Αλατοστράτα

2015-11-03_02

Τρίτη 3/11/2015 πραγματοποιήθηκε στην αποθήκη της Αλατοστράτας η συνάντηση μαθητών, εκπαιδευτικών και άλλων φορέων της ευρύτερης περιοχής με σκοπό τη γνωριμία και την ενημέρωση σχετικά με τις δράσεις των ειδικών εκπαιδευτικών μονάδων του Ε.Α.Κ.Κ.Ν. Κασσαβέτειας και του Ι.Α.Α.Α. Βόλου.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από Ι.Α.Α.Α..Βόλου ? Ειδικό Δημοτικό Σχολείο & Παράρτημα 7ου Γυμνασίου Ι.Α.Α.Α.Βόλου, σε συνεργασία με τη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Μαγνησίας, το γραφείο Σχολικών Συμβούλων και το Παράρτημα του Γυμνασίου Ν.Αγχιάλου Ε.Α.Κ.Κ.Ν. Κασσαβέτειας.
2015-11-03_01Γύρω στις 11:00 π.μ. έφτασαν τα πρώτα λεωφορεία. Στη δράση συμμετείχαν τα σχολεία, ΓΕ.Λ. Αλμυρού, ΕΠΑ.Λ. Αλμυρού, Γυμνάσιο – Λ.Τ. Σούρπης και ΓΕ.Λ. Νέας Αγχιάλου με μαθητές από τις μεγαλύτερες τάξεις συνοδευόμενοι από τους διευθυντές και τους καθηγητές τους. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο πρόεδρος της Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Μαγνησίας και η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση των δράσεων των σχολικών μονάδων Ι.Α.Α.Α. Βόλου και Ε.Α.Α.Κ.Ν. Κασσαβέτειας. Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος του «Φάρου του Κόσμου», όπως ονομάζεται το Κέντρο Προστασίας Ανηλίκων Ρομ της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Θεσσαλονίκης, παρουσίασε το έργο για την εκπαίδευση και προστασία των ανήλικων Ρομ στην περιοχή του Δεντροποτάμου Θεσσαλονίκης (περισσότερες πληροφορίες www.farostoukosmou.gr).
Λίγο μετά ο Νίκος Μεργιαλής, ο Παναγιώτης Μπερλής με του Μουσικούς Ιχνηλάτες, ανταποκρινόμενοι θετικά στο κάλεσμα των διοργανωτών, εμπλούτισαν μουσικά την εκδήλωση. Στη συνέχεια το μικρόφωνο πέρασε σε μαθητές της περιοχής οι οποίοι αυτοσχεδίασαν μουσικά σε ρυθμούς hip hop.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ασφαλή αναχώρηση των μαθητών για τις σχολικές τους μονάδες. Επιστέγασμα στην εκδήλωση αποτέλεσε η ενδιαφέρουσα συζήτηση εκπαιδευτικών και κοινωνικών λειτουργών με την Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κα. Δημητρίου, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ειδικές εκπαιδευτικές μονάδες Ε.Α.Κ.Κ.Ν. Κασσαβέτειας και του Ι.Α.Α.Α. Βόλου.