Εγκαινιάστηκε το νέο εξοπλισμένο εργαστήριο πληροφορικής του 1o ΕΠΑ.Λ. ΑΛΜΥΡΟΥ

Το πρωί της Τετάρτης 10 Απριλίου 2019, εγκαινιάστηκε το νέο εργαστήριο Πληροφορικής του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού.

Μετά από αίτημα της σχολικής κοινότητας προς τον Δήμο Αλμυρού, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την δωρεά 10 Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, ενός εκτυπωτή 3D και ενός βιντεοπροβολέα.

Καθηγητές, γονείς, μαθητές και εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής και της Β/θμιας εκπαίδευσης, παρευρέθηκαν στο 1ο ΕΠΑΛ Αλμυρού, όπου ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Γιαννιός και ο πρωτοπρεσβύτερος π. Ευστάθιος Βαρβαρέλης εγκαινίασαν την εργαστηριακή αίθουσα. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Διευθυντής του σχολείου κ. Γιώργος Καπράνας, η εντεταλμένη σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα Παιδείας κα Μαρία Σταυραντώνη, ο συντονιστής του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού κ. Αλέξανδρος Καπανιάρης και εκπρόσωπος της Β/βάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Ο διευθυντής του σχολείου κ. Γιώργος Καπράνας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο νέος εξοπλισμός του εργαστηρίου, μας βοηθά ώστε να εφαρμόζουμε την εγκαθιδρυμένη διδασκαλία. Μέσω του εργαστηρίου οι μαθητές έρχονται αντιμέτωποι με την επίλυση προβλημάτων, σε πραγματικό περιβάλλον. Με αυτό τον τρόπο γίνονται λύτες και καταφέρνουν να αντεπεξέρχονται στις ανάγκες της καθημερινότητας, ενώ προετοιμάζονται να ανταπεξέλθουν και στις αυριανές επαγγελματικές ανάγκες.