Διδακτική Επίσκεψη σε κατάστημα βοτάνων και βιολογικών προϊόντων.

Μαθητές/τριες του τμήματος Γ΄ Αισθητικής του 1ου ΕΠΑ.Λ. ΑΛΜΥΡΟΥ στις 19/02/2020 επισκέφθηκαν το κατάστημα «Ιβίσκος» στο κέντρο του Αλμυρού, στα πλαίσια του εργαστηριακού μαθήματος SPA και Λουτροθεραπεία και στην διδακτική ενότητα « βοτανοθεραπεία-αισθητικές περιποιήσεις σώματος με καταπλάσματα και κομπρέσες βοτάνων». Η υπεύθυνη του καταστήματος μας έδωσε χρήσιμες πληροφορίες για τις χρήσεις και τις θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων, τα αιθέρια έλαια και τα φυσικά καλλυντικά και σαπούνια.

Οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να δουν αποξηραμένα βότανα και να γευτούν αποξηραμένα φρούτα της ελληνικής γης. Να πάρουν πληροφορίες για super food, όπως τους σπόρους της αρώνιας, την κινόα και το ιπποφαές.. Να ενημερωθούν από την κα Χαρδαλούπα για τη χρήση στο δέρμα και τα μαλλιά καθώς και τις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτικών ελαίων, όπως βαλσαμέλαιο, λάδι αβοκάντο και χαμομηλόλαδο.

Ευχαριστούμε πολύ την υπεύθυνη του καταστήματος «Ιβίσκος» για την μαγική βόλτα που μας προσέφερε στο κόσμο των βοτάνων και των μπαχαρικών.