Συλλογές

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAΜε αφορμή τον εορτασμό τής Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, στις 3 Οκτωβρίου 2016, το 1ο ΕΠΑ.Λ Αλμυρού διοργάνωσε ποικίλες δράσεις μοιρασμένες σε πρόγραμμα που διαμορφώθηκε ειδικά για αυτήν την ημέρα από τη Διεύθυνση, τον Σύλλογο διδασκόντων και τον γυμναστή τού Σχολείου κ. Φλεβάρη Αθανάσιο.

Η μέρα μας χωρίστηκε σε ενότητες, κατά τις οποίες όλοι οι μαθητές αλλά και οι καθηγητές του σχολείου μας συμμετείχαν σε διάφορες δραστηριότητες.

Αρχικά, ή πρώτη τάξη παρακολούθησε μαθήματα αυτοάμυνας στο κλειστό γυμναστήριο του σχολείου απο την σχολή Dojo Μαχητές και τον δάσκαλο Λεωνίδα Αντώνη με την βοήθεια του μαθητή μας Ηλία Ζάχο.

Ακολούθησε παρουσίαση πρόγραμματος πιλάτες και γιόγκα απο τις γυμνάστριες Τσακαλομάτη Εφη και Καραπτσιά Χάιδω αντίστοιχα με την συμμετοχή πολλών μαθητριών.

Ταυτόχρονα, στην αυλή του σχολείου μας οι μαθητές της Β’ και Γ? τάξης (σε μικτές ομάδες αγοριών και κοριτσιών) ασχολήθηκαν με αθλοπαιδιές ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϊ.

Μια άλλη ομάδα παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς με τους εκπαδευτικούς Σακομήτρο Παναγιώτη και Λέτσιου Μαρίνα.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και το ειδικό σχολείο που παρουσιάσε ρυθμική γυμναστική με κορδέλες, παιχνίδι πιγκ-πογκ, μπάσκετ και αγώνα ταχύτητας με αναπηρικό αμαξίδιο.

Αργότερα, στην βιβλιοθήκη του σχολείου μας με επικεφαλής την εκπαιδευτικό κα Τσούγκρα Μαρία και σε συνεργασία με το τμήμα βρεφονηπιοκομίας οι μαθητές ζωγράφισαν αφίσες, πανό και κολάζ με σχετικό περιεχόμενο για την ημέρα, οι οποίες αναρτήθηκαν σε χώρους του σχολείου.

Τέλος, παρακολούθησαν στο αμφιθέατρο του σχολείου όλοι οι μαθητές την ταινία «Hurricane Season ?. Την ταινία επέλεξαν ειδικά γι αυτή τη μέρα οι συνάδελφοι κος Λυκίδης Ευστάθιος και κα Αρχοντή Βασιλική.

Ήταν μια μέρα ξεχωριστή για μας και τους μαθητές μας από κάθε άποψη: πραγματοποιήθηκαν ποικίλες και πρωτότυπες δραστηριότητες και διαπιστώσαμε ότι η διαφορετικότητα δεν αποκλείει κανέναν από όλες τις μορφές αθλητισμού, επίσης μας έδωσε ένα αισιόδοξο και θετικό παράδειγμα για τη ζωή.

Επίσκεψη στην ΑΕΙΦΟΡΟΣ Α.Ε. και την ΕΤΗΛ Α.Ε.

2 3 6 7 8 9 12 13 15Την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015 μαθητές της Β? τάξης του Μηχανολογικού Τομέα, ΒΨ (Β? τάξη Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης, Αερισμού και Κλιματισμού) και ΒΜΗΧ (Β? τάξη Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών) του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στην εταιρεία ΑΕΙΦΟΡΟΣ Α.Ε. και την ΕΤΗΛ Α.Ε. (ΑΡΓΟΣ ΑΕΒΕΞ), του ομίλου της ΣΙΔΕΝΟΡ στην περιοχή Τσιγγέλι στον Αλμυρό Μαγνησίας.

Οι εγκαταστάσεις της ΑΕΙΦΟΡΟΣ Α.Ε. περιλαμβάνουν διάφορες γραμμές επεξεργασίας βιομηχανικών παραπροϊόντων, που προέρχονται από το χαλυβουργείο της SOVEL, από άλλες βιομηχανίες του Ομίλου και της ευρύτερης περιοχής καθώς και από βιομηχανίες της Αττικής.

Μας υποδέχθηκε ο πρώην μαθητής μας Τσουκάλης Ιωάννης εργοδηγός, ο ξεναγός μας Ευθυμίου Ιωάννης Τεχνολόγος Μηχανολόγος Μηχανικός και ο Διευθυντής της μονάδας Λώλος Κωνσταντίνος Μεταλλειολόγος Μηχανικός.

Κύριες δραστηριότητες της εταιρίας είναι η παραγωγή τεχνητών σκληρών αδρανών οδοποιίας από σκωρία ηλεκτρικού κλιβάνου, η ανάκτηση σιδηρούχων και μη σιδηρούχων μετάλλων προς αξιοποίηση, καθώς και η παραγωγή δευτερογενών πρώτων υλών για την τσιμεντοβιομηχανία. Η Εταιρία διαθέτει επίσης λιμενικές εγκαταστάσεις κατάλληλες για τη φόρτωση φορτίων χύδην, χάρη στις οποίες είναι σε θέση να παραδώσει σκληρά αδρανή για την οδοποιία σε όλα τα μεγάλα οδικά έργα σε εξέλιξη στην Ελλάδα.

Αρχικά επισκεφθήκαμε στην εταιρεία ΕΤΗΛ Α.Ε., που ασχολείται με ηλεκτρολογικά, μηχανολογικά και τεχνικά έργα, με απόλυτη σύγχρονη τεχνολογία (μηχανήματα, CNC) καλύπτει όλο το φάσμα των κατασκευών σε μηχανήματα, κτήρια και εν γένη βιομηχανικών εγκαταστάσεων, βάση σχεδίων των πελατών της, με άριστη τεχνική επάνδρωση, σε όλα τα επίπεδα.

Στο μηχανουργείο επιδείχθηκε στους μαθητές η λειτουργεία του ψαλιδιού, της πριονοκορδέλας μετάλλων και του παντογράφου, που κόβει με ακρίβεια και ποιότητα εξαρτήματα με πλάσμα για πάχη μετάλλου μέχρι 7 mm και με οξυγόνο για μεγαλύτερα πάχη, τις συγκολλήσεις όπου οι μαθητές παρακολούθησαν συγκολλήσεις TIG, σωλήνων υψηλής πίεσης με δημιουργία ρίζας στην κόλληση και το εφαρμοστήριο-ηλεκτρολογείο όπου επιδείχθηκε μειωτήρας σε επισκευή, κινητήρας φορτωτή σε επισκευή και η κατεργασία εξαρτημάτων στον τόρνο.

Στην συνέχεια παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω της βροχής ξεναγηθήκαμε στις εγκαταστάσεις της ΑΕΙΦΟΡΟΣ Α.Ε. στη μονάδα γραφίτη ο οποίος έρχεται από την Ουκρανία και προστίθεται στον χάλυβα στο χαλυβουργείο για να βελτιθούν οι ιδιότητες του παραγόμενου μετάλλου.

Η ξενάγηση ολοκληρώθηκε με την παρακολούθηση όλης της γραμμής παραγωγής με την παραγωγή των προϊόντων της εταιρείας.

Στην τελική συνάντηση στην αίθουσα παρουσιάσεων της εταιρείας τα στελέχη της εταιρείας αποδέχθηκαν πρότασή μας για πραγματοποίηση μιας άλλης διδακτικής επίσκεψης στα πλαίσια του εργαστηριακού μαθήματος των συγκολλήσεων με εξάσκηση των μαθητών στους χώρους της εργασίας.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι Μαγκλάρας Αθανάσιος, Χατζηπλής Κωνσταντίνος και Βαρδάκης Κωνσταντίνος μηχανολόγοι εκπαιδευτικοί.