Ο εορτασμός της επετείου του ΟΧΙ

Πραγματοποιήθηκε και φέτος την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018 όπως κάθε χρόνο στο αμφιθέατρο του σχολείου μας σχολική εορτή αφιερωμένη στην Σημαία, αλλά και στο Έπος του 1940 -1944.
Η εορτή ξεκίνησε με τον Διευθυντή του σχολείου μας κο Καπράνα Γεώργιο ο οποίος διάβασε το μήνυμα του Υπουργού Παιδείας κου Κωνσταντίνου Γαβρόγλου για την 28η Οκτωβρίου 1940.
Στην συνέχεια αναγνώστηκε από τον υποδιευθυντή κο Βαρδάκη Κωνσταντίνο το πρακτικό του Συλλόγου Καθηγητών του σχολείου μας για την σημαιοφόρο ? και παραδώθηκε η Σημαία σ? αυτή ? και τους παραστάτες καθώς και τα αριστεία και βραβεία που κέρδισαν οι μαθητές από τις επιδόσεις του την προηγούμενη σχολική χρονιά.
 Έπειτα απ? όλα αυτά άρχισε το κύριο μέρος της εορτής, παρουσιάστηκε βίντεο σε δύο μέρη με τα γεγονότα από το τέλος του 1ου Π.Π., την εποχή του μεσοπολέμου και τα αίτια που υπήρξαν καταλυτικά για την ανάπτυξη φασιστικών και ναζιστικών κινημάτων που οδήγησαν στο 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο με τις τεράστιες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και την απόλυτη καταστροφή σε όλη σχεδόν την Ευρώπη αλλά και την Ασία κλπ. ως  και την απελευθέρωση της Αθήνας στις 12 Οκτωβρίου 1944.
Ακολούθησε ένα βίντεο «συγνώμης» για τους ήρωες του 1940, για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκαν τα επόμενα χρόνια από τις νεότερες γενιές Ελλήνων.
Η εκδήλωση οργανώθηκε από την κα Τσιαρδακλή Ελένη ΠΕ02 Φιλόλογο. Την Τεχνική Επιμέλεια είχε ο κος Βαρδάκης Κωνσταντίνος ΠΕ83 Μηχανολόγος.
Την αίθουσα εκδηλώσεων στόλισαν μαθήτριες της Β’ τάξης του τομέα Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας και της Γ’ τάξης της ειδικότητας Βρεφονηπιοκόμων με την καθοδήγηση των καθηγητριών τους κας Τσούγκρα Μαρίας, κας Γλυκού Άννας και Μάντζιου Ασπασίας ΠΕ87.09 Βρεφονηπιοκόμων.
Η Γιορτή έκλεισε με τον εθνικό μας ύμνο.