Διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή για τους μαθητές του τομέα Υγείας και Πρόνοιας

Μετά από απόφαση του συλλόγου διδασκόντων του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού, πραγματοποιήθηκε διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή του τομέα Υγείας ? Πρόνοιας ? Ευεξίας  του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού στην Αθήνα από 24 έως 25 Ιανουαρίου 2019.
Τη διοργάνωση της εκδρομής ανέλαβε το ταξιδιωτικό γραφείο Art Of Travel ύστερα από επιλογή ανάμεσα σε τέσσερις συνολικά προσφορές. Το πρόγραμμα της εκδρομής, το οποίο είχε υποβληθεί και εγκριθεί από τους γονείς και κηδεμόνες, τηρήθηκε στο έπακρο με την απόλυτη συνεργασία των συμμετεχόντων. Τόσο η διαμονή των μαθητών στο ξενοδοχείο, όσο και οι μετακινήσεις τους δεν παρουσίασαν προβλήματα και για το λόγο αυτό οι συμμετέχοντες στην εκδρομή ευχαριστούν θερμά την κ. Μίνα Τελκή από το ταξιδιωτικό γραφείο για την άψογη συνεργασία.
Συμμετείχαν 45 μαθητές, η αρχηγός της εκδρομής κ. Τσούγκρα Μαρία (Τομεάρχης Υγείας & Οικονομίας) και δύο συνοδοί εκπαιδευτικοί: η κ. Μάντζιου Ασπασία (Καθηγήτρια Βρεφονηπιοκομίας) και η κ. Παπακυριαζή Λαμπρινή (Καθηγήτρια Πληροφορικής).
Οι μαθητές ακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον τις επισκέψεις στο μουσείο ψευδαισθήσεων όπου κατά την περιήγηση διέδρασαν με τα εκθέματα.
 Στη συνέχεια περιηγήθηκαν στις περιοχές του Θησείου, τη Στοά Αττάλου, την Αρχαία Αγορά, τη Ρωμαϊκή Αγορά και το Φετιχέ Τζαμί. Το βράδυ της ίδιας ημέρας οι μαθητές παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Χτυποκάρδια στο Θρανίο».
Την επόμενη ημέρα επισκέφθηκαν την Κιβωτό του Κόσμου, όπου παρέδωσαν χρηματική επιταγή και ενημερώθηκαν για τις δράσεις της Κιβωτού. Στη συνέχεια οι μαθητές του τμήματος Βρεφονηπιοκομίας χάρισαν στα παιδιά της Κιβωτού χειροποίητα αναμνηστικά δώρα.
Στο τέλος της εκδρομής επισκέφθηκαν το Όραμα Ελπίδας, όπου ενημερώθηκαν για το έργο του και πιο συγκεκριμένα για τη διαδικασία δωρεάς μυελού των οστών.
Εν κατακλείδι, η εκδρομή μπορεί να χαρακτηριστεί ως άκρως επιτυχημένη, αφενός γιατί πραγματώθηκαν οι εκπαιδευτικοί, παιδαγωγικοί, και ψυχαγωγικοί στόχοι για τους οποίους αρχικά σχεδιάστηκε και αφετέρου γιατί οι μαθητές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το πρόγραμμα της εκδρομής.