Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο Τεχνολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (ΝΟΕSIS)

Την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018 οι μαθητές του τομέα Πληροφορικής, του τομέαΗλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού, του τομέα Μηχανολογίας καθώς και μαθητές της Α΄ τάξης επισκέφθηκαν το Τεχνολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης ¨NOESIS¨ .

Στόχος της επίσκεψης ήταν να έρθουν σε επαφή οι μαθητές με την τεχνολογική και βιομηχανική μας κληρονομιά καθώς και να αποκτήσουν γνώσεις και μαθησιακές εμπειρίες σε θέματα Τεχνολογίας και Θετικών Επιστημών (παρελθόν, σημερινά επιτεύγματα και μελλοντικές εξελίξεις).

Αρχικά ξεναγήθηκαν στην έκθεση της Αρχαίας Ελληνικής Επιστήμης και Τεχνολογίας όπου μέσα από ένα ταξίδι στο χρόνο παρουσιάστηκαν οι εξελίξεις της τεχνολογίας, οι τομές και τα επιτεύγματα που άλλαξαν ριζικά τη ζωή των ανθρώπων.

Στη συνέχεια, οι μαθητές παρακολούθησαν την ξενάγηση στο χώρο όπου φιλοξενούνται οχήματα ιστορικού, συλλεκτικού και εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος τα οποία αναδεικνύουν με τρόπο μοναδικό την εξέλιξη στον τομέα των μεταφορών και της αυτοκίνησης.

Τέλος, στο Τεχνοπάρκο, ένα χώρο με συμμετοχικά διαδραστικά εκθέματα, διασκέδασαν και έμαθαν για τα φυσικά φαινόμενα και τους νόμους, η εφαρμογή των οποίων άλλαξε ριζικά την καθημερινή μας ζωή.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών Φείδα Χαρίκλειας, Φλώρου Αποστολίας, Παπακυριαζή Λαμπρινής και Κουρεμάδη Στυλιανής.