Εορτασμός της επετείου της 25ης Μαρτίου

Με λαμπρότητα και συγκίνηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22/3/2019 στο αμφιθέατρο του σχολείου μας η εορτή της 25ης Μαρτίου 1821, που είναι αφιερωμένη σε δύο παλιγγενεσίες. Στην παλιγγενεσία του ανθρωπίνου γένους με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και στην παλιγγενεσία του Γένους των Ελλήνων με την Επανάσταση του 1821.

Η εορτή ξεκίνησε με την ανάγνωση του μηνύματος του υπουργού Παιδείας κου Κωνσταντίνου Γαβρόγλου από το διευθυντή του σχολείου μας κο Καπράνα Γεώργιο, ο οποίος στη συνέχεια μίλησε στο ακροατήριο (μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες) για τη διπλή γιορτή.

Στη συνέχεια ξεκίνησε η κυρίως εκδήλωση. Η εορτή, όπως αναφέρεται και στην πρόσκληση, ήταν ένα μνημόσυνο για όλους εκείνους τους γνωστούς και άγνωστους, που «φιλογενεία κινηθέντες» ελευθέρωσαν το Γένος των Ελλήνων από την ΘθωμανοΤουρκική σκλαβιά.

Το πρόγραμμα της εορτής ήταν:

Ήταν μία εκδήλωση που περιλάμβανε τα πάντα. Πρώτα απ’ όλα ήταν ένα μάθημα Ιστορίας για όλους μας, ένα μάθημα μουσικής με το απόσπασμα από τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους -Άκρα του τάφου σιωπή..» του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού τραγουδισμένο περίφημα από τη μαθήτρια Ζάχου Μαρίνα, αλλά και εκλησιαστικούς ύμνους και συγκεκριμένα το κοντάκιο του Ευαγγελισμού «Τη Υπερμάχω».
Το επόμενο μάθημα ήταν αυτό των παραδοσιακών χορών. Οι μαθήτριές μας χόρεψαν υπέροχα έναν νησιώτικο «μπάλο» και αποχώρησαν με ένα «μπεράτι Θεσσαλίας».
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό μας Ύμνο.
Την εορτή επιμελήθηκε η εκπαιδευτικός Τσιαρδακλή Ελένη με την βοήθεια της Νίκης Μποσνάκη, την επιμέλεια του χορευτικού είχε η εκπαιδευτικός Αρχοντή Βασιλική, την αίθουσα στόλισαν οι μαθητές/τριες της Β’ Βρεφονηπιοκομίας με την καθοδήγηση τον καθηγητριών τους Τσούγκρα Μαρίας και Μάντζιου Ασπασίας και τέλος την τεχνική επιμέλεια είχε ο εκπαιδευτικός Βαρδάκης Κωνσταντίνος.