Επίσκεψη στο Μουσείο Πόλης «Βόλος»

????????????? Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015 πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο Μουσείο Πόλης στο Βόλο στο πλαίσιο του διασχολικού πολιτιστικού προγράμματος «Παγκοσμιοποίηση και διαπολιτισμικές σχέσεις μέσα από την τεχνική της ορατής σκέψης» που εκπονούν φέτος οι καθηγήτριες κ. Κοτζαγιώτου Αποστολία ΠΕ02 και Τσούγκρα Μαρία ΠΕ1833 του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού σε συνεργασία με το γυμνάσιο Ν. Αγχιάλου και τις καθηγήτριες Τριανταφυλλοπούλου Πελαγία, ΠΕ03 και Χατζηθεοδώρου Γεωργία ΠΕ19.

DCIM100MEDIAΟι μαθητές του σχολείου μας με τη βοήθεια του αρχαιολόγου, κ. Γιάννη Κουτή, ήρθαν σε επαφή με το χθες και το σήμερα της πόλης του Βόλου σε ένα ξεχωριστό μουσειακό χώρο που ορίζεται με ασπρόμαυρες φωτογραφίες, παλιά αντικείμενα ? εργαλεία, ρούχα και σύγχρονες φωτογραφίες της πόλης.

DCIM100MEDIAΤο εν λόγω μουσείο εγκαινιάστηκε στις 22 Δεκεμβρίου του 2014 και φιλοξενεί 120 αντικείμενα και 900 λεπτά ηχητικών μαρτυριών και οπτικοακουστικού υλικού που αποτυπώνουν την ιστορία της πόλης του Βόλου. Πρόκειται για το πρώτο σύγχρονο μουσείο πόλης που λειτουργεί στην Ελλάδα και ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον για τους μαθητές, που με μία ώρα Ιστορία την εβδομάδα στο ωρολόγιο πρόγραμμα δεν έχουν τη δυνατότητα να διδαχτούν και να εντρυφήσουν στον πολιτισμό, την κληρονομιά τους, αλλά και να μυηθούν στην αποκωδικοποίηση της τέχνης.

DCIM100MEDIAΑκολούθησε ψυχαγωγική επίσκεψη στο χριστουγεννιάτικο χωριό του Βόλου εν όψει των Χριστουγέννων.

Οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί
Τσούγκρα Μαρία ΠΕ1833 & Κοτζαγιώτου Αποστολία ΠΕ02