Διδακτική επίσκεψη του τμήματος Πληροφορικής στην επιχείρηση 3ddesign workshop στο Βόλο

Την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018 οι μαθητές της ειδικότητας πληροφορικής Β’ και Γ’ τάξης του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού στα πλαίσια διδακτικής επίσκεψης του Ε.Κ. Αλμυρού επισκέφθηκαν την επιχείρηση 3d design workshop στο Βόλο.

Στόχος της επίσκεψης ήταν η γνωριμία των μαθητών με την τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης. Η επιχείρηση 3d design workshop παρέχει τριδιάστατες εκτυπώσεις με εφαρμογές σε εξειδικευμένες χρήσεις (μηχανικά μέρη, εξαρτήματα, ανταλλακτικά), αλλά και σε τομείς όπως η βιομηχανία, η κατασκευή κοσμήματος, ο μοντελισμός και τα gadget, οι λύσεις για το σπίτι (home decor, μινιατούρες, φιγούρες κ.α.) και την εργασία (μακέτες, καλούπια, κάθε είδους διαφημιστικά, μπομπονιέρες, μπρελόκ, stencils, θήκες για αναπτήρες, θήκες για usb, εποχιακά κ.α.)

Στα πλαίσια της διδακτικής επίσκεψης οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού ήρθαν σε επαφή με τον κόσμο της τριδιάστασης εκτύπωσης (3d printing), της τριδιάστατης σάρωσης (3d scanning), του τριδιάστατου σχεδιασμού (3d design) καθώς και με τις τελευταίες εκδόσεις των λογισμικών 3d σχεδίασης και σάρωσης. Επίσης, γνώρισαν και πειραματίστηκαν οι ίδιοι με την τεχνολογία 3d pen.

Η διδακτική επίσκεψη του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού ? ΕΚ Αλμυρού άφησε ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις στους μαθητές, καθώς τους έφερε 

 

σε επαφή με τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας αιχμής της τριδιάστατης εκτύπωσης και τους κέντρισε το ενδιαφέρον για εξερεύνηση νέων δυνατοτήτων και προοπτικών στον τομέα της πληροφορικής.

Οι μαθητές και καθηγητές του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού με την κ. Τατιάνα Ρίζου και την κ. Βαλάντω Μιχαηλίδου από το κατάστημα 3d design workshop