Διδακτική Επίσκεψη στο ΤΕΙ Λάρισας

Την Πέμπτη 15 Μαρτίου  2018 μαθητές της Β΄ τάξης του Μηχανολογικού Τομέα του ΕΠΑΛ Αλμυρού, επισκέφτηκαν τα ΤΕΙ Θεσσαλίας στη Λάρισα στο πλαίσιο των διδακτικών επισκέψεων και της συνεργασίας του σχολείου μας με τα ΤΕΙ.

 Οι μαθητές του Μηχανολογικού Τομέα φιλοξενήθηκαν αρχικά σταεργαστήρια Αντοχής των Υλικώνόπου τους υποδέχθηκε ο κος Ζαούτσος Στέφανος.

Ο κος Ζαούτσος ξενάγησε τους μαθητές και τους εξήγησε τη λειτουργία των συσκευών που υπάρχουν στα εργαστήρια.

Παρουσιάστηκαν οι συσκευές δυναμικής φόρτισης, θερμιδομετρίας, δυναμικής μηχανικής ανάλυσης, κρούσης, τον θερμικό φούρνο κ.α.

Στη συνέχεια οι μαθητές του ΕΠΑΛ Αλμυρού επισκέφθηκαν  το εργαστήριο Εργαλειομηχανών και Μηχανουργικής Τεχνολογίας (LMT&MT). Τους υποδέχθηκε ο κύριος Μπλιος Κωνσταντίνος.

Το εργαστήριο Εργαλειομηχανών και Μηχανουργικής Τεχνολογίας (LMT&MT) ανήκει στον κατασκευαστικό Τομέα του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ) του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Το επόμενο εργαστήριο ήταν αυτό της Τεχνολογίας των Μετρήσεων όπου ο κος Μπλιος εξήγησε και έκανε και επίδειξη σκληρομέτρησης διαφόρων δοκιμίων με τις μεθόδους κατά Rockwell, Vickers καιBrinell.Τέλος μαθητές  και συνοδοί καθηγητές επισκέφθηκαν το εργαστήριο Ήπιων Μορφών Ενέργειας στο οποίο τους ξενάγησε και εξήγησε τη λειτουργία του αλλά και τις μελέτες που γίνονται εκεί ο καθηγητής Χαραλάμπους Ονούφριος.Τους μαθητές  συνόδεψαν οι μηχανολόγοι εκπαιδευτικοί του ΕΠΑΛ Αλμυρού Μαγκλάρας Θανάσης, Πισιώτη Αγγελική και Χατζηχαραλάμπους Ζωή.

 

Ευχαριστούμε τη διοίκηση του ιδρύματος και τους καθηγητές για τη φιλοξενία τους.

Στη συνέχεια σαν τομέας Οικονομίας ? Διοίκησης  επισκεφθήκαμε το εργαστήριο του τουριστικού τομέα του τμήματος Διοίκησης  Επιχειρήσεων και με την βοήθεια του κ. Αμοιράδη Χρήστου    μας δόθηκε η ευκαιρία να δούμε πως δουλεύει  η αίθουσα  εστιατορίου  ενός σύγχρονου  ξενοδοχείου.

Καθίσαμε σαν πελάτες στις καρέκλες, διαβάσαμε το μενού  που υπήρχε στους πίνακες, χαζέψαμε την σύγχρονη κουζίνα,  τα μηχανήματα και τα εργαλεία, περάσαμε  μια βόλτα από το εργαστήρι ?μπαρ και μιλήσαμε αρκετή ώρα για την προοπτικές του τουρισμού και της συγκεκριμένης σχολής ειδικότερα.

Η πορεία μας συνεχίστηκε στο τμήμα Λογιστικής  που με την βοήθεια του κ. Κουλουκτσή Ιωάννη περιηγηθήκαμε σε μια αίθουσα εργαστηρίου λαμβάνοντας μια γενική εικόνα του χώρου εργασίας των φοιτητών. Αναφερθήκαμε αναλυτικά  στα προγράμματα σπουδών που υπάρχουν στο συγκεκριμένο ίδρυμα, εξετάσαμε τις προϋποθέσεις και τις διαδικασίες που απαιτούνται  για την ομαλή φοίτηση καθώς και τις προοπτικές που ανοίγονται στο συγκεκριμένο επαγγελματικό χώρο.

Τέλος στην προσπάθεια μας να νιώσουν οι μαθητές πραγματικοί φοιτητές και εμείς οι καθηγητές να αναπολήσουμε τα φοιτητικά μας χρόνια καθίσαμε στο ?CAFFE-TEI?, ρίχνοντας κλεφτές ματιές  σε τραπέζια με ανοιγμένα βιβλία και καφέδες, σε τραπέζια με σημειώσεις και υπολογιστές και σε τραπέζια με στρωμένο  τάβλι.

Με ένα χαμόγελο στα χείλη και νιώθοντας την θερμή φιλοξενία που μας χάρισαν οι άνθρωποι του ΑΤΕΙ Λάρισας, ανοίξαμε καινούργιους ορίζοντες, θέσαμε νέους στόχους, ενισχύσαμε  την θέληση των μαθητών  της B΄ τάξης να κατακτήσουν τον στόχο που οι ίδιοι έχουν θέσει για τον εαυτό τους και υποσχεθήκαμε  να επιστρέψουμε  για να μάθουμε καινούργια πράγματα.

Κλείνοντας θα θέλαμε να  ευχαριστήσουμε θερμά   όλους τους υπευθύνους  στο ΑΤΕΙ  Θεσσαλίας που είχαν την καλοσύνη και την ευχαρίστηση να μας υποδεχθούν και έστω προσωρινά να μας εντάξουν στην μεγάλη τους οικογένεια.

Τους μαθητές συνόδευσε ο εκπαιδευτικός κος Τακούδης Ηλίας Στελεχών Διοίκησης.