Επίσκεψη Μητροπολίτη Δημητριάδος

Κοντά στους μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αλμυρού βρέθηκε στις 18 Απριλίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Καταρχάς ο Σεβασμιώτατος κ. Ιγνάτιος τέλεσε τον αγιασμό του νέου εργαστηρίου Αυτοματισμού, η οποία αποτελεί δωρεά του ομίλου Λούλη.

2016-04-18 Ιγνάτιος01Ακολούθως ξεναγήθηκε στον εξοπλισμό και τη λειτουργία του εργαστηρίου από το Διευθυντή του 1ου Ε.Κ. Αλμυρού κο Νικολόπουλο Δημήτριο και τον τομεάρχη Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού κο Πριάγγελο Χρήστο.

 Εν συνεχεία, στην αίθουσα εκδηλώσεων ο Ποιμενάρχης μας απηύθυνε λόγια πατρικής οικοδομής προς τους μαθητές, ενόψει της εορτής του Πάσχα. Μεταξύ άλλων τόνισε πως «η θυσία του Θεανθρώπου δεν μπορεί να ψηλαφιστεί μονάχα με τη λογική, μα μήτε με το συναίσθημα. Απ’ όλη την πλάση, μόνο ο άνθρωπος είναι σε θέση να βιώσει τούτο το μοναδικό γεγονός».

2016-04-18 Ιγνάτιος02Επαίνεσε την πρόοδο των μαθητών του ΕΠΑΛ, τονίζοντας πως η φοίτηση στο εν λόγω σχολείο αποτελεί εφόδιο ζωής, ενώ δεν παρέλειψε να συμβουλεύσει τους εφήβους να διατηρήσουν την αγνότητα και φρεσκάδα της ηλικίας τους, όπως και το δυναμικό του χαρακτήρα τους.

Συγχάρηκε τους καθηγητές και τους μαθητές για τις δραστηριότητες που αναπτύσσουν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους και οι οποίες το κατατάσσουν στις πλέον δραστήριες και καινοτόμες σχολικές μονάδες της περιφέρειας.

Εξήρε την αγαστή συνεργασία τοπικής Εκκλησίας και σχολικής κοινότητας και ευχήθηκε στους μαθητές καλή πρόοδο και δύναμη στις επερχόμενες εξετάσεις.