολίτες της Πόλης, Έλληνες της Οικουμένης», που πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίου, στις 4-7 Απριλίου 2024 στην Κωνσταντινούπολη στο Ζωγράφειο Λύκειο.

Το σχολείο, μέσω του πολιτιστικού προγράμματος με τίτλο “Οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης – Πορεία μέσα στους αιώνες”, υπέβαλλε εργασία με τίτλο “Η Μεγάλη του Γένους Σχολή” σε μορφή βίντεοπαρουσίασης. Η εργασία των μαθητών (Δήμητρας Καραπατάκη – Χριστίνας Τσαντούρη – Γιάννη Τσιάρα – Γιώργου Τσιάρα) επιλέχθηκε για παρουσίαση στις εργασίες του Συνεδρίου, γεγονός που αποτελεί μέγιστη τιμή για το σχολείο καθώς η συμμετοχή και υποβολή εργασιών από

 σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα ήταν πάρα πολύ μεγάλη.

Το δεύτερο κομμάτι της εργασίας της ομάδας ήταν η αφίσα / μπλουζάκι που φιλοτέχνησε η μαθήτρια Μελίνα Μυλωνά.

Η μαθητική ομάδα του σχολείου επισκέφθηκε τη Μεγάλη του Γένους Σχολή (που ήταν και το αντικείμενο της εργασίας), όπου συνομίλησε με μαθητές της Σχολής, εκπαιδευτικούς καθώς και το Διευθυντή της Σχολής και παρουσιάστηκαν οι δράσεις της. Επίσης, πήγε στα Πριγκηπόνησα, Χάλκη και Πρίγκηπο. Μάλιστα στο νησί της Χάλκης επισκέφθηκε τη σπουδαία Θεολογική Σχολή της Χάλκης όπου φοίτησαν διακεκριμένοι πνευματικοί άνθρωποι της Ορθοδοξίας: θεολόγοι, ιερείς, επίσκοποι και πατριάρχες. Στη συνέχεια επισκέφθηκε σημαντικά αξιοθέατα – ορόσημα της Κωνσταντινούπολης όπως την Αγία Σοφιά, το Βυζαντινό Ιππόδρομο, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, τη Σκεπαστή Αγορά, τον Πύργο του Γαλατά και την Ιερά Μονή της Παναγίας της Μπαλουκλιώτισσας.

Ο στόχος της εκπαιδευτικής επίσκεψης, αφενός η παρουσίαση της εργασίας της ομάδας και αφετέρου η επίσκεψη σε σημαντικά μνημεία της Πόλης επιτεύχθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Το σχολείο ευχαριστεί θερμά την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού καθώς και τα φιλόπτωχα ταμεία του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ευξεινουπόλεως και του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Αλμυρού που συνεισέφεραν ώστε να γίνει εφικτή η συμμετοχή της μαθητικής ομάδας του σχολείου στο μαθητικό συνέδριο.

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗ SOVEL

 

Την Τρίτη 5 Μαρτίου 2024, μαθητές της Γ τάξης ειδικότητας Τεχνικός
Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών, επισκέφθηκαν την εταιρία SOVEL στο πλαίσιο των διδακτικών επισκέψεων για το μάθημα Μηχανουργική Τεχνολογία.
Τους μαθητές και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς υποδέχθηκε ο κος Ευάγγελος Τσάμης Τεχνικός Ασφαλείας της εταιρίας. Αρχικά παρουσίασε την εταιρία και τα προϊόντα της. Η Sovel αποτελεί θυγατρική εταιρία της Σιδενόρ Βιομηχανική Χάλυβα.
Πρόκειται για ένα βιομηχανικό συγκρότημα που βρίσκεται στον Αλμυρό Μαγνησίας και περιλαμβάνει χαλυβουργείο, ελασματουργείο, μονάδα παραγωγής πλεγμάτων, καθώς και
βοηθητικές μονάδες. Η παρουσίαση εμπλουτίστηκε με βίντεο από τμήματα της εταιρίας που για λόγους ασφαλείας οι μαθητές δεν μπορούν να δουν δια ζώσης.
Στη συνέχεια ο κος Τσάμης ενημέρωσε τους μαθητές σχετικά με τον πολύσημαντικό παράγοντα της ασφάλειας και τα μέτρα πρόληψης, τα οποία περιλαμβάνουν τους εξής άξονες: εξάλειψη κινδύνων, αντικατάσταση επικίνδυνων παραγόντων, τεχνικά
μέτρα, οργανωτικά μέτρα και τέλος χρήση ΜΑΠ (μέσα ατομικής προστασίας).
Στους μαθητές και στους συνοδούς καθηγητές μοιράστηκαν κράνη, γυαλιά προστασίας, ποδιές και παπούτσια ασφαλείας προκειμένου να μπουν στον χώρο τους εργοστασίου, στον οποίο οδηγήθηκαν με τη συνοδεία του κου Τσάμη και του κου Κων/νου Πολύζου Τεχνικού Ασφαλείας. Αφού περιηγήθηκαν και ενημερώθηκαν για τη γραμμή παραγωγής τουελασματουργείου, οδηγήθηκαν στον χώρο συντήρησης όπου γίνονται οι απαραίτητες συντηρήσεις και επισκευές. Εκεί τους επισκέπτες περίμεναν ο κος Δημήτρης
Κλαρούμενος, Εργοδηγός μηχανολογικής συντήρησης και ο κος Βασίλης Νικηφορίδης, Δ/ντης μηχανολογικής συντήρησης. Οι μαθητές περιηγήθηκαν στον χώρο και τους έγινε παρουσίαση σε λειτουργία εργαλειομηχανών CNC, είδαν διάφορους τύπους
συγκολλητικών μηχανών και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στα γραφεία της συντήρησης όπου τους παρουσιάστηκε μια συσκευή (γυαλιά και κράνος) επαυξημένης πραγματικότητας.Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τη λειτουργία μιας μεγάλης
βιομηχανίας χάλυβα και να κατανοήσουν τη σημασία της μηχανολογίας σε μια τέτοιαπαραγωγική διαδικασία. Η εμπειρία αυτή ενίσχυσε την αυτοπεποίθησή τους και τους ενθάρρυνε σχετικά με τη σταδιοδρομία τους στον τομέα της μηχανολογίας. Η της
παρατήρηση κράνους επαυξημένης πραγματικότητας προσέθεσε ένα επιπλέον επίπεδο ενδιαφέροντος και μάθησης στη διδακτική επίσκεψη. Με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας, οι μαθητές μπορούσαν να δουν εικονικά μοντέλα μηχανημάτων,
διαδικασιών και προϊόντων μέσα στο περιβάλλον της βιομηχανίας και να αλληλεπιδράσουν με την τεχνολογία που χρησιμοποιείται στην βιομηχανία χάλυβα, ενισχύοντας την κατανόησή τους για τα μηχανήματα και τις διαδικασίες παραγωγής.
Επιπλέον, η αλληλεπίδραση με την επαυξημένη πραγματικότητα ενθάρρυνε την περαιτέρω έρευνα και το ενδιαφέρον των μαθητών για τις σύγχρονες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στον τομέα της μηχανολογίας και της βιομηχανίας χάλυβα.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι διδάσκοντες εκπαιδευτικοί Ζωή Χατζηχαραλάμπους ΠΕ82 Μηχανολόγος, Κων/νος Χατζηπλής ΠΕ82 Μηχανολόγος και ο Δ/ντης του σχολείου
Γεώργιος Καπράνας.
Ευχαριστούμε τη διοίκηση και το προσωπικό της εταιρίας για τη φιλοξενία τους και την προθυμία τους να μεταδώσουν τις γνώσεις τους στους μαθητές με βιωματικό τρόπο.

Δράση: “Επαγγελματικές προοπτικές των αποφοίτων ΕΠΑΛ στην βιομηχανία»

 

Το σχολικό έτος 2023-2024, μαθητές του τομέα Μηχανολογίας του σχολείου μας συμμετέχουν στο εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας εκπαιδευτικό πρόγραμμα “The Tipping Point” (TTP).

Σκοπός του προγράμματος είναι οι μαθητές να ενημερωθούν για σπουδές και επαγγέλματα του ενδιαφέροντός τους, ώστε να λάβουν πιο συνειδητά αποφάσεις για τα ακαδημαϊκά και επαγγελματικά τους βήματα. Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη χρήση της ασφαλούς και δομημένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας “100mentors”.

Η δράση “Επαγγελματικές προοπτικές των αποφοίτων ΕΠΑΛ στην βιομηχανία" αφορά την ενημέρωση μαθητών και μαθητριών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) σχετικά με τις επαγγελματικές προοπτικές στους ταχύτατα αναπτυσσόμενους τομείς της σύγχρονης ελληνικής βιομηχανίας, τις δυνατότητες απασχόλησης κι εξέλιξης των νέων στον τόπο τους, καθώς και την προετοιμασία τους για την είσοδό τους στην αγορά εργασίας, μέσα από τα παραδείγματα των εργαζομένων των εταιρειών της Viohalco, οι οποίοι/ες αναλαμβάνουν το ρόλο του μέντορα.

Η δράση αποτελείται από 3 βασικούς άξονες:

● Masterclass για μαθητές/τριες: Μαθαίνοντας τη δεξιότητα του να θέτουμε στοχευμένες ερωτήσεις.

● Γνωριμία με επαγγέλματα και τομείς της σύγχρονης ελληνικής βιομηχανίας

● Προετοιμασία για την αγορά εργασίας: Βιογραφικό σημείωμα και Επαγγελματική συνέντευξη.

Οι μαθητές του τομέα Μηχανολογίας ολοκλήρωσαν τους δύο πρώτους θεματικούς άξονες με επιτυχία. Οι ζωντανές συνεδρίες έγιναν με θέματα:

Εφαρμογή νέων τεχνολογιών και Χειριστής παραγωγής στη χαλυβουργία, τα οποία οι μαθητές παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον θέτοντας ερωτήματα στους μέντορες που είχαν στη διάθεσή τους.

Έχουν γίνει και οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να προετοιμαστεί και να πραγματοποιηθεί και ο τρίτος θεματικός άξονας.

Οι καθηγητές: Ζωή Χατζηχαραλάμπους ΠΕ82 Μηχανολόγος, Αθανάσιος Μαγκλάρας ΠΕ82

Μηχανολόγος, Παναγιώτης Σακομήτρος ΠΕ82 Οχημάτων κ Κων/νος Χατζηπλής ΠΕ82 Μηχανολόγος

Διδακτική επίσκεψη 

Την Τρίτη 06/02/2024 πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη της Β τάξης κομμωτικής του 1ου ΕΠΑΛ -1ου Ε.Κ Αλμυρού Μαγνησίας , στο κουρείο LARI BARBER SHOP στον Αλμυρό, στα πλαίσια του μαθήματος ‘Εργαστήριο κομμωτικής Ι’ και στην ενότητα οργάνωση του χώρου ενός κομμωτηρίου – ανδρικό κούρεμα. Την επίσκεψη εισηγήθηκε η εκπαιδευτικός ΜΠΑΣΙΟΥΡΗ ΜΑΡIΑ ΤΕ01.19. 

Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Χρήστο Λαρίση για την φιλοξενία και τις χρήσιμες πληροφορίες που μοιράστηκε με τους μαθητές. 

Εκπαιδευτική/πολιτιστική επίσκεψη:

Το τμήμα Γ΄ τάξης Αισθητικής Τέχνης του 1ου ΕΠΑ.Λ /1ου Ε.Κ Αλμυρού επισκέφθηκε τον Αρχαιολογικό Χώρο της Νέας Αγχιάλου στο πλαίσιο περιβαλλοντικού προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων, που υλοποιείται την σχολική χρονιά 2023-2024.

Οι μαθήτριες ξεναγήθηκαν στον Αρχαιολογικό χώρο, ενημερώθηκαν για την χρονική περίοδο που άκμασε η αρχαία πόλη Πύρασος και για το συγκρότημα παλαιοχριστιανικών ναών και λουτρών που έφεραν στο φως οι ανασκαφές στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου.

Δελτίο Τύπου για τη τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού στο Ναύπλιο

Το 1ο ΕΠΑΛ Αλμυρού και συγκεκριμένα η Α’ και Β’ τάξη πραγματοποίησε τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ναύπλιο με τίτλο «Ιστορικοί και πολιτιστικοί περίπατοι» από τις 15 έως τις 17 Μαρτίου 2023 μετά από απόφαση του συλλόγου διδασκόντων.
Συμμετείχαν 107 μαθητές της Α’ και Β’ τάξης του σχολείου με αρχηγό της εκδρομής την κ. Φλώρου Αποστολία και συνοδούς τους κ. Καραζούπη Γ., Παπακυριαζή Λ., Σαββίδου Έ. ,Τσιαδήμα Μ., Τσούγκρα Μ., Φείδα Χ. και Χατζηπλή Κ.
Την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023 φτάνοντας στο Ναύπλιο οι μαθητές επισκέφθηκαν το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Harvard και παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την παρουσίαση της υπεύθυνης κ. Ματίνας Γκόγκα σχετικά με τις δράσεις του Κέντρου.
Την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 οι μαθητές επισκέφθηκαν την αρχαία Επίδαυρο, όπου ξεναγήθηκαν και περιηγήθηκαν στους χώρους καθώς και στο μουσείο.
Τέλος την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023 οι μαθητές επισκέφθηκαν τις Μυκήνες, όπου επίσης παρακολούθησαν ξενάγηση από πιστοποιημένους ξεναγούς στους εξωτερικούς χώρους και στο αρχαιολογικό μουσείο Μυκηνών και στη συνέχεια πήραν το δρόμο της επιστροφής προς τον Αλμυρό
Εν κατακλείδι, η εκδρομή μπορεί να χαρακτηριστεί επιτυχημένη καθώς πραγματώθηκαν οι εκπαιδευτικοί, παιδαγωγικοί και πολιτιστικοί στόχοι για τους οποίους σχεδιάστηκε.

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ «ΠΑΤΣΙΑΒΟΣ Κ. – ΜΑΤΟΣ Δ. Ο.Ε.»

Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023 οι μαθητές τής Β΄ τάξης του Τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού επισκέφθηκαν, συνοδεία καθηγητών τους, νεοαναγειρόμενη οικοδομή όπου δραστηριοποιείται στον τομέα των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, η εταιρεία «ΠΑΤΣΙΑΒΟΣ Κ. – ΜΑΤΟΣ Δ. ΟΕ»

Στόχος της διδακτικής επίσκεψης ήταν να αποκτήσουν οι μαθητές γνώσεις και μαθησιακές εμπειρίες σε θέματα σχετικά με τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και να εξοικειωθούν με το επάγγελμα του ηλεκτρολόγου.

Ο κ. Πατσιαβός ξενάγησε τους μαθητές στους χώρους της οικοδομής και τους μίλησε για το αντικείμενο της δουλειάς του, που είναι, κυρίως, η μελέτη – σχεδίαση και η κατασκευή μιας εσωτερικής ηλεκτρικής εγκατάστασης. Στη συνέχεια οι μαθητές παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την τοποθέτηση σωλήνων, κουτιών διακλάδωσης και κουτιών ρευματοδοτών – διακοπτών στις αυλακώσεις των ήδη σκαμμένων τοίχων της οικοδομής, από το συνεργείο των ηλεκτρολόγων εγκαταστατών (απόφοιτοι της ειδικότητας ¨Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων Εγκαταστάσεων και Δικτύων¨ του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αλμυρού), οι οποίοι με προθυμία απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις και απορίες τους.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών Ραυτόπουλου Στέφανου ΠΕ83 και Φλώρου Αποστολίας ΠΕ83.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές ευχαριστούμε θερμά το προσωπικό της εταιρείας για τη φιλοξενία τους καθώς και για την εμπεριστατωμένη πληροφόρηση.

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ BELITECH

Την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2022 η Β τάξη του τμήματος Πληροφορικής του 1ου ΕΠΑ.Λ Αλμυρού πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στο κατάστημα BelliTech-Technology workshop του κ. Κωνσταντίνου Λασκαρίδη, στο κέντρο του Αλμυρού. Ο κ. Λασκαρίδης μας υποδέχθηκε θερμά και μας ξενάγησε στον κόσμο της νέας τεχνολογίας των υπολογιστών και των κινητών τηλεφώνων. Μας μίλησε για τις σπουδές του και το αντικείμενο της δουλειάς του που είναι η πώληση υπολογιστών, περιφερειακών και αναλωσίμων καθώς και η επισκευή και σύνθεση μονάδων υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων. Επιπλέον, έδειξε στους μαθητές την λειτουργία συστήματος υδρόψυξης. Το τμήμα της Β τάξης Πληροφορικής συνόδευσαν οι καθηγητές Βαλαμούτης Κων/νος ΠΕ86 και Βαλκανιώτης Δημήτριος ΠΕ86.

 

Eκπαιδευτική επίσκεψη στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας

 

Μετά από απόφαση του συλλόγου διδασκόντων του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη τμημάτων της Β’ και Γ’ τάξης του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού στη Λάρισα στις 23 Νοεμβρίου 2022.

Το πρόγραμμα της εκδρομής, το οποίο είχε υποβληθεί και εγκριθεί από το σύλλογο εκπαιδευτικών, τηρήθηκε στο έπακρο με την απόλυτη συνεργασία των συμμετεχόντων.

Συμμετείχαν 86 μαθητές της δευτέρας και τρίτης τάξης του ΕΠΑΛ Αλμυρού οι οποίοι επισκέφθηκαν το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, όπου περιηγήθηκαν στη μόνιμη καθώς και στην περιοδική έκθεση του Μουσείου που αφορά «Μνήμες από αλησμόνητες Πατρίδες» και στη συνέχεια περιηγήθηκαν στα αξιοθέατα της πόλης, στο αρχαίο θέατρο της Λάρισας, στον Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλείου, στον Πηνειό ποταμό.

Εν κατακλείδι, η εκδρομή μπορεί να χαρακτηριστεί ως άκρως επιτυχημένη, αφενός γιατί πραγματώθηκαν οι εκπαιδευτικοί, παιδαγωγικοί, και ψυχαγωγικοί στόχοι για τους οποίους αρχικά σχεδιάστηκε και αφετέρου γιατί οι μαθητές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το πρόγραμμα της εκδρομής.

Διδακτική Επίσκεψη στη SOVEL Α.Ε. του ομίλου ΣΙΔΕΝΟΡ

Την Τετάρτη 4 Μαΐου 2022, τα τμήματα της Γ΄ τάξης των ειδικοτήτων: Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών του τομέα Μηχανολογίας και Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων του τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμούτου ΕΠΑΛ – ΕΚ Αλμυρού, πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στη Sovel Α.Ε.
Τους μαθητές συνόδευσαν ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ Αλμυρού Καπράνας Γεώργιος, ο Αθανάσιος Μαγκλάρας μηχανολόγος και υπεύθυνος Μαθητείας, οι εκπαιδευτικοί Χατζηχαραλάμπους Ζωή μηχανολόγος και Μιχαλούδη Αικατερίνη ηλεκτρολόγος οι οποίες διενεργούν το πρόγραμμα μαθητείας στο σχολείο καθώς και οι εκπαιδευτικοί Χατζηπλής Κων/νος μηχανολόγος, και οι ηλεκτρολόγοι εκπαιδευτικοί Ραφτόπουλος Στέφανος τομεάρχης, και Φλώρου Αποστολία.
Τους μαθητές και συνοδούς-εκπαιδευτικούς υποδέχθηκαν οι κ.κ. Ευάγγελος Τσάμης, Κωνσταντίνος Πολύζος και Χρήστος Σπυρόπουλος, στελέχη της ομάδας Υγείας και Ασφάλειας του εργοστασίου της Sovel A.Ε. Κατά την παραμονή τους στο εργοστάσιο οι μαθητές και οι συνοδοί-εκπαιδευτικοί τους είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη δομή και τη λειτουργία του εργοστασίου, καθώς και για την παραγωγική διαδικασία του. Σημειώνεται ότι η Sovel A.Ε. είναι θυγατρική του Ομίλου Σιδενόρ και λειτουργεί στον Αλμυρό Βόλου χαλυβουργείο, ελασματουργείο, μονάδα παραγωγής πλεγμάτων, τμήματα συντήρησης, καθώς και άλλους βοηθητικού τομείς.
Ιδιαίτερα σημαντικό σημείο της ενημέρωσης ήταν η έμφαση που δίνει ο Όμιλος Σιδενόρ στην καλλιέργεια και ανάπτυξη κουλτούρας πρόληψης στα θέματα υγείας και ασφάλειας. Οι ομιλητές εξήγησαν ότι η τήρηση των κανόνων, η εκπαίδευση, η συνεχής βελτίωση, η επαγρύπνηση, καθώς και η ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων αποτελούν τους κύριους παράγοντες για τη διασφάλιση της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων και των επισκεπτών του εργοστασίου.
Η παραμονή των μαθητών και συνοδών-εκπαιδευτικών ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή τους στους χώρους παραγωγής του εργοστασίου, αφού πρώτα έλαβαν και φόρεσαν τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας (παπούτσια ασφαλείας, κράνος, ωτασπίδες, γυαλιά και ποδιές) επισκέφθηκαν. Οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην πρώτη επαφή τους με βιομηχανικό χώρο και απηύθυναν πολλές ερωτήσεις στα στελέχη της εταιρίας.
Ευχαριστούμε θερμά τη τους ανθρώπους της Sovel A.E. για την ιδιαίτερα θερμή τη φιλοξενία τους.
Επίσης ευχαριστούμε τον Δήμο Αλμυρού για την παραχώρηση του λεωφορείου του, για την μετακίνηση των μαθητών και συνοδών εκπαιδευτικών.
1ο ΕΠΑΛ ΑΛΜΥΡΟΥ 1o ΕΚ ΑΛΜΥΡΟΥ
ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ ΦΛΩΡΟΥ, Μάρθα Δρόσου και 17 ακόμη
1 σχόλιο
Μου αρέσει!

Σχόλιο
Κοινοποίηση