Εκδήλωση για την 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

6 (640x480)Πραγματοποιήθηκε και φέτος την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015 όπως κάθε χρόνο στο αμφιθέατρο του σχολείου μας σχολική εορτή αφιερωμένη στην Σημαία, αλλά και στο Έπος του 1940 -1944.

Θέμα της φετινής εορτής ήταν «?οι ήρωες που φεύγουν, μένουν για πάντα στην καρδιά μας?».

Η εορτή ξεκίνησε με τον Διευθυντή του σχολείου μας κο Καπράνα Γεώργιο ο οποίος διάβασε το μήνυμα του Υπουργού Παιδείας κου Νίκου Φίλη για την 28η Οκτωβρίου 1940.

5 (480x640)Στην συνέχεια ανέγνωσε το πρακτικό του Συλλόγου Καθηγητών του σχολείου μας για την σημαιοφόρο ? και επέδωσε τη σημαία σ? αυτή – και τους παραστάτες καθώς και τα αριστεία και βραβεία που κέρδισαν οι μαθητές από τις επιδόσεις του την προηγούμενη σχολική χρονιά.

Κατόπιν η υποδιευθύντρια του σχολείου μας κα Μπαλαμώτη Ευαγγελία επέδωσε τα βραβεία και τα αριστεία στους βραβευόμενους μαθητές.

3 (640x480)Έπειτα απ? όλα αυτά άρχισε το κύριο μέρος της εορτής με το απολυτίκιο του Αγίου Δημητρίου που είναι πολιούχος και προστάτης της πόλεως του Αλμυρού.

Οι λεηλασίες των Αρχαιολογικών Μνημείων από τους Γερμανούς
Φέτος στην εορτή μετά από προτροπή του Υπουργού Παιδείας παρουσιάστηκε οπτικοακουστικό υλικό με μαρτυρίες επιζώντων κυρίως από την τηλεοπτική εκπομπή «Μηχανή του Χρόνου».

Ο Λιμός

Μαρτυρίες ανταρτών πριν από το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων
Συντελεστές της εορτής ήταν οι μαθητές/τριες Ζαντιώτη Θεοδώρα, Κλειδά Σοφία, Κουρεμάδη Φωτεινή, Μπογδανίδη Γραμματή, Ξανθοπούλου Ευσταθία ? Ιφιγένεια, Παπανικολάου Αριστείδης, Προύθι Αντριάνο, Τσαντίλας Ταξιάρχης και Φουντούκη Ευσταθία.

Η αποφράδα ημέρα του ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων
Από την πλευρά των καθηγητών η εκδήλωση οργανώθηκε από την κα Αρχοντή Βασιλική, τον κο Τακούδη Ηλία και τον κο Φλεβάρη Αθανάσιο.