Παγκόσμια Ημέρα Δασών

1Την Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016 με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Δασών ο Τομέας Γεωπονίας του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αλμυρού πραγματοποίησε στο αμφιθέατρο του σχολείου μας εκδήλωση αφιερωμένη στα δάση σε συνεργασία με τη Δασική Υπηρεσία Βόλου και το Δασαρχείο Αλμυρού.

Η εκδήλωση περιελάμβανε παρουσίαση, εκ μέρους του κ. Γάκη Στέργιου εκπρόσωπο της Δασικής Υπηρεσίας Βόλου για τα δάση του νομού Μαγνησίας, καθώς και σύντομο χαιρετισμό και αναφορά στη σημασία της ημέρας από τον κ. Ανδριανό , Δασάρχη του Δασαρχείου Αλμυρού. Την παρουσίαση παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές του σχολείου μας με αμείωτο ενδιαφέρον και έκδηλο προβληματισμό για το μέλλον των Δασών της χώρας μας.

3Στη συνέχεια οι μαθητές του Τομέα Γεωπονίας προχώρησαν σε συμβολική δενδροφύτευση στον   χώρο του σχολείου με καλλωπιστικά δένδρα που μας παραχώρησε το Δασαρχείο Λάρισας και συζήτησαν (ανταλλαγή απόψεων, επίλυση αποριών κλπ) με τον Δασάρχη Αλμυρού .

4Στη συνέχεια οι μαθητές με τη συνοδεία των υπεύθυνων καθηγητών του Τομέα τους, πήγαν στο δάσος Κουρί και ολοκλήρωσαν τις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Δασών με ένα συμβολικό καθαρισμό του τοπικού δάσους.