Έναρξη διαδικασιών για την έκδοση Πιστοποιητικών Επταμελών Επιτροπών για την Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

—–

Ταχ. Δ/νση: Α. Παπανδρέου 37

Τ.Κ. – Πόλη: 15180 – Μαρούσι

Ιστοσελίδα: www.minedu.gov.gr

E-mail: press@minedu.gov.gr

Μαρούσι, 25  Νοεμβρίου 2020

                                                                           Δελτίο Τύπου

 «Έναρξη διαδικασιών για την έκδοση Πιστοποιητικών Επταμελών Επιτροπών για την Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022»

 Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την με αρ. πρωτ. Φ.152/161649/Α5/25-11-2020 Εγκύκλιο, οι υποψήφιοι με σοβαρές παθήσεις που ενδιαφέρονται για να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, καλούνται να αποστείλουν Αίτηση με τα απαραίτητα  δικαιολογητικά από την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020 σε μια από τις Επταμελείς Επιτροπές οι οποίες έχουν συγκροτηθεί σε 14 Νοσοκομεία της χώρας.

Επισημαίνουμε ότι η υποβολή των δικαιολογητικών στις ανωτέρω ημερομηνίες, ειδικά  για την τρέχουσα χρονιά, λόγω των ειδικών συνθηκών (COVID-19) θα πρέπει να γίνει ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή και απόδειξη παραλαβής ή ταχυμεταφορά (courier) σε μία μόνο από τις Επταμελείς Επιτροπές των Νοσοκομείων. Για το σκοπό αυτό οι υποψήφιοι πρέπει να συμβουλεύονται τα στοιχεία ταχυδρομικής αποστολής από τον συνημμένο στην εγκύκλιο πίνακα και εκτός από την ακριβή διεύθυνση του Νοσοκομείου που θα επιλέξουν, θα πρέπει αναφέρουν  την ένδειξη «Για την Επταμελή Επιτροπή Εξέτασης δικαιολογητικών υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις».

Για την εγκύκλιο πατήστε εδώ.

Yποβολή Αίτησης-Δήλωσης μαθητών στις πανελλαδικές εξετάσεις ΕΠΑΛ έτους 2021

 Οι υποψήφιοι μαθητές Γ΄ τάξης του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού που επιθυμούν συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση υποβάλλουν-αποστέλλουν με e-mail την Αίτηση-Δήλωση στο σχολείο μας, 

από την 25η Νοεμβρίου 2020 ως και την 30η Νοεμβρίου του 2020.  

Η Α-Δ υποβάλλεται από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο ή από νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του, εκφράζει την αυθεντική βούληση του ενδιαφερόμενου και δεν τροποποιείται. 

Η Αίτηση–Δήλωση είναι καθοριστική και δεσμευτική για όλους τους υποψήφιους, που θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις ΕΠΑΛ και η μη υποβολή της σημαίνει αποκλεισμό του υποψηφίου από τις εξετάσεις.

Η αίτηση- δήλωση και οδηγίες επισυνάπτονται στο παρόν mail και παρακαλείστε να τις διαβάσετε προσεκτικά πριν συμπληρώσετε και αποστείλετε την αίτηση στο mail του σχολείου: 
 

Από το 1ο ΕΠΑΛ Αλμυρού

Καπράνας Γεώργιος

 
 
Η εγκύκλιος εδώ
 
Οι οδηγίες συμπλήρωσης της ΑΙΤΗΣΗΣ – ΔΗΛΩΣΗΣ εδώ
 
Η Αίτηση – Δήλωση εδώ
 
Υπόδειγμα συμπλήρωσης της Αίτησης – Δήλωσης εδώ
Το Υπόδειγμα σε φωτογραφία:

Αναστολή Λειτουργίας του 1ου ΕΠΑ.Λ Αλμυρού λόγω κρουσμάτων COVID-19 από 5/11/2020 και 17/11/2020

Μετά τα τρία αλλεπάλληλα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, που είχαμε στο σχολείο μας σήμερα και λαμβάνοντας υπόψιν και το άλλο ένα χθεσινό κρούσμα σε τηλεφωνική επικοινωνία με την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας μου ανακοινώθηκε ότι το 1ο ΕΠΑ.Λ. ΑΛΜΥΡΟΥ μπαίνει σε αναστολή λειτουργίας από αύριο 5-11-2020 μέχρι και 17-11-2020.

Τα μαθήματα από την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020  θα γίνονται διαδικτυακά μέσω webex του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου (σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα που ισχύει και το βρίσκεται στην απέναντι στήλη) και θα υπάρχει ηλεκτρονικό απουσιολόγιο.

Οι στενές επαφές των κρουσμάτων δηλαδή οι εκπαιδευτικοί που δίδασκαν τουλάχιστον δύο ώρες, ένα 48ωρο πριν την εμφάνιση των συμπτωμάτων στο κρούσμα, αλλά και οι μαθητές των τμημάτων Γ3 και ΓΟΧ, όπως τους ανακοινώθηκε εχθές, θα παραμείνουν σε αυστηρή καραντίνα στο σπίτι μέχρι 13-11-2020 και αν στο διάστημα αυτό εμφανίσουν πυρετό ή άλλα συμπτώματα να απευθυνθούν σε γιατρό για να κάνουν το τεστ.
Οι στενές επαφές των κρουσμάτων δηλαδή οι εκπαιδευτικοί που δίδασκαν τουλάχιστον δύο ώρες, ένα 48ωρο πριν την εμφάνιση των συμπτωμάτων στο κρούσμα, αλλά και οι μαθητές των τμημάτων Γ1, Γ2, Γ5, ΓΦΥΤ, ΓΤΡΟΦ, ΓΝΟΣ, ΓΤΟΥΡ όπως ενημερώθηκαν σήμερα, θα παραμείνουν σε αυστηρή καραντίνα στο σπίτι, μετά από τη σημερινή οδηγία, μέχρι και 17-11-2020 και αν στο διάστημα αυτό εμφανίσουν πυρετό ή άλλα συμπτώματα να απευθυνθούν σε γιατρό για να κάνουν το τεστ.
 Οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί και μαθητές μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα λαμβάνοντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας όπως ανακοινώνονται από τα εκάστοτε υγειονομικά πρωτόκολλα.

Από τη διεύθυνση του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού

Ο Διευθυντής

Καπράνας Γεώργιος