Διδακτική Επίσκεψη στη Βιονηχανία «ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ Α.Ε».

DSC_1190Την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015 οι μαθητές των τμημάτων ΒΗΛ και ΓΗΛ (Τεχνικοί Ηλεκτρολογικών Συστημάτων Εγκαταστάσεων και Δικτύων) επισ κέφθηκαν, στην περιοχή της Σούρπης, τη βιομηχανική μονάδα ¨ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ Α.Ε.¨ η οποία δραστηριοποιείται στους τομείς άλεσης σιτηρών, συσκευασίας και εμπορίας αλεύρων.

DSC_1218Στόχος της επίσκεψης ήταν η επαφή των μαθητών με συστήματα βιομηχανικών
αυτοματισμών με χρήση προγραμματιζόμενων λογικών ελεγκτών (PLC).

Η ξενάγηση στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις έγινε από τον διευθυντή του εργοστασίου κ. Κοζανίτη Λεωνίδα και τον ηλεκτρολόγο μηχανικό κ. Μπόνο Ιωάννη.

DSC_1202Οι μαθητές παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ξενάγηση στα σχετικά με την ειδικότητά τους τμήματα. Στην αίθουσα ελέγχου και ηλεκτρικών πινάκων οι υπεύθυνοι εξήγησαν τον τρόπο ελέγχου όλων των γραμμών παραγωγής του εργοστασίου με τη χρήση ειδικών λογισμικών προγραμμάτων και ηλεκτρονικών υπολογιστών.

DSC_1209Στο τμήμα μικροσυσκευασίας οι μαθητές ενημερώθηκαν για τη λειτουργία των μηχανών που συσκευάζουν με ασφάλεια όλα τα άλευρα σε πακέτα, τα οποία τελικά παλετοποιούνται με τη χρήση σύγχρονων ρομποτικών συστημάτων.

DSC_1197Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συνοδεία των καθηγητών Πριάγγελου Χρήστου, Πούλου Χρήστου, Ραυτόπουλου Στέφανου, Σαλάτα-Μπουρτζή Ελένης, Τοπαλίδη Μαρίας και Φλώρου Αποστολίας.