Επίσκεψη μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ ΑΛΜΥΡΟΥ στην κτηνοτροφική μονάδα του κ. Τσαγκάρη

Την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018 η Β΄ Τάξη του τομέα Γεωπονίας του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αλμυρού πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στην κτηνοτροφική μονάδα του κ. Τσαγκάρη στον Πλάτανο. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, στα πλαίσια του μαθήματος της Ζωικής Παραγωγής, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την οργάνωση και τη λειτουργία μιας σύγχρονης προβατοτροφικής μονάδας.

Επισκεφθήκαμε τους στάβλους των νεογέννητων και των αναπτυσσόμενων αρνιών, των προβατινών παραγωγής και των κριαριών και ενημερωθήκαμε για τη διατροφή και τη διατήρηση των ζώων καθώς και για τον χρησιμοποιούμενο τεχνολογικό εξοπλισμό. Επίσης επισκεφθήκαμε το παρασκευαστήριο των ζωοτροφών καθώς και τα αμελκτήρια και μάθαμε για τον τρόπο λειτουργίας τους. Τέλος αναφερθήκαμε και στο τυροκομείο που διαθέτει η μονάδα, για τα προϊόντα που παράγει και για τη διάθεσή τους  σε αγορές του εξωτερικού.

Ευχαριστούμε τους ιδιοκτήτες της μονάδας, αδελφούς Τσαγκάρη, για τη φιλοξενία και ιδιαίτερα τον διευθυντή της μονάδας κ. Βασιλάκη για την ξενάγηση και την προθυμία του να συζητήσει με τους μαθητές και να τους παράσχει όλες τις πληροφορίες αλλά και να λύσει τις απορίες τους. Επίσης ευχαριστούμε και το Δήμο Αλμυρού για την παραχώρηση του λεωφορείου για τη μετακίνησή μας.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί του τομέα Γεωπονίας Βαρδακά Μαρίνα και Νικολόπουλος Κωνσταντίνος.