Συμμετοχή του τμήματος Πληροφορικής του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού στο 9ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας 2019 στο Βόλο.

Το τμήμα Πηροφορικής του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού συμμετείχε με επιτυχία στο 9ο Mαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019.

Οι μαθητές της Β και Γ τάξης Πληροφορικής δημιούργησαν δυο παιχνίδια γνώσεων με ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών για κινητά τηλέφωνα τύπου Android. Το περιβάλλον που χρησιμοποίησαν για να προγραμματίσουν τις εργασίες τους είναι το MIT App Inventor στα πλαίσια των μαθημάτων προγραμματισμού που διδάσκονται στις ώρες των εργαστηρίων.

 

Το ένα παιχνίδι αφορά τα Σήματα Ασφάλειας στον χώρο εργασίας που αποσκοπεί στην ευκολότερη εκμάθηση των σημάτων που όλοι οι μαθητές θα συναντήσουν στην επαγγελματική τους πορεία και το άλλο στην εύρεση των ονομάτων γνωστών τραγουδιστών με βάση την φωτογραφία τους.

Η ομάδα των μαθητών αποτελούνταν από τους μαθητές, Μπέλλου Άννα-Ραφαέλα, Νικολοπούλου Μαρία Τιλιγαδάς Δημήτριος και Κιόσε Βαλέριος καθώς και τους καθηγητές πληροφορικής του σχολείου Φείδα Χαρίκλεια, Παπακυριαζή Λίνα και Βαλαμούτη Κωνσταντίνο.