Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
Με αφορμή τον εορτασμό τής Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, στις 5 Οκτωβρίου 2015, το 1ο ΕΠΑ.Λ Αλμυρού διοργάνωσε ποικίλες δράσεις μοιρασμένες σε πρόγραμμα που διαμορφώθηκε ειδικά για αυτήν την ημέρα από τη Διεύθυνση, τον Σύλλογο διδασκόντων και τον γυμναστή τού Σχολείου κ. Φλεβάρη Αθανάσιο.

 Η μέρα μας χωρίστηκε σε ενότητες, κατά τις οποίες όλοι οι μαθητές αλλά και οι καθηγητές τού σχολείου μας συμμετείχαν σε διάφορες δραστηριότητες.


 Αρχικά, στο κλειστό γυμναστήριο του σχολείου παρουσιάστηκε από τον γυμναστή μας κο Φλεβάρη Αθανάσιο με τη βοήθεια ομάδων μαθητών μια σειρά από αθλήματα των Παραολυμπιακών Αγώνων όπως αγώνας πετοσφαίρισης για άτομα χωρίς κάτω άκρα, αγώνας ταχύτητας τυφλών, καλαθοσφαίριση με αναπηρικά αμαξίδια και αγώνας ημιαντοχής για άτομα με ένα άνω άκρο.

 Ταυτόχρονα με τα παραολυμπιακά αθλήματα στο αμφιθέατρο του σχολείου μας παρουσιάστηκε από τον εκπαιδευτικό κο Τακούδη Ηλία dvd σχετικό με τους σύγχρονους ολυμπιακούς αγώνες .

 Αργότερα, στην βιβλιοθήκη του σχολείου μας με επικεφαλής την εκπαιδευτικό κα Τσούγκρα Μαρία και σε συνεργασία με το τμήμα βρεφονηπιοκομίας οι μαθητές ζωγράφισαν αφίσες οι οποίες αναρτήθηκαν σε χώρους του σχολείου.

 Τέλος,  στην αυλή του σχολείου μας οι μαθητές της Γ? τάξης (σε μικτές ομάδες αγοριών και κοριτσιών) ασχολήθηκαν με αθλοπαιδιές ποδόσφαιρο, OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA μπάσκετ και βόλεϊ, ενώ παράλληλα στο αμφιθέατρο του σχολείου οι μαθητές της Α? και της Β? τάξης παρακολούθησαν την ταινία «HOOSIERS?. Την ταινία επέλεξαν ειδικά γι αυτή τη μέρα οι συνάδελφοι κος Λυκίδης Ευστάθιος και κα Αρχοντή Βασιλική.

 Ήταν μια μέρα ξεχωριστή για μας και τους μαθητές μας από κάθε άποψη: πραγματοποιήθηκαν ποικίλες και πρωτότυπες δραστηριότητες και διαπιστώσαμε ότι η διαφορετικότητα δεν αποκλείει κανέναν από όλες τις μορφές αθλητισμού, επίσης μας έδωσε ένα αισιόδοξο και θετικό παράδειγμα για τη ζωή.