eTwinning – ?? Easter in different countries??

Στο ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό σχέδιο eTwinning ?? Easter in different countries?? που υλοποίησε το 1ο ΕΠΑ.Λ Αλμυρού απονεμήθηκε ετικέτα ποιότητας αφού συνεξετάστηκαν τα κριτήρια της παιδαγωγικής καινοτομίας,της ενσωμάτωσης στη διδακτέα ύλη, της επικοινωνίας,ανταλλαγής & συνεργασίας μεταξύ των σχολείων- συνεργατών, της χρήσης της τεχνολογίας, των αποτελεσμάτων και της τεκμηρίωσης.

Το έργο ??Easter in different countries?? υλοποιήθηκε από τον Φεβρουάριο έως και τον Ιούνιο του 2015 και συμμετείχαν σε αυτό τάξεις μαθητών ηλικίας από 16 έως 19 ετών από την Ελλάδα, Πολωνία και Βουλγαρία. Γλώσσα εργασίας ήταν η Αγγλική. Στόχος ήταν οι eTwinners να αναπτύξουν τις παρακάτω δεξιότητες: επικοινωνία στην αγγλική γλώσσα, ικανότητα μάθησης σε διεθνή ομάδα , ενσυναίσθηση, προσέγγιση της Τέχνης, καλλιέργεια της μητρικής γλώσσας, ανάπτυξη πρωτοβουλιών , δημιουργική χρήση εργαλείων ΤΠΕ, ενώ έμαθαν να χρησιμοποιούν υλικό από το Διαδίκτυο με άδεια χρήσης και σεβασμό στην πνευματική ιδιοκτησία.

Οι μαθητές από τα συνεργαζόμενα σχολεία της Ελλάδας , της Πολωνίας και της Βουλγαρίας προσέγγισαν τα ήθη και τα έθιμα του Πάσχασε διάφορες χώρες του κόσμου,μίλησαν μέσα από την Τέχνη για το Πάσχα αλλά και αντάλλαξαν υλικό που αφορούσε στην μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης. Στο τέλος, δημιούργησαν ένα ηλεκτρονικό βιβλίο με συνταγές για το Πάσχα από όλο τον κόσμο.

Στην ομάδα eTwinning ?? Easter in different countries?? συμμετείχαν και συνεργάστηκαν μαζί με τις υπεύθυνες καθηγήτριες του έργου, κα Κοτζαγιώτου Αποστολία , Π.Ε 02 ,ιδρυτή του έργου και κα Αρχοντή Βασιλική, Π.Ε 06 ,διαχειρίστρια του έργου , οι εξής 10 μαθητές του σχολείου:

  1. Ζαντιώτη Θεοδώρα
  2. Θεολόγης Άγγελος
  3. Κατσαμπέκη Μαρία
  4. Μπαγλατζή Βασιλική
  5. Μπογδανίδη Γραμματή
  6. Νάντζιου Ηλιάνα
  7. Ξανθοπούλου Ευσταθία ?Ιφιγένεια
  8. Παπανικολάου Αριστείδης
  9. Τσαμπίρας Κων/νος
  10. Τσιούμα Κων/να

Ευχαριστούμε τη Δ/νση του σχολείου και τους υπόλοιπους καθηγητές για την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση. Ευχή μας να ευοδώνονται πάντα τέτοιου είδους προσπάθειες.

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες,

Κοτζαγιώτου Αποστολία, Π.Ε 02

Αρχοντή Βασιλική, Π.Ε 06