Διδακτική Επίσκεψη στήν ΕΒΟΛ

2016-12-07_%ce%b5%ce%b2%ce%bf%ce%bb01 2016-12-07_%ce%b5%ce%b2%ce%bf%ce%bb02 2016-12-07_%ce%b5%ce%b2%ce%bf%ce%bb03Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016 οι μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης του τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού και του τομέα Πληροφορικής καθώς και μαθητές της Α΄ τάξης επισκέφθηκαν στην ΒΙ.ΠΕ. Βόλου το εργοστάσιο γάλακτος ¨ΕΒΟΛ¨ το οποίο δραστηριοποιείται στη παραγωγή και διάθεση προϊόντων γάλακτος.

Στόχος της επίσκεψης ήταν να αποκτήσουν οι μαθητές γνώσεις και μαθησιακές εμπειρίες σε θέματα σχετικά με συστήματα βιομηχανικών αυτοματισμών με χρήση προγραμματιζόμενων λογικών ελεγκτών (PLC) και δίκτυα υπολογιστών, να γνωρίσουν την παραγωγική διαδικασία από κοντά και να εξοικειωθούν με τις βασικές έννοιες της επιχειρηματικής λειτουργίας ενός εργοστασίου.
Η ξενάγηση στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις έγινε από τον υπεύθυνο του τμήματος πωλήσεων του εργοστασίου κ. Οικονόμου και τον υπεύθυνο του τεχνικού τμήματος κ. Θεοχάρη.

Οι μαθητές παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ξενάγηση στα τμήματα παστερίωσης και συσκευασίας. Στην αίθουσα ελέγχου (control room) οι υπεύθυνοι εξήγησαν τον τρόπο ελέγχου όλων των γραμμών παραγωγής του εργοστασίου με τη χρήση του συστήματος βιομηχανικού αυτομάτου ελέγχου scada.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών Ραυτόπουλου Στέφανου, Βαλαμούτη Κωνσταντίνου, Σαλάτα Ελένης, Τοπαλίδη Μαρίας, Φείδα Χαρίκλειας, Φλώρου Αποστολίας, Πούλου Χρήστου και της υποδιευθύντριας Μπαλαμώτη Ευαγγελίας.