Όλες οι δημοσιεύσεις από 1epal-almyr

Πανελλήνιες 2023

ΥΠΟΒΟΛΗ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΣΤΑ ΤΕΦΑΑ(ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ)

 

 

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ «ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ Α.Ε.» ΣΤΗ ΣΟΥΡΠΗ

 

Την Τετάρτη 3 Μαΐου 2023 οι μαθητές της Γ΄ τάξης του τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού, στο πλαίσιο του εργαστηριακού μαθήματος Αυτοματισμοί Προγραμματιζόμενης Λογικής, επισκέφθηκαν, στην περιοχή της Σούρπης, τη βιομηχανική
μονάδα ¨ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ Α.Ε.¨ η οποία δραστηριοποιείται στους τομείς άλεσης σιτηρών, συσκευασίας και εμπορίας αλεύρων.Στόχος της επίσκεψης ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές τη λειτουργία των
Προγραμματιζόμενων Λογικών Ελεγκτών (PLC) σε ένα βιομηχανικό περιβάλλον. Η ξενάγηση στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις έγινε από τον υπεύθυνο ηλεκτρολόγο μηχανικό κ. Μπόνο Ιωάννη.

Οι μαθητές παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ξενάγηση στα σχετικά με την ειδικότητά τους τμήματα. Στην αίθουσα ελέγχου και ηλεκτρικών πινάκων οι υπεύθυνοι εξήγησαν τον τρόπο ελέγχου όλων των γραμμών παραγωγής του εργοστασίου με τη χρήση
του συστήματος βιομηχανικού αυτομάτου ελέγχου scada.
Στο τμήμα μικροσυσκευασίας οι μαθητές ενημερώθηκαν για τη λειτουργία των μηχανών που συσκευάζουν με ασφάλεια όλα τα άλευρα σε πακέτα, τα οποία τελικά παλετοποιούνται με
τη χρήση σύγχρονων ρομποτικών συστημάτων.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών Ραυτόπουλου Στέφανου ΠΕ83 και Φλώρου Αποστολίας ΠΕ83.
Ευχαριστούμε το προσωπικό του εργοστασίου ¨ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ Α.Ε.¨ για τη θερμή φιλοξενία καθώς και τον Δήμο Αλμυρού για τη διάθεση του λεωφορείου με το οποίο μετακινήθηκαν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί.

Διδακτική επίσκεψη τμημάτων μηχανολογίας στην εταιρεία NOBILIS PRO A.E.

 

Την Πέμπτη 4/5/2023 πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη τμημάτων του 1ου ΕΠΑ.Λ. – ΕΚ Αλμυρού, στην εταιρεία NOBILIS PRO Α.Ε., στο Κρόκιο Αλμυρού.
Συγκεκριμένα οι μαθητές των τμημάτων της Β ́ τάξης του τομέα
Μηχανολογίας, στο πλαίσιο του Εργαστηριακού μαθήματος Τεχνολογία Μηχανολογικών Κατασκευών, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους, επισκέφθηκαν την εταιρεία. Εκεί τους υποδέχθηκαν οι κος Γεώργιος Τσιάμης και η κα Αφροδίτη Μάνου.
Αρχικά έγινε μια ενημέρωση σχετικά με την εταιρεία: Η κατασκευαστική εταιρεία Nobilis Pro Α.Ε. δραστηριοποιείται στην μελέτη, σχεδίαση και κατασκευή μεταλλικών κατασκευών, μεταλλικών κτιρίων, σύμμικτες κατασκευές και σύγχρονα σπίτια αναλαμβάνοντας έργα σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Είναι πιστοποιημένη με ΕΝ 1090 (CE και ISO 9001 2000 προσφέροντας υπηρεσίες όπως μεταλλικές και μηχανολογικές κατασκευές διαφόρων ειδών και μεταλλικών κτιρίων, κατασκευές εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών πάρκων, θαλάμους ψυγείων κλπ.
Πολύ σημαντικές ήταν οι συμβουλές που ο κος Τσιάμης έδωσε στους
μαθητές σχετικά με τη χρησιμότητα των σπουδών και της εξειδίκευσης, της γνώσης μιας ξένης γλώσσας και της εφαρμογής των νέων τεχνολογιών στον χώρο των μηχανολογικών κατασκευών. Θα πρέπει να τονιστεί σε αυτό το σημείο η καλή συνεργασία της εταιρείας με το σχολείο στο πλαίσιο της Μαθητείας, αφού συμμετέχει ως εργοδότης και στην τρέχουσα φάση αλλά και στο παρελθόν δίνοντας μάλιστα και μόνιμη εργασία σε μαθητευόμενό μας.
Στη συνέχεια έγινε ξενάγηση στους χώρους της εταιρείας, δίνοντας τη δυνατότητα στους μελλοντικούς τεχνικούς μας να δουν όλες τις φάσεις της παραγωγής από τον σχεδιασμό της, την ομαδοποίηση των επιμέρους κατασκευών, τη συναρμολόγησή τους μέχρι και τη βαφή. Πολύ σημαντικός ο ποιοτικός έλεγχος όλων των κατασκευών.
Οι μαθητές είδαν πως γίνεται η κοπή στον παντογράφο, στραντζάρισμα, συγκολλήσεις και το σχεδιαστικό πρόγραμμα που χρησιμοποιείται στην εταιρεία.
Συνοδοί καθηγητές ήταν οι Αθανάσιος Μαγκλάρας, Ζωή
Χατζηχαραλάμπους, Κων/νος Χατζηπλής και Ευαγγελία Γκουντούρα  μηχανολόγοι και ο Παναγιώτης Σακομήτρος οχημάτων.
Ευχαριστούμε τον Δήμο Αλμυρού για την παραχώρηση του μεταφορικού μέσου.

Ευχαριστούμε θερμά τον κο Γεώργιο Τσιάμη και την κα Αφροδίτη Μάνου για τον πολύτιμο χρόνο τους και το προσωπικό της εταιρείας για τη φιλοξενίας τους.

Συμμετοχή του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού στον 7ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου Δάσους Κουρί

 

Το Σάββατο 29 Μαΐου η ομάδα του σχολείου μας πήρε μέρος για πρώτη φορά οργανωμένα στον αγώνα δρόμου στο Δάσος Κουρί Αλμυρού!!
(περισσότερες πληροφορίες για τον αγώνα στην ιστοσελίδα
https://dasoskourialm.blogspot.com/2023/05/7.html )
Η ομάδα μας μάλιστα φόρεσε τα καταπληκτικά μπλουζάκια του σχολείου που σχεδίασαν οι μαθήτριες Μαρία – Θεοδώρα Αυγουλά και Θεοδώρα Νταβούρα της Γ’ τάξης του σχολείου.

Πήραν μέρος οι μαθητές

(αγώνας 5χλμ):

Πέππας Κώστας (7ος)

Γκιόκα Λέντιο (13ος)

Σαρρής Τρύφων (17ος)

Βρέττος Νικολάϊ (73ος)

Σαρρής Απόστολος (80ος )

Συμεωνίδης Στάθης (84ος )

Παπανικολόπουλος Άρης (88ος )

Και οι καθηγητές

(αγώνας 5χλμ)

Αντωνέλα Μπέλλου (103)

Παναγιώτης Σακομήτρος (107)

Σαλάτα Ελένη (109)

(αγώνας 10χλμ)

Παπακυριαζή Λίνα (56)

Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα!

Ραντεβού του χρόνου να κάνουμε μαζί τον αγώνα μας

στο καταπράσινο πανέμορφο Δάσος Κουρί!!

 

Εξεταστικά κέντρα και Ειδικά Μαθήματα

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ προς μαθητές Γ τάξης που δήλωσαν να εξεταστούν σε ειδικά μαθήματα :

Αναρτήθηκαν σήμερα στο Ιστολόγιο του σχολείου μας ( 1epalalmyrou.blogspot.com ) τρια άρθρα που αφορούν Εξεταστικά Κέντρα και Πρόγραμμα ειδικών μαθημάτων και συγκεκριμένα:
1) Αναλυτικό Πρόγραμμα Εξετάσεων ειδικών Μαθημάτων (πατήστε εδώ)
2)  Ορισμός Εξεταστικών Κέντρων Ειδικών Μαθημάτων (πλην Αγγλικών)  – πατήστε εδώ
3) Ορισμός Εξεταστικών Κέντρων Μουσικών Μαθημάτων «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» και «Μουσική Αντίληψη και Γνώση» 2023  (πατήστε εδώ)
Αλμυρός 22/4/2023
Ο Διευθυντής
Καπράνας Γεώργιος

Δελτίο Τύπου για τη τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού στο Ναύπλιο

Το 1ο ΕΠΑΛ Αλμυρού και συγκεκριμένα η Α’ και Β’ τάξη πραγματοποίησε τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ναύπλιο με τίτλο «Ιστορικοί και πολιτιστικοί περίπατοι» από τις 15 έως τις 17 Μαρτίου 2023 μετά από απόφαση του συλλόγου διδασκόντων.
Συμμετείχαν 107 μαθητές της Α’ και Β’ τάξης του σχολείου με αρχηγό της εκδρομής την κ. Φλώρου Αποστολία και συνοδούς τους κ. Καραζούπη Γ., Παπακυριαζή Λ., Σαββίδου Έ. ,Τσιαδήμα Μ., Τσούγκρα Μ., Φείδα Χ. και Χατζηπλή Κ.
Την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023 φτάνοντας στο Ναύπλιο οι μαθητές επισκέφθηκαν το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Harvard και παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την παρουσίαση της υπεύθυνης κ. Ματίνας Γκόγκα σχετικά με τις δράσεις του Κέντρου.
Την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 οι μαθητές επισκέφθηκαν την αρχαία Επίδαυρο, όπου ξεναγήθηκαν και περιηγήθηκαν στους χώρους καθώς και στο μουσείο.
Τέλος την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023 οι μαθητές επισκέφθηκαν τις Μυκήνες, όπου επίσης παρακολούθησαν ξενάγηση από πιστοποιημένους ξεναγούς στους εξωτερικούς χώρους και στο αρχαιολογικό μουσείο Μυκηνών και στη συνέχεια πήραν το δρόμο της επιστροφής προς τον Αλμυρό
Εν κατακλείδι, η εκδρομή μπορεί να χαρακτηριστεί επιτυχημένη καθώς πραγματώθηκαν οι εκπαιδευτικοί, παιδαγωγικοί και πολιτιστικοί στόχοι για τους οποίους σχεδιάστηκε.

Τεχνικές χαλάρωσης για τον έλεγχο του stress

Την Τρίτη 4/4/2023 στο αμφιθέατρο του σχολείου μας, έγινε υλοποίηση του θεματικού άξονα «Τεχνικές χαλάρωσης για τον έλεγχο του stress » του προγράμματος Αγωγής Υγείας στα σχολεία, το οποίο είναι εγκεκριμένο από τα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας και τις αρμόδιες Σχολικές Διευθύνσεις.
Η εισήγηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης της Τομεάρχη Υγείας του σχολείου μας Μαρίας Τσούγκρα και της Ευανθίας Μπέη καθηγήτρια νοσηλευτικής. και την παρακολούθησαν μαθητές της Γ΄ τάξης.
Ευχαριστούμε τους επισκέπτες υγείας Κων/νο Ουζούνη, Άλκηστη Καλτσά, Ειρήνη Κεσμετσή και Ελένη Ζαχαράκη.

«Ο Σπιούνος»

Τη Δευτέρα 4/3/23 παρουσιάστηκε στο αμφιθέατρο του σχολείου μας το μονόπρακτο του Μπρεχτ με τίτλο «Ο Σπιούνος» από το Λύκειο Κορσεών Φούρνων Ικαρίας .
Παραβρέθηκαν και παρακολούθησαν τις δύο παραστάσεις το 1ο και 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού, το Δημοτικό Σχολείο Αχιλλείου, το Γυμνάσιο Ευξεινούπολης, το ΓΕΛ Αλμυρού και φυσικά μαθητές του σχολείου μας.
Οι εκπαιδευτικοί που ταξίδεψαν από την Ικαρία ήταν οι Δημήτριος Λουλουδάκης , Χριστίνα Τιμπλαλέξη και Μενίτα Μασούρα συνοδεύοντας τους μαθητές Μαρία Παδιά ,Βασιλική Γλάρου , Καλλιόπη Χατζηστάση , Γεώργιος Κάβουρας και Κων/νος Γλάρος

Εικονική επιχείρηση G.A_ Greece” στο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη

Θερμά συγχαρητήρια στις εκπαιδευτικούς του σχολείου μας Βάσω Αναγνώστου και Ιωάννα Αλαφροπάτη και στις μαθήτριες της ειδικότητας αισθητικής τέχνης για την εξαιρετική τους παρουσία στη μαθητική εμπορική έκθεση 2023 στη Θεσσαλονίκη.

Είμαστε δυνατή ομάδα!! Οι κριτές πέρασαν και ξαναπέρασαν!!! Μπράβο στις ομάδες που βραβεύτηκαν αλλά περισσότερο αξίζουν οι ομάδες που στήριξαν την μαθητική έκθεση για να πάρουν τα βραβεία οι συγκεκριμένες ομάδες!! Είμαστε περήφανες σαν εκπαιδευτικοί για τις μαθήτριες μας! Είστε υπέροχες κορίτσια και σαν ομάδα ξεπεράσατε τον εαυτό σας!!!