Αρχείο κατηγορίας Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥΠ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ 1ο ΕΠΑΛ ΑΛΜΥΡΟΥ

1o ΕΠΑΛ ΑΛΜΥΡΟΥ 2015-16 (640x578)Αρχίζει η ενημέρωση από το ΚΕΣΥΠ Μαγνησίας και τον Διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ ΑΛΜΥΡΟΥ στους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της περιοχής μας.

entypo 1 (640x443)Την Δευτέρα 4/5/2015 στην Α΄τάξη του Γενικού Λυκείου Αλμυρού και στη Γ’ τάξητου 1ου Γυμνασίου Αλμυρού και του Γυμνασίου Ευξεινούπολης από τον κο Σταύρο Κατσούρα εκπρόσωπο του ΚΕΣΥΠ Μαγνησίας και τον κο Καπράνα Γεώργιο δ/ντη του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αλμυρού.
Την Τετάρτη 6/5/2015 στην Α΄τάξη του Γενικού Λυκείου Ν. Αγχιάλου και στη Γ’ τάξη του Γυμνασίου Ν. Αγχιάλου και του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού από την κα Αγγελική Καραμπατζάκη εκπρόσωπο τουΚΕΣΥΠ Μαγνησίας και τον κο Καπράνα Γεώργιο δ/ντη του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αλμυρού.
entypo 2 (640x432)Την Παρασκευή 8/5/2015 στην Α΄τάξη των Λυκειακών τάξεων Σούρπης και στη Γ’ τάξη του Γυμνασίου Σούρπης και του Γυμνασίου Πτελεού από την κα Αγγελική Καραμπατζάκη εκπρόσωπο του ΚΕΣΥΠ Μαγνησίας και τον κο Καπράνα Γεώργιο δ/ντη του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αλμυρού.

Εκπαιδευτική επίσκεψη του Γυμνασίου Ευξεινούπολης

Άρθρο από το Λαό του Αλμυρού

2015-03-05 02Την Πέμπτη 5/3/2015 οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Ευξεινούπολης στα πλαίσια του μαθήματος Σχολικού Επαγγελματισμού Προσανατολισμού (ΣΕΠ), επισκέφτηκαν το ΕΠΑΛ του Αλμυρού και ξεναγήθηκαν στα εργαστήρια από τον κ. Νικολόπουλο Δ. και την κ. Τοπαλίδη Μαρία και ενημερώθηκαν για τις ειδικότητες και τη λειτουργία των εργαστηρίων.

2015-03-05 01Επίσης είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον Διευθυντή του ΕΠΑΛ κ. Καπράνα Γ. για τη λειτουργία του ΕΠΑΛ, για τις ειδικότητες που μπορούν να επιλέξουν οι μαθητές που επιθυμούν να φοιτήσουν στο ΕΠΑΛ και τις δυνατότητες που έχουν για σπουδές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγήτριες Καραγιαννοπούλου Μαρία και Πετρά Ευαγγελία.

Σ.Ε.Π. Το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Συμβούλου

Στα πλαίσια του μαθήματος Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός (Σ.Ε.Π.) ? Εργασιακό Περιβάλλον- Ασφάλεια και Υγιεινή, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015 στο διαμορφωμένο χώρο της Βιβλιοθήκης του Σχολείου – 1ου ΕΠΑ.Λ. ΑΛΜΥΡΟΥ, ενημέρωση για το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Συμβούλου από τον κύριο Ξυδόπουλο Χρήστο ? Υπεύθυνο Ασφαλιστικού Γραφείου στον Αλμυρό, για τους μαθητές της Α΄ Τάξης Προσανατολισμού Διοίκησης και Οικονομίας, ύστερα από πρόσκληση του υπεύθυνου εκπαιδευτικού του μαθήματος κ. Τακούδη Ηλία.epal 1

Έγινε ενημέρωση για τα κύρια χαρακτηριστικά του Επαγγέλματος του Ασφαλιστικού Συμβούλου με κυριότερο αυτό που αφορά τη συνεχή ενημέρωση και παρακολούθηση των νέων δεδομένων που κάθε φορά παρουσιάζονται στο χώρο των Ασφαλίσεων, πέραν των γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανότητας που αφορούν τον κάθε εργαζόμενο με θέματα Ασφάλισης.

Στη συνέχεια αναφέρθηκαν οι δραστηριότητες του Ασφαλιστικού Συμβούλου που είναι ευρύτατες και περιλαμβάνουν οτιδήποτε μπορεί να απειληθεί από κίνδυνο ή να προκαλέσει ανασφάλεια και φόβο από το ενδεχόμενο απώλειάς του.