Ευχαριστήριο του σχολείου μας στην SOVEL A.E για την προσφορά της

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Ο διευθυντής, ο σύλλογος διδασκόντων και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 1ου ΕΠΑ.Λ Αλμυρού ευχαριστούν τη SOVEL Αλμυρού για την προσφορά ενός πλήρους συστήματος ηλεκτρονικού υπολογιστή τελευταίας τεχνολογίας με το Λογισμικό του και εκτυπωτή τύπου Laser, που παραδόθηκαν σήμερα Τετάρτη 23-3-2022 στον διευθυντή του σχολείου, από τον εκπρόσωπο και διευθυντή του εργοστασίου, κύριο Πυργιώτη Σόλωνα.

Ο Διευθυντής

Καπράνας Γεώργιος

Συνεργασία του σχολείου μας με την SOVEL A.E.

Προωθώντας την εξωστρέφεια του σχολείου και τη σύνδεση του Επαγγελματικού Λυκείου με την αγορά εργασίας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την έναρξη της συνεργασίας μας με  εργοστάσιο της Sovel, αναφορικά με την προσφορά θέσεων μαθητείας στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος. Την Πέμπτη 3-3-2022, ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού Καπράνας Γεώργιος και ο υπεύθυνος μαθητείας Μαγκλάρας Αθανάσιος, συναντήθηκαν με τον διευθυντή του εργοστασίου της SOVEL, κο Πυργιώτη Σόλωνα. Πέρα από το αίτημά μας για την προσφορά  υπολογιστή, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας και σχετικού mail, έγινε ενημέρωση για το πρόγραμμα μαθητείας και τις νέες αλλαγές, ώστε να είναι πλέον εφικτή η πρόσληψη μαθητευομένων από το εργοστάσιο.

 Στη σημερινή  δεύτερη συνάντηση κλιμακίου του σχολείου αποτελούμενο από τους: Καπράνα Γεώργιο-Διευθυντή, Μαγκλάρα Αθανάσιο- Υπεύθυνο μαθητείας, Ραφτόπουλο Στέφανο-Τομεάρχη Ηλεκτρολόγων και Σακομήτρο Παναγιώτη- εκπαιδευτικό ειδικότητας οχημάτων, με τον διευθυντή της Sovel κο Πυργιώτη Σόλωνα και την υπεύθυνη του τμήματος Προσωπικού του εργοστασίου κυρία Α. Κουβάτα  έγινε ενημέρωση για το νέο πλαίσιο προσλήψεων, το πρόγραμμα σπουδών μαθητείας, τα προγράμματα σπουδών της Γ ΄τάξης  των ειδικοτήτων των τομέων Μηχανολογίας και Ηλεκτρολογίας καθώς και για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των τομέων αυτών από το ΕΠΑΛ και το επίπεδο του πτυχίου τους, σε συνδυασμό με το τέταρτο έτος σπουδών «μαθητείας» και την επιτυχή πιστοποίηση των μαθητευόμενων μετά από τις σχετικές εξετάσεις.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε, αφενός στη δημιουργία θέσεων μαθητείας από το συγκεκριμένο εργοστάσιο για τις ειδικότητες μαθητείας των ηλεκτρολόγων και των μηχανολόγων και αφετέρου, για μια συνεργασία σε βάθος χρόνου, ώστε σε κάθε νέα φάση της μαθητείας να υπάρχουν από την επιχείρηση προτεινόμενες θέσεις εργασίας, που θα καλύπτονται από ενδιαφερόμενους που θα συμμετέχουν κάθε φορά στο πρόγραμμα. Απώτερος σκοπός όλων αυτών, ειδικά μετά την προβλεπόμενη επέκταση του εργοστασίου όπως ενημερωθήκαμε σχετικά,  είναι η στελέχωση του εργοστασίου με αποφοίτους των ανωτέρω ειδικοτήτων οι οποίοι, αφού έχουν εκπαιδευτεί κατάλληλα στους εννέα μήνες παρουσίας τους σε συγκεκριμένες θέσεις  στη συνέχεια να προσλαμβάνονται με σύμβαση αορίστου χρόνου.

Στη συνέχεια έγινε δρομολόγηση επισκέψεων μαθητών της Γ΄ τάξης, ανά ειδικότητα, στους χώρους εργασίας του εργοστασίου ώστε να ενημερωθούν από τον υπεύθυνο τεχνικό ασφαλείας και τους υπεύθυνους των αντίστοιχων ειδικοτήτων, για τις προοπτικές που ανοίγονται αναφορικά με την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Τέλος υπήρξε θετική ανταπόκριση στην πρόσκληση του σχολείου για να έρθει η κεντρική μονάδα του H.P (human resources) του εργοστασίου των Αθηνών ώστε να ενημερωθούν οι φοιτούντες στη μαθητεία για την ορθή σύνταξη βιογραφικού και διενεργειών συνέντευξης εργασίας, που θα γίνουν και βιωματικά.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση, επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο ότι υπάρχουν ευαισθητοποιημένοι επιχειρηματίες οι οποίοι βοηθούν με οποιονδήποτε τρόπο τους δοθεί η ευκαιρία το σχολείο και τα παιδιά μας, στέκεται αρωγός στην προσπάθεια να ανταποκριθούμε επάξια στο έργο που εκτελούμε με στόχο την απρόσκοπτη παροχή γνώσεων και πληρέστερη επαγγελματική κατάρτιση των μαθητών μας.

                                                                                                      Ο Διευθυντής

                                                                                                   Καπράνας Γεώργιος

Διδακτική επίσκεψη από το τμήμα Β΄ Aισθητικής Τέχνης στο κέντρο Αισθητικής face and body.

Η κα Νεκταρία Κοτζαπαναγιώτη με μεγάλη χαρά ξενάγησε στο χώρο της τις μαθήτριες, τις ενημέρωσε για τα μηχανήματα αισθητικής προσώπου και σώματος που διαθέτει και τις θεραπείες που εφαρμόζονται στο κέντρο Αισθητικής, που λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια στην πόλη του Αλμυρού.

Με έναυσμα την προσωπική της επιλογή ως μαθήτρια και στην συνέχεια την επαγγελματική της διαδρομή στο χώρο της Αισθητικής τέχνης, τόνισε την σημασία απόκτησης γνώσεων και δεξιοτήτων για μια ικανοποιητική επαγγελματική πορεία.

Ευχαριστούμε θερμά την κα Κοτζαπαναγιώτη για το χρόνο που μας διέθεσε και την επίδειξη σε μοντέλο της μεθόδου ριζικής αποτρίχωσης προσώπου.

Οι εκπαιδευτικοί Αναγνώστου Βάσω, Αλαφροπάτη Ιωάννα