Εορτασμός της επετείου της 25ης Μαρτίου

Με λαμπρότητα και συγκίνηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23/3/2018 στο αμφιθέατρο τουσχολείου μας η εορτή της 25ης Μαρτίου 1821, που είναι αφιερωμένη σε δύο παλιγγενεσίες. Στην παλιγγενεσία του ανθρωπίνου γένους με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και στην παλιγγενεσία τουΓένους των Ελλήνων με την Επανάσταση του 1821.
Η εορτή ξεκίνησε με την ανάγνωση του μηνύματος του υπουργού Παιδείας κου Κωνσταντίνου Γαβρόγλου από το διευθυντή του σχολείου μας κο Καπράνα Γεώργιο, ο οποίος στη συνέχεια μίλησε στο ακροατήριο (μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες) για τη διπλή γιορτή.
Στη συνέχεια ξεκίνησε η κυρίως εκδήλωση. Το πρόγραμμα της εορτής ήταν:
Ήταν μία εκδήλωση που περιλάμβανε τα πάντα. Πρώτα απ’ όλα ήταν ένα μάθημα Ιστορίας για όλους μας, ένα μάθημα μουσικής με παραδοσιακά και νεώτερα τραγούδια τραγουδισμένα περίφημα από τη μαθήτρια Ζάχου Μαρίνα και τη χορωδία μας, αλλά και εκκλησιαστικούς ύμνους και συγκεκριμένα το κοντάκιο του Ευαγγελισμού «Τη Υπερμάχω».
Το επόμενο μάθημα ήταν αυτό των παραδοσιακών χορών. Οι μαθητές μας χόρεψαν υπέροχα ντυμένοι με παραδοσιακές στολές.
Αλλά χόρεψαν και νεώτερα τραγούδια με στίχους σχετικούς με το 1821.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό μας Ύμνο.
Γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές μείναμε ενθουσιασμένοι από την ποιότητα του θεάματος και θα μπορούσαμε να πούμε ότι παρακολουθήσαμε μια από τις δύο-τρεις καλύτερες γιορτές των 17 τελευταίων χρόνων, από τις αφιερωμένες στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821, ίσως και την καλύτερη.
Την εορτή επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί Γλυκού Άννα ΠΕ18.33 Βρεφονηπιοκόμος και Αμπραζογούλα Κωνσταντίνα ΤΕ01.07 Ηλεκτρονικός.
Συγχαρητήρια σ’ όλους τους εμπλεκόμενους, για αυτή την από όλες τις απόψεις άρτια εκδήλωση.