1o ΕΠΑ.Λ. Αλμυρού: Ενημερωτική εκδήλωση στο πλαίσιο της Μαθητείας

Στο 1o ΕΠΑ.Λ. Αλμυρού την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση για τους μαθητευόμενους της Γ΄ φάσης μαθητείας σχ. Έτους 2018-19.
Η εκδήλωση είχε θέμα «Προετοιμασία για τη συνέντευξη ? Σύνταξη σωστού βιογραφικού».
Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο κύριος Τέας Ιωάννης διευθυντής του ΙΚΤΕΟ Κορδίστας στις Μικροθήβες. Συμμετείχαν οι μαθητευόμενοι όλων των ειδικοτήτων.
Αρχικά ο κύριος Τέας μίλησε στους μαθητευόμενους για τις δικές του εργασιακές εμπειρίες και ανέφερε παραδείγματα σωστής επαγγελματικής συμπεριφοράς όσον αφορά στην αναζήτηση εργασίας, κατά τη διάρκειά της αλλά και στην περίπτωση αποχώρησης από αυτήν.
Στη συνέχεια ο ομιλητής ανέλυσε τα κυριότερα σημεία για τη σύνταξη ενός σωστού  βιογραφικού. Ανέφερε επιγραμματικά: επικεντρωνόμαστε στα ουσιώδη και συντάσσουμε ένα συνοπτικό βιογραφικό με σαφήνεια, προσαρμόζουμε το βιογραφικό στη θέση για την οποία κάνουμε αίτηση και πάντα ελέγχουμε το βιογραφικό μας πριν το παρουσιάσουμε.
Το επόμενο θέμα που παρουσιάστηκε ήταν αυτό της συνέντευξης. Εκεί ο κύριος Τέας αναφέρθηκε στην προετοιμασία για την συνέντευξη και έδωσε πρακτικές συμβουλές για  την ενδυμασία, τον χρόνο άφιξης στον εργασιακό χώρο, τον τρόπο που πρέπει να συστήνουμε τον εαυτό μας, έδωσε παραδείγματα πιθανών ερωτήσεων από τον εργοδότη και τέλος πως αποχωρούμε από τον χώρο.
Ακολούθησε βιωματική δράση με τον κύριο Τέα στον ρόλο του εργοδότη και δύο μαθητευόμενους στον ρόλο των συνεντευξιαζόμενων.
Στο τέλος ακολούθησαν ερωτήσεις από τους μαθητευόμενους και συζήτηση.
Την εκδήλωση οργάνωσε ο υπεύθυνος μαθητείας κ. Μαγκλάρας Αθανάσιος με τον διευθυντή του ΕΠΑΛ Αλμυρού κ. Καπράνα Γεώργιο με τη συμμετοχή των διδασκόντων εκπαιδευτικών της μαθητείας Βαλαμούτη Κων/νου, Γλυκού Άννας, Σακομήτρου Παναγιώτη, Σαλάτα Ελένης και Χατζηχαραλάμπους Ζωής.
Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Τέα για τον χρόνο που μας διέθεσε.