Πενθήμερη εκπαιδευτική εκδρομή της Γ’ τάξης του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού στα Ιωάννινα

Μετά από απόφαση του Συλλόγου των διδασκόντων του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού, πραγματοποιήθηκε πενθήμερη εκπαιδευτική εκδρομή της Γ΄ τάξης στα Ιωάννινα από 11 έως 15 Δεκεμβρίου 2018.
Τη διοργάνωση της εκδρομής ανέλαβε το ταξιδιωτικό γραφείο Art Of Travel ύστερα από επιλογή ανάμεσα σε άλλες δύο προσφορές.
Το πρόγραμμα της εκδρομής, το οποίο είχε υποβληθεί και εγκριθεί από τους γονείς και κηδεμόνες, τηρήθηκε στο έπακρο με την απόλυτη συνεργασία των συμμετεχόντων. Τόσο η διαμονή των μαθητών στο ξενοδοχείο, όσο και οι μετακινήσεις τους δεν παρουσίασαν προβλήματα.
Οι μαθητές ακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον τις επισκέψεις στο νησάκι των Ιωαννίνων, στο μουσείο του Αλή Πασά. Περιηγήθηκαν στην πόλη των Ιωαννίνων, στην παλαιά πόλη και το κάστρο, στο βυζαντινό μουσείο και το μουσείο Αργυροτεχνίας.
Εντυπωσιάστηκαν από την επίσκεψη στο σπήλαιο Περάματος, καθώς και το μουσείο Ελληνικής Ιστορίας ?Παύλος Βρέλλης?.
Συμπεραίνοντας, η εκδρομή μπορεί να χαρακτηριστεί ως άκρως επιτυχημένη, καθώς πραγματώθηκαν τόσο οι εκπαιδευτικοί, παιδαγωγικοί, όσο και οι ψυχαγωγικοί σκοποί και στόχοι για τους οποίους αρχικά σχεδιάστηκε.
Τους μαθητές συνόδεψαν η αρχηγός της εκδρομής κ. Αναγνώστου Βασιλική (ΠΕ 87.03) και τρεις συνοδοί εκπαιδευτικοί: ο κ. Βαλκανιώτης Δημήτριος (ΠΕ 86), η κ. Κουρεμάδη Στεργιανή (ΠΕ 80) και η κ. Παπακυριαζή Λαμπρινή (ΠΕ 86).