Διδακτική Επίσκεψη των μαθητών του τομέα Υγείας- Πρόνοιας – Ευεξίας του 1 ΕΠΑΛ-ΕΚ Αλμυρού στο ΚΔΑΠ ΑμεΑ «Αγωγή»

Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020 στα πλαίσια των μαθημάτων:  Εργασιακό περιβάλλον τομέα, Νοσηλευτική Ι και Δημιουργική Απασχόληση στη Προσχολική Ηλικία Ι, οι μαθητές της Β? τάξης του τομέα Υγείας – Πρόνοιας – Ευεξίας του  1ου ΕΠΑ.Λ. Αλμυρού  πραγματοποίησαν  διδακτική ? ενημερωτική επίσκεψη στους χώρους του ΚΔΑΠ συνοδεία της τομεάρχη Υγείας και Οικονομίας κ. Μαρίας Τσούγκρα, της καθηγήτριας νοσηλευτικής κ. Ευανθίας Μπέη και της καθηγήτριας Μαιευτικής κ. Δήμητρας Μπέρτσα.

Αρχικά, πραγματοποιήθηκε  παρουσίαση της Δομής και συγκεκριμένα ο σκοπός και οι στόχοι  των προγραμμάτων εκπαίδευσης, θεραπείας, ψυχαγωγίας και ένταξης που πραγματοποιούνται σε αυτή μέσα σε ένα ευχάριστο, ασφαλές και δομημένο περιβάλλον πλούσιο σε ερεθίσματα και συνδεδεμένο με την τοπική κοινωνία. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους της δομής και ενημερώθηκαν για τις δράσεις της Δομής.

Τα μέλη της διεπιστημονικής ομάδας ειδικότητες επαγγελματιών όπως κοινωνική λειτουργός, νοσηλεύτρια, φυσικοθεραπεύτρια, δασκάλα ειδικής αγωγής, νηπιαγωγός ειδικής αγωγής, γεωπόνος, γυμναστής ειδικής αγωγής, λογοθεραπευτής, ειδικό βοηθητικό προσωπικό αναφέρθηκαν στον ρόλο τους στην υποστήριξη των ατόμων με αναπηρία.

Τέλος, όλα όσα αναφέρθηκαν αποτέλεσαν ερέθισμα για να ακολουθήσει διαδικασία ερωταποκρίσεων μεταξύ των μελών της Διεπιστημονικής Ομάδας και των μαθητών.

Με την ευκαιρία της υλοποίησης της δράσης επιθυμούμε να εκφράσουμε προς τον διευθυντή κ.Ιωάννη Δεληζήση και τους διδάσκοντες της δομής, τις θερμές ευχαριστίες μας για  την ξενάγηση, την ενημέρωση, τα κεράσματα και τα όμορφα χειροποίητα δώρα τους  και προσδοκούμε να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία και στο μέλλον.